Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Hyvinvointivaltion takana

Petri Karvinen

Etelä-Afrikan townshipeissa ei juuri näe materiaalista rikkautta, mutta ihmisten avoimuus, ystävällisyys ja kunnioitus toisiaan kohtaan on käsittämättömän korkealla.

Kuten kuvista voi päätellä, olen kuvannut vain kasvoja ja ihmishahmoja. Parannusehdotukset tähän aihealueeseen otetaan avosylin vastaan, kiitos. Pistin kuvat ihmisten ikäjärjestykseen, jotta kokonaisuus olisi selkeämpi.

Lapset

Keskiarvo: 3.2
Bantu

Keskiarvo: 2.8
Gillesby

Keskiarvo: 3.1
Mielipiteitä yhteiskunnasta

Keskiarvo: 2.9
Baari

Keskiarvo: 2.5
Toivoa tulevaisuuteen

Keskiarvo: 2.6

Annetut kommentit

Mitä vuosi sitten juttelin J-burgilaisen kaverin kanssa, niin apartheidin jälkimainingit on yhä aika rajuja ja valkoisen astuminen mustien huudeille on ihan oikeasti vaarallista.

Eli lähinnä mua ihmetyttää tuo hymyily. Tuo jotenkin (anteeksi ilmaisu) "turistimaisen" fiiliksen.
Paikalliset (anteeksi ilmaisuni) apartheid-kasvatit eivät noissa kylissä käy, vaikka heille se suotaisiin ja heidät toivotettaisiin tervetulleiksi. Heille nämä ihmiset ovat siivoajia ja altaan putsaajia. Näille ihmisille meidän visiittimme oli harvinainen merkki suvaitsevuudesta ja ymmärryksestä ja siitä niin monet hymyt.

Todelliset (anteeksi ilmaisuni) ääliöturistit maksavat jopa matkatoimistoille, että voivat ajaa busseissa näiden alueiden läpi ottaen samalla kuvia bussin ikkunoiden läpi.

On totta, että tietyille alueille ei kannata mennä, etenkään kutsumatta. "Mustien huudit" on silti yleistettynä (anteeksi ilmaisuni) aivan käsittämättömän rasistinen ja negatiivinen sanamuoto.
Johan sitä reagoitiin :D

Mutta jos mua olisi ensin sorrettu 40 vuotta ja annettu keppiä astuessani väärälle rannalle, en ehkä silti olisi valmis painamaan asiaa villaisella vaikka rotuerottelu kuinka olisi päättynyt. Ehkä en ole vaan tarpeeksi hyvä ihminen.

(eikä jooko ruveta väittelemään siitä mikä sanamuoto on rasistista ja mikä loukkaavaa)
Pidin tästä näyttelystä, vaikka pisteytinkin vain kaksi kuvaa. Kuvattavien ikäjärjestys oli ihan hyvä tapa laittaa nämä kuvat esille. Jokin muukin olisi varmasti toiminut. Mistäköhän johtuu, että mustavalkokuvat miellyttävät enemmän silmää kuin värikuvat? Siitä saattoi ropsahtaa ylimääräistä pistettä. :)

Musta tuo hymyily kuvissa tekee näistä miellyttävän katsella. Jos olisi kovin surkeita ilmeitä, niin tulisin huonovointiseksi ja ajattelisin, että onpa törkeä kuvaaja kun menee tonne kaivamaan sosiaalipornoa. Turistimaisuutta en näe, vaan pelkästään taltiointia. Ihmisiä kuvissa. Normaalisti en tykkää selostuksista kuvien ohessa, mutta tämä oli mukava matkakertomus.
Sorry, Pietari, vahvasta reaktiosta, mutta tilanne on tosiaan vielä hyvinkin ärsyttävä. Valkoiset totesivat tästä käynnistä kutakuinkin aina "**tanan hullu", koska heille kotona opetetut asenteet ovat vielä pinnalla, eikä nykytilanne ei ole kovin mieluisa. Toisaalta, eipä siedäkään olla, mutta nuoremmat sukupolvet eivät tuota tilannetta aiheuttaneet.

Eivät mustat siellä ole niinkään katkeria kuin varattomia. Ja tuo tavaton köyhyys pitää yllä rikollisuutta ja epävakautta. Eikä tilanne parane sillä, että ihmetellään, miten joku on niin rohkea, että uskaltaa oikein käydä näiden ihmisten kotona.

Olipas taas saarna. Suosittelen Etelä-Afrikassa käyntiä jokaiselle. Ei pelkästään maisemien, vaan ihmisten takia.
Hieno sarja!
Kiinnostavia ja läheltä nähtyjä kuvia, ja inhimillistä kuvausjälkeä. 4-5p.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.87 (164 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty