Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Equus Caballus - osa IV

Petri Volanen

Tässäpä sitä tulee hevoskuvia menneeltä vapautumisen kesältä. Vapautumisen siinä mielessä, että muutamassa tapahtumassa koin S5:ni kanssa varsinaisen ahaa-elämyksen: 99 prosenttia kuvaajista osallistui järkkäreillä siihen 'kellä on pisin putki ja kallein kalusto' kisaan. Samat 99 prosenttia kuvaajista kuvasivat samoilta jalansijoilta samoja hevosia yhdessä rykelmässä.

Siinä vaiheessa kun kuulin kuinka yksi valitti että kädet väsyy kun kamera painaa ja toinen sitä että uhkaa tila loppua kun ei tällä putkella pääse riittävän lähelle, iski tajuntaani ajatus siitä että joka ikinen hevonen tulee joka tapauksessa kuvattua teknisellä täydellisyydellä useammankin kuvaajan toimesta, joten se on aivan sama mitä minä teen - saatoin keskittyä ties vaikka mihin, minkä lie hetkien väijymiseen.

Pitänee vielä todeta että onneksi olen joutunut aina pelaamaan pienten vehkeitten kanssa - ei iskenyt alemmuuskompleksia missään vaiheessa päälle... :D

'Menestyksestä'

Keskiarvo: 3.1
'Huolenpidosta'

Keskiarvo: 2.5
'Kesäsade'

Keskiarvo: 2.5
'Kuin kaksi marjaa'

Keskiarvo: 2.8
'Voimasta'

Keskiarvo: 2.6
'Kuuluisuuden kaipuusta'

Keskiarvo: 2.4
'Saduista'

Keskiarvo: 3

Annetut kommentit

Kesäsade puhutteli eniten. Tuli ilmeisesti värimaailmasta mieleeni lapsuuden heppajulisteet. Kuvien nimet johdattelivat mukavasti ajatuksia, leppoisia kuvia :)
"Voimasta" ja "Saduista" olivat vahvimmat. Mullekin tulee mieleen heppajulisteet, niitä oli aikoinaan huone täynnä eli joskus noin 10 vuotta sitten kunnes kiinnostus lopahti. :)
Tosi ankeaa verrata edellisiin kuviisi, mutta kun nyt niihin tulee verrattua, niin nämä ovat tosi "taviskuvia" ja mielenkiintoisuus on todella paljon pienempi kuin vastaavissa kuvissasi. Hevosista en järin innostu, mutta kuten todettu, paljon parempaan pystyt, joten en jaksa näistä innostua. Ehkä ensi kerralla yllätät kuvaamalla jotain muuta kuin suota ja hevosta. Tai sitten parannat teemoissa, mutta nämä on jo nähty.
Jokaisessa näyttelyssä muistat mainita jollain tavalla: "mulla on paska kamera mutta otan silti mahtavia kuvia."
Kannnattais ehkä kuitenkin sijoittaa siihen kameraan, ei nämä nyt niin kummoisia olleet.
Sen ison kameran ja pitkän putken mukana tulee nimittäin muutakin kuin painoa.
Jos pikkutytöt harhakuvassa ja deviantissa kehuvat heppakuvia, ei tarkoita sitä että kuvat ovat hyviä.
Mielenkiintoinen ja hieno sarja! Pidin erityisesti ihmisen ja hepan välisen vuorovaikutuksen näkymisestä. Kuvankäsittely tuntui ensin alleviivaavalta, mutta näyttelyn kokonaisuuteen ja otsikointiin se sopii oikein mainiosti.

Näyttelyn selitysteksti, "pienen kameran puolustuspuhe", näyttää kirvoittavan keskustelua mutta tuntuu vievän pois itse kuvista, tuotevertailuun ja markkinamiesten maailmaan. Toisaalta, tuotetarinointi ja markkinahenkisyys taitaa olla ihan luonnollinen konteksti tälle sarjallekin, onhan osa hevosistakin markkinoilla ja ympäristö on kirjoitettukin kuvien alle. Hevosaiheiset unelmat ovat näissä tavallaan kahden maailman välissä: on herkästi näytettyjä juttuja ja myös kilpailuhenkinen ja kaupallinen unelmatehtailu näkyy.
Kiitoksia kommenteista. :)

Karviselle tarvii todeta että unohdit Autiot ja unohdetut tuolta, nehän ne mun pääkohde luonnon ohella aina on. ;D

Ja Nimettömälle totean etten sitä ainakaan OMASTA mielestäni ihan noinkaan ilmaise, eikä sitä toivottavasti kaikki noin tulkitse, itse mä en ainakaan näitä tai muitakaan kuviani mahtavina pidä, johan mä olisin pitänyt muutaman näyttelyn ja julkaissut kymmenen kirjaa jos ne sitä olisi (eikä mulla ole ollut ensimmäistäkään näyttelyä eikä yhtään kirjaakaan ole). Se on vaan kun mä en ymmärrä tuota ihmisten PAKOTTAVAA tarvetta hankkia jopa ENSIMMÄISEKSI kameraksi se tonnin järkkäri, vaikka vähemmällä vois pärjätä tietyissä olosuhteissa jopa paremmin, ja mikäs sen miellyttävämpää kuin sohia superzoomilla muurahaispesää... Pakkohan sitä on välillä vittuilla! :D
Pakko kommentoida tuohon kamera-asiaan. Vaikka jossain määrin olenkin samaa mieltä, alkaa tuo asian jatkuva jankuttaminen jo kyllästyttää ja kääntyä itseään vastaan.
Hei, se on vielä pahempaa toisin päin, kun joka saatanan tuutissa vouhkataan järkkäreiden puolesta. ;D
"Efektit" meni nyt kuvissa 2,3 ja 6 överiks, tai epäonnistuivat. Softaus on toteutettu jotenkin hutaisten. Vikassa kuvassa alkoi näyttää hyvältä, samoin nelosessa jälki miellytti. Nelonen olikin setin selvästi paras.
Moni kuva jäi vähän tylsäksi ilman "heppalisää". Fiilistä lisää...

Kameralla ei oo mitään väliä JOS sillä saa hyvää jälkeä. Ei nämä järkkärin ostolla parane (ainakaan paljoa), kyllä tässä siltä osin hommat aika lailla kunnossa on. Enempi pitää miettiä mitä ja miten kuvaa (siis vaikka sitten heppakuvauksen sisällä).
Tossa 3:ssa ei muuten oo tehty muuta kuin säädetty värejä (vaikka saapihan sitä senkin överiksi vedettyä kyllä).
"Hei, se on vielä pahempaa toisin päin, kun joka saatanan tuutissa vouhkataan järkkäreiden puolesta. ;D"

Niin vouhkataankin, mikä on minunkin mielestäni naurettavaa. Mutta ei kai se sinulta ole pois? Samaan naurettavaan vouhkaajien sakkiin tiputat samalla itsesikin, kun joka käänteessää alleviivaat tuota kalustoa. Tuntuu, että siitä on kasvanut sinulle kerrassaan isompi asia kuin noille järkkärivouhkaajille. Anna kuviesi puhua puolestaan ja lopeta tuo kitinä noista vehkeistäsi.
Jos oikeasti pitää tuommoista meteliä oman kuvauskaluston niukkuudesta, pitäisi esillelaitetut kuvat olla todella häkellyttäviä. Nämä ainakaan eivät olleet.
Mä en pidä tollasta superzoomia niukkana ollenkaan, ennemminkin päinvastoin - enemmän vapautta ja mahdollisuuksiahan se useimmissa tapauksissa antaa mitä järkkäri. ;D
"Samaan naurettavaan vouhkaajien sakkiin tiputat samalla itsesikin, kun joka käänteessää alleviivaat tuota kalustoa."

Totta. Ottakaa niitä kuvia ja antakaa niiden puhua puolestaan. Ei tarvitse ylpeillä pokkarilla kuvaamisella vaikka ottaiskin sillä maailman parhaat kuvat.

Ne on kameroita vaan, niillä otetaan kuvia ja siihen ne on tehty. Erilaisia ehkä, mutta parhaimmuusjärjestystä ei ole. Kaikki riippuu miten ja mihin niitä käytetään.

Tajutkaa se, Perkele!
Luojan kiitos mä en ota pokkarilla maailman parhaita tai edes hyviä kuvia - aina niihin parannettavaa jää (ja toteanpa kait tässäkin että onneksi). Enkä mä YLPEILE sillä että pokkarilla kuvaan, en mä osaa noita kuviani NIIN hyvinä pitää että sellaiseen olisi syytä.

Kai se on vaan tää krooninen köyhyys mikä pistää välillä ihmettelemään tätä maailman menoa... Että järkkäri on hankittava vaikkei olisi edes tietoa siitä onko valokuvaus sen sorttinen harrastus mikä oikeasti iskee. Mun mielestä on tavattoman hullua hankkia 'kalliilla' laite jos sen ominaisuuksia ei hyödynnetä, vaan niistä on ennemminkin haittaa (esimerkkinä vaikkapa juuri tuo paino tai putkiongelma, että ei pääse riittävän lähelle tai etäälle jne). Tai että sitten kyllästytään koko harrastukseen kun ei sillä kameran mukana tulleella objektiivillä teekkään oikein mitään.

Vähän niin kuin jätettäisiin mikroautot väliin ja paineltaisiin kylmiltään formuloiden pariin. Kyllähän sekin monilta onnistunee ja tuottaa tulosta, mutta... :)

Ja mainitaan nyt sekin että kyllähän järkkärikin ON asiaa, jopa meikäläinen sellaista toisinaan lainailee jos tiedän autiotaloja kuvatessa laajakulmaa tarvitsevani.

Mutta niinhän se tosiaan on, että kuvia saa vaikka neulanreikäkameralla, ja kuvahan se on mikä merkkaa, ei kamera millä se on otettu. Lupaan yrittää jatkossa hillitä tätä 'järkkäri ei välttämättä ole pakko-ostos' jeesusteluani herkempien yksilöiden hermojen säästämiseksi. :D
Järkkärin monet ostaa sen takia että sillä voi opetella aukon ja valotusajan vaikutukset kuvaan. Saa enemmän kontrollia kuin useimmissa pokkareissa. Ei siksi etteikö pokkarilla voisi saada monista tilanteista yhtä hyviä kuvia (kaikista ei). Jos on rahaa, niin mikäs siinä on ostaessa.
Joo, noinhan se on. Toisaalta mulla ei itellä oo muunlaisista pokkareista kokemustakaan kuin näistä mistä myös manuaalisäädöt löytyy. :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.7 (211 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty