Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Suurenmoinen Suomen historia, osa 2

Juho Nieminen

Täytyy nyt toistaiseksi hypätä ykkösosan ylitse, kun Lalli ja Nuijasota pistävät hanttiin. Ei suostu Lalli muistamaan vuorosanojaan, ja Nuijasodan paikalla tahtoisi esiintyä Viipurin pamaus.

Eikä me olla veljeksiä
Keskiarvo: 4
Sivuluisu
Keskiarvo: 4.1

Annetut kommentit

Aika haastavan tien olet valinnut. Semminkin kun Juha Seppälä on kirjoissan Suomen historia ja Tunnetko tyypin? hionut tyylilajin ja idean huippuunsa. Ei silti, ihan kelpojahan nämä ovat, jos kohta niissä häiritsee juuri tämä sukulaisuus mainittuihin kirjoihin. Thumbs up.
Seppälän Suomen historiaa en ole lukenut, mutta ehkä siihen täytyy tutustua. Ensin kyllä kirjoitan valmiiksi ne jutut, jotka itsellä on jo mielessä hahmottuneet.
Olet yksi lempikirjoittaistani Aukeassa. Ehkä nerokkain. Ehkä ärsyttävin.
Sä kirjoitat jämerästi, Juho. Mutta kyllä mun täytyy nyt kysyä ihan suoraan: onko nää jutut yleensä sun mielikuvitustasi, vai onko näille olemassa viitteitä lähdetiedostoissa? Fiktiota? Faktaa ainakin ripaus?
Ensimmäinen tarina on ehkä törkeämmin sepitettä kuin jälkimmäinen. Runski ja Tomski on aika pitkälti vaan sellaista kirjallista jatsailua. Uuno Kailaksen kohdalla yritän pohjata faktoihin, mutta tietenkin symbolisella tasolla. Uunon seksuaalisesta suuntautumisesta on paljon spekulaatioita ja hän sairasti pitkään tuberkuloosia - johon hän myös lopulta kuoli.
Nimikin jo velvoittaa taituruuteen. Hienoja juttuja, näitä lukisi kirjallisen tuosta noin.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.04 (27 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty