Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Todos unidos contra el alcohol y los narcoticos

Antti-Jussi Lakanen

Kuvareportaasi Liman kaduilta, jossa huumeiden käyttö ja kodittomat alkoholistit ovat osa katukuvaa.Peru on maailman toiseksi suurin kokaiinin tuottajamaa. Mietojen huumeiden käyttö alkaa keskimäärin jo 9-vuotiaana ja tupakasta ja marihuanan kokeilusta siirrytään yleensä kokaiinitahnaan ja muihin vahvempiin myrkkyihin.Centro Victoria on Perussa toimiva alkoholistien ja narkomaanien kuntoutuskeskus, jossa kuntoutettavat käyvät läpi kaksivuotisen vieroitus- ja kuntoutusjakson. Jakso on rankka, ja valitettavasti vain osa pysyy raittiina huumausaineista, osa palaa takaisin kadulle. Jaksosta selvinneet käyvät viikoittain kutsumassa vanhoja kavereitaan vieroitukseen ja kuntoutukseen, laulavat heille ja rukoilevat heidän kanssaan.Suomalainen lähetysorganisaatio Fida International tukee Perussa tehtävää ennaltaehkäisevää huumevalistustyötä TUCAN-hankkeen kautta. Lisätietoa hankkeesta löytyy osoitteesta http://www.proyectotucan.net.Kuvat on otettu kuvattavien luvalla aikavälillä 22.-24.5.2007.EDIT: Yksi kuva poistettu ja kaksi viimeistä kuvaa muutettu mustavalkoiseksi.

1

Keskiarvo: 3.3
2

Keskiarvo: 3.5
3

Keskiarvo: 3.2
4

Keskiarvo: 3.5
5

Keskiarvo: 3.8
6

Keskiarvo: 3.6
7

Keskiarvo: 2.6
8

Keskiarvo: 2.9
9

Keskiarvo: 4
10

Keskiarvo: 3.6

Annetut kommentit

Pidin sarjastasi, kaikki eivät todellakaan ole syntyneet kultalusikka suussa.
hienoja kuvia, pidin todella. mustavalkoisia olisivat voineet olla kaikki (yhtenäisempi sarja) mutta hyvä näinkin.
Hieno sarja, hyvää dokumentaatiota. Fida tekee varmasti hyvää työtä ja se ei tule loppumaan kesken!
Hieno sarja. En voi olla kommentoimatta tekstiä sillä ensilukemalla mieleen tuli ajatus että raamatunluku on rankkaa eikä vieroitus... :P
Ok korjasitkin näemmä tekstiä. :) Ei siinä siis mitään varsinaista virhettä ollut, kunhan itse vedin omituisia assosiaatioita. :)
juu, luin itsekin vielä tekstin uudestaan ja antaa olla nyt näin.
Mun makuuni parasta aukeassa, sitten reinkarnaation. Nyt on kuvattu asioita joita pitää katsoa, ihmisiä jotka eivät välttämättä ole tuolla kun sinne menee. Kukat kasvavat joka kesä uudestaan, aurinko laskee joka ilta, nämä ihmiset voivat kadota tästä maailmasta aamunkoitossa.
Hienoa että olet saanut kuviisi kaapattua kontaktin ihmisten kanssa, eikä jokin aika sitten paljon puhuttanutta snaippailua ole havaittavissa vaan olet aidosti ollut lähellä näitä henkilöitä, et miellyttävän kaukana putkesi kanssa. Kiitos tästä.
Itse kuvista iski parhaiten 3, 6, 9 ja 10. Kahdeksatta kuvaa vaivaa se, että aidan takaa ei tirkistä mitään tarpeeksi oleellista ihmisen osaa, siellä on kyllä ihminen mutta alareunasta tunkeutuva ihmiskäsi vie huomion itse kohteelta. Kun materiaalin perusvahvuus on tätä luokkaa, heikot nousevat auttamatta esille huonolla tavalla. Hyvää työtä silti!
Kaikenkaikkiaan hyvin onnistunut näyttelykokonaisuus. Väritys sopii kuviin oikein hyvin myös!
Dokumenttina vaikuttavia, kuvassa kolme ja kahdeksan elämän unohdus, jotenkin kuvat omalla tavallaan ahdistavat, kuvat puhuttelevat tunkeutuvat takaraivoon ja tekevät pahan olon.
Odotin jotain paljon shokeeraavampaa materiaalia kuin hymyileviä pultsareita kujilla. Jos tässä oli tarkoitus valistaa nimenomaan _huumeiden_ käytön vaaroista, olisin toivonut näkeväni edes jotain neulan pistosten reittämiä käsiä ym. oksettavaa shittiä, mutta tästä sarjasta ei nyt kovin negatiivista fiilistä jäänyt :) Tämä oli vähän niin kuin kaunisteltu totuus.

Kuvat olivat joka tapauksessa laadullisesti hyviä ja niistä välittyi hyvin tunnelma. Suuri plussa myös rohkeudesta mennä tuollaisiin mestoihin kuvaamaan.
Tomille: Ai että huumeiden käyttö on pelkästään piikillä pistämistä...? Kyllä tuo maailma on myös paljon muuta.. varastelua, kadulla elämistä, tappelua, kuolemanpelkoa, poliisinpelkoa, velkojan pelkoa, menetettyjen unelmien kaipuuta etc. Jokainen tietää miten huumepiikki menee suoneen, ja jokainen tietää että siinä ei ole mitään kaunista, mutta kuka oikeasti tietää miltä tuollaisesta ihmisestä tuntuu elää koko tuon jutun keskellä? Mulla oli tavoitteena nimenomaan kuvata ihmisiä ja sitä arkea mitä nuo ihmiset kokee, ei huumeita tai piikkejä tai tehdä jotain huumekäytön abc -näyttelyä.
Taisin muotoilla mielipiteeni hieman heikonlaisesti. Totesin vain odottaneeni erilaista kuvasarjaa ja sillä selvä. Jokaisella on omat mielikuvansa asioista, enkä minä voi estää niiden mielikuvien syntymistä, tai niiden vertaamista muiden mielikuviin. Tarkoitus ei ollut antaa sellaista kuvaa että pitäisin asian käsittelytapaa vääränlaisena tässä tapauksessa. Sanoin vain odottaneeni muuta kuin nauravia ihmisiä.
Hyvä sarja, jossa on vaihteeksi muutakin kuin pintaa: elämää, vaikka sitten tällaista tällä kertaa. Vähän on löysää; ydin näkyy mielestäni kuvissa 1, 3, 5, 6 ja 9. Mutta tiedän, että tiivistäminen on joskus tuskaista, itselle tärkeistä kuvista on vaikea luopua. Siinäkin yhdyn tuossa edellä mainittuun, että otsikko ja alun teksti ei tue kuvia parhaalla mahdollisella tavalla. En tarkoita, että olisin kaivannut piikittämistä tms., mutta jokin tuossa tekstissä johtaa odotukset eri suuntaan. Ja otsikko on aika suureellinen, vaikka ajatus onkin kaunis.

Mutta hyvä. Tärkeää nähtävää.
Todella hienoa että sivuilla näkee dokumentaristeja. Kuvakokonaisuuksia, joiden tarve ei
ole niinkään moralisoida vaan näyttää kuvin se, mitä näytettävissä on.
Tilannetaju kuvissa on hieno, pysäyttävä. Ainoa mitä jäin kuvareportaasissa kaipaamaan
on yleiskuva...paikasta mihin ns."sukeltaa".
Minusta aukean kaikkein hienoimpia sarjoja.

Tätä en sano väheksyäkseni näitä kuvia tai ideoita vaan kun suomalaisena katson tällaista niin mietin miten eri tavalla vastaavaa suomalaista todellisuutta katsoisi. Ehkä kyse on siitä että mielikuvissamme köyhyys ja kurjuus kuuluu kauas.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.39 (195 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty