Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Olen aloittanut uuden maailman

Niko Nuutinen

Sulkea silmänsä
Keskiarvo: 4.3
Taidan jäädä vielä hetkeksi
Keskiarvo: 4.3
Hauska hetki
Keskiarvo: 4.1
Ennen kuin rikoksia alkoi tapahtua
Keskiarvo: 4.2
Unet ovat todellisempia
Keskiarvo: 3.8
Eläimet eivät voi eksyä
Keskiarvo: 4.5
Olen aloittanut uuden maailman
Keskiarvo: 4.2

Annetut kommentit

Voi Niko, miten hienoa, että olet palannut runoinesi! Saat minutkin innostumaan. Vaikka migreeni raivoaa ja tekemättömät työt vaativat tekemistään, tulen lukemaan nämä heti uudelleen, kun se on mahdollista. Se, mitä silmäsalamoilta pystyin näkemään näitä lukiessani, tuntui tosi hyvältä!
Luulenpa, että moni muukin on iloinen, runosi nähdessään. Sinua on kaivattu.
Jeps, tervetuloa takaisin! :) Hyvä kokonaisuus tämä oli. Vain pari hiukan keskinkertaisempaa runoa oli mukaan eksynyt. Mutta yksi täysosuma ja monta hyvää. Sinulla on oma vahva persoonallinen äänesi. Kiitos!
Nerokkaita runoja, kiitos!
Uusi maailma sisältää onneksi roimasti vanhaa vahvuuttasi - entistä vahvempana. Ehkä olet muuten siirtynyt ajan oloon piirun verran lähemmäs edustamaani idea-runoutta. Yhdistettynä siihen sanataiteeseen, jonka sinä vanhastaan hallitset, vaikutus on loistava: mystistä, mystistä - tutkijoille hauskaa pitkäksi aikaa :)
Kyllä tämä kokoelma on tiettyä taattua tuttua Niko Nuutista. Sama viipyilevä, välillä kiihtyvä rytmi, unenomainen sisältö, tapahtumaketju koko luonnon laajuudelta. Ihminen näennäisesti kuvauksen pääkohteena. Hänen koko tunneskaalansa käydään läpi. Kuljetaan haikea matka jostain eletystä uuteen ja pelottavaan, mutta johon kuitenkin rakentuu uusi tukikohta uudelle elämälle.
Ihmisen kautta tässä peilataan muutakin luomakuntaa, eläimiä, joitten kohdalla tapahtuu vähemmän muutoksia. Eläimet eivät voi eksyä, julistaa yksi runoista. Sitäköhän varten ihmiset pitävät lemmikkieläimiä. Kissat pysyvät kissoina, koirat koirina, niitä vasten voi peilata maailman muuttumista ja tuntea levollisuutta ja rauhaa. Hyvä Niko!
Nyt kyllä hopisen omiani tuosta idea-runoudesta. Kyllä nämä ovat aivan ja vain itsesi näköisiä runoja alusta loppuun - kuin runoutesi ohjelmajulistus - sinun tyyliäsi kristallisoituneena.
Hienoa että olet tullut takaisin. Ja millaisella kokoelmalla!
Loppua kohti kokoelma parani. Erinomaista! Kiitos näistä ja tervetuloa takaisin.
mieletön fiilis, loistava kokoelma, kiitos
Vahvoja tunnelmia, koskettaa syvältä, inhimillisyys sekoittuu satumaailmaan. Hauskaa ja välillä sydäntä raastavaa. Kaikki on helpon tuntuisesti kirjoitettu, aivan kuin sen vaan olisi pitänyt heti olla noin.
Näistä sai voimia alkavaan viikkoon:)
Upea kokoelma, mietittyjä, mutta silti vauhdikkaita, vaikka teemoiltaan aika pimeitä. Näitä oli inspiroivaa lukea. Tuntuu hölmöltä palata oman runouden piiriin näin raikkaan tuokion jälkeen.
Oi, oli ilo.
Pitkän ajan jälkeen visiitillä täällä ja muistin etten ole vieläkään kommentoinut kokoelmaasi... Joka muuten oli jälleen ilo lukea, vaikka vähän petyinkin, kun en löytänyt mitään uutta :) Toivottavasti jatkat uutta maailmaa.
Olet minullekin uusi tuttavuus, mutta nyt jomottaa päähän, joten palaan. Ja jos en muista, muistuta vaikka. Muutamissa jo lukemissani oli niin paljon hyvää, että haluaisin lukea muitakin kokoelmia sinulta!
Olin aukeassa aiemmin aktiivisempi, nyt en ole kirjoittanut pitkään aikaan mitään. Paljon kiitoksia kommenteistasi, ensimmäiset pitkään aikaan. Tosin pieni kommenttini sinullekin oli ensimmäiseni ainakin yli vuoteen. Saatan julkaista pian jotain uutta, mutta en ole varma.
Vahvaa, mielen perukoilta (tai jostain sen takaa) kumpuavaa tunnetta. Inspiroivaa, ehkä juuri jonkinlaisen tuttuutensa takia; todellisuus ei aina ole näkyvää. Sinun kokoelmassasi se piilossa oleva todellisuus on vahvempi.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.22 (127 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty