Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Baltic region

Katja Lappalainen

6 viikkoa 6000 kuvaa. Uskomattomia maisemia ja kokemuksia. Tähän valitsin pysähtyneitä hetkiä. Hieman taikaa, arkea ja niiden absurdia yhdistelmää. Liftaten via Baltica Unkariin. Mukana Canon 5D laajalla opikalla ja pikkupokkari. Kohta taas liikkeeseen Eurooppaan, joten edellisen hedelmiä laitan muutamia näkyviin.

Euroopan rajojen avautuminen tulee tällaisella matkalla todellisuudeksi. Kuusi maata muutamassa viikossa on suuri kokemus. Tuntuu uskomattoman hienolta vain kulkea maiden yli ilman mitään tarkastuksia R11; joskus jopa täysin huomaamatta. Ensimmäistä kertaa Euroopan yhtenäisyys tulee todellisuudeksi hyvin positiivisella tavalla.

Lithuanian burned restaurant

Keskiarvo: 2.4
Zakopane, mountains, coldnes and emptiness

Keskiarvo: 2.6
Lithuanian circus boy

Keskiarvo: 2.5
Latvian diesel dog

Keskiarvo: 2.6
Slovakian mountains - Tatry - emptyness and peace

Keskiarvo: 3
Budabest - city of the river

Keskiarvo: 2.2
Karles Bridge - Greatness in Prag

Keskiarvo: 2.9
Astronomical clock - Prag

Keskiarvo: 3.1

Annetut kommentit

Liethuans burned restaurant ja Latvian diesel dog ovat sellaisia otoksia, joissa viitsi vähän pysähtyä. Latvian diesel dogissa sommittelu on heikko kohta. Tilaa tarvittaisiin lisää ylös ja oikealla. Näin äijät, bensapumppu ja auto olisivat toimivasti mukana.

Loput kuvat ovat ylikäsiteltyjä.

Minä en puuttunut kuvien käsittelyyn ollenkaan, vaan otin ne tällä kertaa päänsärystäni johtuen ihan fiiliksellä ja se asenne vissiin kannatti. Taidan kokeilla toistekin. Astronomical clock -kuvassa on jotain tosi upeeta. Kannattaa katsoa!!!! Kiitos Katja:)
No joo, ylikäsittely oli ehkä hieman leveästi ilmaistu. En nyt vaan jaksanut kirjailla yksityiskohtaisemmin.
1,5,7 ja 8 kolahtivat =)

Hyvin käsiteltyjä =)
Kiitos kommenteista! Fiiliskpohjaista tuunausta on paljon, joka jakaa kyllä mielipiteitä, mutta on ollut tapani jo labrajoista (10 v. sitten) lähtien.
Fiilispohjainen tuunaus on ok, teen sitä itsekkin ja tuota labraaikaa en eds kehtaa sanoa menee niin pitkälle:)))))
Mutta joissain kuvissa se ei vain toimi, jotain jäin kaipaamaan, en vielä tiedä mitä, olisiko sommitelmissa joissain petraamista.
Liettua = Lithuania
Fiilispohjainen käsittely on ok... näin vahvalta käsittelyltä odottaa kuitenkin jonkinlaista punaista lankaa ja laatuakin, kun kyseessä on useasta kuvasta koostuva näyttely. Kaksi viimeistähän on linjassa keskenään, mutta muuten en oikein osaa nähdä näillä mitään yhdistävää tekijää. Kokeilla toki kannattaa, eikä turhaan jarrutella työstövaiheessa, mutta jossain vaiheessa on hyvä pysähtyä.

Tuolla kirjoitit kuudesta viikosta ja kuudesta tuhannesta kuvasta. Tekee keskimäärin 142 kuvaa päivä... siitä ehkä herää kysymys minkälainen on tapasi ottaa kuvia.
Ehkä käsittely mennyt överiksi minun makuuni, mutta kiintoisia kuvia. Kaksi viimeistä miellytti eniten.
Enimmäkseen upeita ja kiinnostavia kuvia. Vähän täytyy nurista kyllä tuosta englannin käytöstä, vaikka se ei suoranaisesti kuviin liitykään. Suomi on kaunis kieli ja nuo englanninkieliset nimet tuntuvat kovin väkisin keksityiltä, varsinkin kun lähes jokaisessa on joku virhe (Prag = Prague, emptyness = emptiness jne.). Tällaisiin mokiin Itä-Euroopassa tosin törmää jatkuvasti, joten jos tämä on satiiria... niin hyvä. Kai.
Eipä se kuvien sisältö tuossa englannin kielen kirjoitusmuodossa taida olla - eikä siinä onko teoksille keksitty tekotaiteelliset nimet. Ihan vaan käytännön syyt. Tarkoitus kertoa jotain paikasta, missä ollut - niin suomeksi kuin englanniksi koska kuvia katsovat molemmankieiliset ja olennainen varmaan välittyy.Eniten tykkäsin 1.-5., mutta sitten tylsistyi, perusturistikohteita, jotka erottaa vain erikoinen käsittely (mutta ei käsittely vielä kuvaa tee). Tai no, siltakuva vielä ok, mutta Budapest ja Astro-kello aika tylsiä. Kyllä minuakin häiritsi tuo englannin käyttö, vaikkei se suoraan kuviin vaikutakaan. Ihan mielenkiintoinen sarja joka tapauksessa, oli varmaan hyvä reissu.
Oli kyllä erikoista olla reissulla, jossa tie ja mahdollisuudet veivät eteenpäin. Se tekee matkasta seikkalun ja kamerasta tuli ainoa pysyvä asia matkaseuran lisäksi. Siitä tuli omalla tavllaan kaveri, joka myös ohjas hieman sitä mihin kuljin ja toi energiaa silloin kun oli jo ihan loppuun palanut. Ulkomanukkuminen retkeilymielesä, liftaaminen ja samaan aikaan työskentely kameran kanssa on haastavaa, mutta antoisaa. Saa sähdä nyt talvella kun lähteen kylmään liikenteeseen kameran kanssa että miten luonnistuu. Onneksi määränpää Espanja kuitenkin.
3 ja 4 eivät oikein innostaneet, etenkin 3 tuntui liian erilaiselta muihin kuviin verrattuina ja 4 vaikutti liikaa perusräpsyltä ilman sisältöä. 6 ylenpalttinen vinjetöinti pisti hieman silmään, mutta muuten reipas käsittely ei häirinnyt kuvissa. Erityisesti pidin kuvasta 5, jossa oli hieno tunnelma. Englanninkieliset nimet kuville eivät haittaa, mutta kirjoitusvirheet kylläkin, esim. Liethuans burned restaurant = liethualaiset polttivat ravintolan?
Hassua Pekka, että juuri nelonen on mielestäni se kuva jossa olisi voinut olla potentiaalia mihin asti vaan. Vähän toisenlaisella sommittelulla luonnollisesti. Sisältöähän siinä on ehkä eniten näistä kuvista.
Teemu, 4-kuva voisi minunkin mielestäni toimia toisenlaisella sommittelulla jossa auto ei peittäisi miehiä ja olisi noin keskeisesti esillä. Pidän kyllä kuvan sävyistä ja pysähtyneestä fiiliksestä, mutta nykyisellään se näyttää liikaa huolimattomalta räpsyltä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.67 (201 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty