Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kuukausiteema: Lama

Valokuvauksen kuukausiteema

Rikkinäinen

Keskiarvo: 2.8
separi

Keskiarvo: 2
Unohdettu

Keskiarvo: 2.1
Suljettu mylly

Keskiarvo: 1.8
Penny pinching

Keskiarvo: 3.1
Syöksy

Keskiarvo: 2.4
Seuraava nousukausi liian kaukana

Keskiarvo: 3.2
Aamulla on YT:t

Keskiarvo: 2.2
rikkaus

Keskiarvo: 2.1
Verkossa

Keskiarvo: 1.9
Vesittyneet haaveet

Keskiarvo: 3.7
lama.jpg

Keskiarvo: 2.3
Elämän kääntöpuoli

Keskiarvo: 1.9
Tänään kotona

Keskiarvo: 2.3
laman kasvot

Keskiarvo: 2.3
Harhatiellä

Keskiarvo: 1.6
itä-Turku

Keskiarvo: 1.8
Lama

Keskiarvo: 2.3
lama

Keskiarvo: 2.2

Annetut kommentit

Minusta teeman kolme parasta: Rikkinäinen, Seuraava nousukausi liian kaukana ja Elämän kääntöpuoli. Viimeinen ei välttämättä siksi, että olisi jotenkin loisto-otos, vaan että sopii teemaan niin hyvin ja on varsin realistinen. Konkurssin partaalla olevassa valtiossa asuvana näen vastaavia päivittäin ja enenevässä määrin ja jokainen tapaus riipaisee...
Kuvat, jotka eivät ollenkaan auenneet ovat: Harhateillä ja itä-Turku. En millään saa pienintäkään yhteyttä kuvien ja aiheen välille.
Aika lamaannuttava kokemus. Sarjassa on ehkä 4-5 kuvaa, jotka saa hyvällä tahdolla yhdistettyä teemaan ilman erillisiä saatetekstejä.
Kävin läpi kuvat, ja olin jyrkkä, 1 pojo armotta, jos kuva ei ollut teemaan sopiva! Käsittääkseni näiden pisteytyksissä pitäisi ottaa huomioon teemassa pysyminen! Mitäs iloo teemasta olisi jos emme toimisi näin?
Oispa ollu kiva osallistua, mut juna meni ohitse niin nopeesti, ett huh huh:) Mut ihan kiva näyttely on kasassa. Joukossa on hyviä kuvia, erityisesti "Seuraava nousukausi liian kaukana!
Kiitos taas kuvaajille. Positiivisena tuli tässä näyttelyssä esiin se, että ehkä vain kaksi kuvaa ei ollut kelvollisella mielikuvituksella yhdistettävissä teemaan. Oli mukavaa katsoa tämä läpi. Mun kommentit voi joissain kohtaa olla aika tiukat, mutta kyllä mä ihan lämpimällä ajatuksella suhtauduin kaikkiin kuviin. Näissä teemakuvissa aina hyvällä tavalla herää oma mielikuvitus, ja tarina alkaa kulkea päässä. Tämä näyttely erityisesti oli mielikuvitusta kutittava. Minusta tuntuu, että nämä teemanäyttelyt alkavat löytää sen idean, mitä varten teema on olemassa.
Näiden kuvien kohdalla nähdään nyt se, miten erilaisesti ihmiset asioita näkee. Jotkut kuvat ei toisten mielestä ole ollenkaan lama-teemaan sopivia, tosten mielestä samat kuvat on just sitä. Oon miettinyt jo aiemminkin, et onko kyse siitä, et toiset ymmärtää kuvainnollista kieltä paremmin. Ymmärtävät tunteet kuvan takana, ja osaavat liittää siis teemaan. Jotkut vaatii kuvaan kongreettisesti juuri sitä, mitä ajattelevat aiheen olevan. Mitä me ollaan sanomaan, mikä siis on oikein ja mikä väärin. Tuskin kukaan on tänne laittanut kuvaa ilman että omasta mielestä se puhuu jotain lamasta. Me vaan ollaan erilaisia.
Minkä tahansa kuvan saa hyvällä mielikuvituksella yhdistettyä mihin tahansa aiheeseen. Pitäisikö teemaa muuttaa niin, että mitään saatetekstejä ei saisi kirjoittaa, ja kuvan otsikon pitäisi olla sama kuin teeman "otsikko"? Silloin puhuisi vain kuva.
Hyvä kuva ja otsikko ei tarvitse saatetekstejä.
Hyvä otsikko on kuvan kanssa joko tyhjentävä tai ajatuksia herättävä.
Hyvä kuva - siitä on tähän päivään mennessä käyty pitkät keskustelut ja tullaan käymään tulevaisuudessakin - pääsemättä yksiselitteiseen lopputulokseen.

Saatetekstikielto ja ennaltamäärätty otsikko tekisi hommasta pari astetta haasteellisemman.
Tässä tapauksessa joka kuvan nimi voisi hyvinkin olla "lama", mutta minkälaista mielenkiintoa herättäisi kuva, jonka nimi olisi "mustavalkoinen" tai "kuvapari"?
Ei oikein iske yksikään, onko niin että kuvaajat eivät ole lamaa kokeneet/nähneet. tuo Santun kuva olisi kenties mennyt jos tuon kasvin sijasta olisi ollut kyseessä, vaikka rahapuu=D
Itse unohdin koko jutun, täytyy tsempata taas itseään.
Laman olen kokenut, raskaastikin, ja mulle se on just sitä että olen, tai ainakin tunnen itseni hyödyttömäksi ja kelpaamattomaksi, poisheitettäväksi, koska en ole tuottava.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.39 (816 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty