Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Joutsenten matkassa

Pirjo Koski

Lekutellen

Keskiarvo: 2.1
Mahtailua

Keskiarvo: 2.2
Kiista

Keskiarvo: 2.2
Häivy silmistäni

Keskiarvo: 2.2
"Houston- we have a lift off"

Keskiarvo: 2.8
Vapaus

Keskiarvo: 3.1

Annetut kommentit

Joo, pätevähköjä kuvia näin yleisesti. Kuvatarkkuus ilmeisesti kärsinyt pakkaillessa ja pari kuvaa olivat hieman turhia (Houston ja Lekutellen). Mahtailua ja Kiista sitä parempaa päätä.
Jep, pehmeitä ovat, ja rajauksissa olisi voinut ottaa ylhäältä jokaisesta hiukan pois tai alas lisätä.
Muuten ihan keskinkertaisia, tosin näitä joutsenkuviakin on nyt tullut ihan liikaa joten ei silleen jaksa enää kauheasti innostua kun ihan huippukuvista.
Kehyksiin sopisi mielestäni pelkkä musta, ilman tuota valkoista.
Ei tuo kuvien pehmeys kyllä ainakaan pelkästään pakkauksesta johdu..
Pehmeys toisaalta sopii ainakin joihinkin noista. Ei kaiken tarvitse aina olla veitsenterävää. Kiista, Houston ja Vapaus.
Kiitos myös itsellesi palautteesta :)

Kuvanlaadun heikkenemiseen liittyen on vähän hankala antaa kovin tarkkoja neuvoja kun en tiedä mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät. Ihan yleisenä ohjeena varmaan voisi kokeilla seuraavaa:

- Aloita käsittely aina alkuperäisestä kuvasta (RAW jos on saatavilla).
- Rajaa kuva tarvittaessa uudelleen.
- Muuta kuvan koko "sallittuihin" rajoihin (max 1000 x 730 taitaa olla Aukeassa). Koko kannattaa muuttaa kerralla oikeaksi; koon jatkuva muuntelu saattaa heikentää kuvanlaatua.
- Tee muut tarvittavat "hienosäädöt" (kirkkaus, kontrasti, värikylläisyys).
- Jos kuva vaikuttaa epäterävältä, sitä voi yrittää terävöittää kuvankäsittelyohjelmassa, mutta kannattaa varoa, ettei tule terävöitettyä liikaa. ("Sopiva" terävyys riippuu myös siitä onko kuva tarkoitettu näytöllä katsottavaksi vai tulostettavaksi.)
- Tallenna muokattu kuva uudella nimellä. Tallennusvaiheessa on yleensä mahdollista valita pakkaustaso, esim. Photoshopissa liukusäätimellä. Kuvanlaatu ja pakkaustaso ovat käytännössä kääntäen verrannollisia, eli mitä enemmän pakkaat, sitä enemmän laatu kärsii. Valitse siis ensiksi kaikkein pienin pakkaustaso.
- Pidä tallennettu kuva edelleen avoinna kuvankäsittelyohjelmassa ja tarkista tallennetun kuvan koko (eli kuinka paljon "tilaa" kuva vie tallennuslaitteessa, yleensä tietokoneen kovalevyllä). Jos koko ylittää sallitun koon (300 kt Aukeassa), niin kasvata pakkaustasoa hieman, tallenna uudestaan ja tarkista koko. Toista niin kauan että kuvan koko on sallituissa rajoissa.

En tiedä onko nämä ohjeet parhaat mahdolliset, mutta tuolla tavalla kuvanlaatu saadaan mielestäni pysymään mahdollisimman hyvänä. Jos jollakulla on parempia ohjeita, lisättävää tai korjattavaa, niin kuulen mielelläni :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.39 (122 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty