Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Talvikuvia

Kimmo Grönholm

Lumisen ja kylmän talven muistoja.

Kun meri riitteen sai

Keskiarvo: 3.3
Kun lumi ruusut peitti

Keskiarvo: 2.5
Kun pakkasjakso alkoi päälle painaa

Keskiarvo: 3.1
Kun valoilmiö taivaan täytti

Keskiarvo: 3.6
Kun laiva merisavussa suunnisti

Keskiarvo: 2.8
Kun aurinko saunarannan värjäsi

Keskiarvo: 3
Kun virta jäätä vastaan taisteli

Keskiarvo: 2.9
Kun pöheiköt parhaimpiin pukeutui

Keskiarvo: 3.2
Kun aurinko maiseman väritti

Keskiarvo: 3.2
Kun lumi pihat täytti

Keskiarvo: 3
Kun huurre maiseman maalasi

Keskiarvo: 3.4
Kun maa kontrastit nieli

Keskiarvo: 2.9
Kun kylmä ruovikkoa rankaisi

Keskiarvo: 3.3
Kun tervaleppä valohoitoa sai

Keskiarvo: 3.2
Kun outo valo puiden takaa loisti

Keskiarvo: 3.2
Kun kevättalvi alkoi reikää poraamaan

Keskiarvo: 2.5

Annetut kommentit

Enimmäkseen ihan mukavaa katseltavaa, kauniita sävyjä ja valoa kuin myös sävyttömyyttä ja harmautta. Aukean asteikkoa soveltaen mun mielestä pari kolme "hyvää" (4-5p), suurin osa "ok" (3p) ja pari kolme "ei niin hyvää" (1-2p).
Sen verran hyviä oli alusta alkaen, että jaksoin katsoa kaikki läpi. Sävyt hyvinkin onnistuneita monissa kuvissa ja kauniita talvisia yksityiskohtia. Kiva. Keväästä samanlainen. Kiitos. :)
Painostat määrällä, mutta laatuakin löytyy. Tarkoitan Valoilmiö-kuvaa. Emäntä paiskomassa seppelettä yllättäen edesmenneen miehensä tuhkien perään. Etualan alakulon sininen surullisuus vasten tuonpuoleista henkiinherättävää ilon näytelmää vaikuttaa syvästi, vaikka on valhetta vain. Väylämerkin oloinen härpäke tuolla taivaisen rauhan puolella hieman hämmentää. Sillä ei enää ihmismatkan tässä vaiheessa ole käyttöä. Mutta hieno on - julmetun hieno.
Makuasiat makuasioina, mutta tällaiset kuvat ovat niitä joita varten minä aukeaa selailen. tyylikkäitä kuvia, jotka tuovat vuodenajan tunnelman hienosti esiin. Kiitos!
Oli näitä kyllä vähän paljon, mutta minä olenkin niin hätäinen vaikka aikaa olis katsoa vaikka kuinka pitkään...ja aion kyllä katsoakin vielä huomennakin! Vaikea edes valita omaa suosikkia, mutta kyllä se varmaan on tuo neljäs kuva. Kiitos hienosta näyttelystä!
Suuret kiitokset kommentaattoreille.
olipa tässä kerrassaan antia. olo oli kuin hyvää kirjaa lukiessa: eivät ne sivut vielä lopu!
mielenkiintoisia, monisävyisiä, tunnelmallisia, omiakin muistoja herättäviä.
KUN KUN KUN KUN KUN KUN =)
Hienoja kuvia. Odottelen oikein Kimmon kuvia. Näistähän saa kohta jo opuksen.
hyvät sävyt kuvissa! muutamissa olisin miettinyt rajausta uudestaan!
Kaunis kiitos, teille kaikille.
Ihan ok kuvia, mutta miksi näin monta kuvaa samassa sarjassa? Jaksoin katsoa ensimmäiset neljä. Pikkukuvista kun katsoo, niin vaikuttaa ettei kuvia yhdistä oikein muu kuin kuvaajan muistot. Ei oikein riitä näin pitkän sarjan perusteluksi.
Kiitos Mika mielipiteestäsi. No, mun mielestä talvi oli yhdistävä tekijä.
Kimmo taitaa kuulua sitkeimpiin kuvaaviin aukealaisiin siinäkin mielessä että etusivun poiminnat on säännöllisesti käytetty. Voisi ajatella että jotakuta täällä voisi kiinnostaakin, että millä tavalla juuri tämä kuvaaja taltioi Etelä-Suomen poikkeuksellisen talven. Muistojen mainitseminen näyttelyn selitystekstissä vihjaa tiettyyn henkilökohtaisuuteen. En väheksyisi sitäkään että kuvaaja henkilönä voisi antaa merkityksen kuville. Mun ei tarvinnut kauaa miettiä että katsoisinko tätä "julkistettuna kuvapäiväkirjana" vai lähestyisinkö sarjaa niin että etsisin sieltä oman suosikkini pikkukuvan perusteella.

No, oikeastaan voisi miettiä niitä muitakin yhdistäviä tekijöitä kuin kuvaaja ja talvi. Ranta esiintyy miltei joka kuvassa, ja näyttää siltä että suunnilleen samoissa maisemissa kuvia on tehty. Nimeäminen suorastaan alleviivaa ajanhetkien merkitystä ja monet kuvat esittävätkin hetkiä joina valo vaihtuu nopeasti. Mulle tämä näyttely on "pitkänä" sarjana paljon enemmän kuin yksittäisinä kuvina, vaikka pari yksittäinkin vaikuttavaa työtä on mukana.
Kiitos Juhan selvennyksen huomasin katsoa sarjaa enemmän paikallisuuden ja yhteisen historian näkökulmasta. Katsoin nyt kaikki kuvat ja kommentoin muutamia. Hyviä kuvia, mutta näin ulkopuolisen silmissä sarja paranisi huomattavasti jos poistaisi kuvat 2. 8. 9. 12. 13. ja 14.
Kiitos Juha sinulle taas. (yksi aukean sitkeimmistä kommentoijista ja hyvä sellainen) =)
Kuvat ovat Pyhtää- Kotka väliltä eli siis tässä aivan kotinurkilta.

Kiitos Mika ja mukava että jaksoit kahlata koko nivaskan läpi. :)
En tiedä miksi juuri nuo valitsit poistettavaksi, mutta kiva kun luettelit nuo mitkä sinä koet ulkopuolisiksi tai turhiksi.
Itse jos olisi pakko jotain poistaa niin kuvat olisi varmaan 2. ja 10. ja oikein jos kidutettaisiin niin vielä 15. Ja ne juuri tuon Juhankin mainitseman rannan puuttumisen vuoksi.


Taisinpa hätäisesti antaa sellaisen vaikutelman että väittäisin että tuo Mikan kommentti johon reagoin, olisi huono - enemmän yleisellä tasollahan noita pohdintoja heitin. Ajatus lähti siitä että aukeassa on yleinen sellainen tapa katsoa kuvia, että katsotaan lähinnä niitä pelkkiä kuvia ja sivuutetaan muut jutut, kuten taustoittavat tarinat, tekijän hahmo ja myös mahdolliset viittaukset muihin kuviin (esim. parin kuvan kohdalla tulee mieleen Kimmon aikaisemmat kuvat samoista aiheista).

Hyvää kuvaa metsästävässä amatööriskenessä sarjaa katsotaan usein niin, että etsitään se oma suosikki, se "hyvä kuva" ja kokonaisuuden merkitys ja tulkinta hukkuu turhien teosten poistamista kehottavien kommenttien alle. Ehkä virtuaaligalleriassa on lähtökohtaisesti vaikea hahmottaa sitä ajatusta että näyttely on sellainen kuin se on. Jos leikittäisiin että olisimmekin taidegenressä niin valokuvaaja voisi hahmottua kokevaksi subjektiksi, jonka töiden perässä pääsisi tutustumaan yksilölliseen tapaan nähdä ja kuvata maailmaa - ei vain yksittäisinä kuvina vaan myös jatkumoina.
kiitokset Kimmolle hienosta kuvasarjasta. aukeassa on nähty nyt suhteellisen paljon lumisia talvikuvia, enkä ollenkaan ihmettele miksi. onhan tämä ollut meille eteläsuomalaisille poikkeuksellista. siitä huolimatta, että aihepiiri on alkanut tympiäkin, on tämä Kimmon sarja minusta hyvä. tämähän on kertomus - ikäänkuin kääntäisi kirjasta sivun kerrallaan, eihän silloinkaan tule mietittyä että mistä kuvasta tykkää eniten, puhumattakaan siitä, että miettisi mitkä sivut kirjasta joutaisi kokonaan poistaa. sitovia elementtejäkin on sarjassa useita: tekijä, tietyn seudun maisema, ranta (likimain joka kuvassa), talvi ja kirjoitettu tarina. siinä on minusta aivan riittämiin.
Kiitos Juha. Yleisesti ottaen on ainakin hyvä, että pulinaa yleensä edes syntyy on se sitten keskustelua mitkä olisi hyvä poistaa, mikä on paras tai jotain aivan muuta.

Kiitos Maaria. Kiva jos tommoisia aatoksia herättää.

Ykkösen laivaa, meren valoilmiötä ja tervaleppää katselin pisimpään, ehkä siksi ettei näitä aiheita niinkään kotiseudullani näe. Ja siksikin, että pidän keltaisen toukokuun lisäksi samanvärisestä talvesta. Harmaa vain masentaa. Laatukuvia tuotteliaalta, monipuoliselta luontokuvaajalta.
Kiitos Ismo.
Herkullisimmat värisävyt omaavat kuvat miellyttivät eniten. Muutaman kuvan olisin minäkin jättänyt pois ja pitänyt veden yhdistävänä elementtinä sarjassa. Mukavahan näitä oli katsella, kiitos kuvaajalle.
Kiitos itsellesi kommentoinneista. =)
Hieno kuvasarja, jossa on monta todella kaunista kuvaa! Kiitokset, Kimmo!
Kommenttini kuvien poistamisesta taisi perustua ennen kaikkea siihen, etten pitänyt mainitsemiani kuvia teknisesti saman tasoisina kuin muita kuvia, ne rikkoivat muuten hyvää sarjaa. olisi tietenkin pitänyt mainita tämän jo aiemmin.

Kuvien ja kuvasarjojen nimeämiseen liittyy aina sekä kuvaajan että katsojan näkökulmasta ongelmallinen valinta eli antaako kuvan puhua, vai kuvan nimen, vai asettaako kuvan ja nimen vuorovaikutukseen keskenään. Sitten tulee vielä kuvan tarina ja kuvaajankin tarina. Lopuksi on päätettävä vielä sekin missä järjestyksessä tämän kommunikaation haluaa tapahtuvan.


Kiitos Juha.

Kiitos Mika selvennyksestäsi. Itse en osaa pitää noita mainitsemiasi kuvia teksnisesti heikompina, mutta kunnioitan toki mielipidettäsi.
Tälläisten tavallisten maisemakuvien nimeäminen on vähän hankalaa. Taisin jopa harkita nimeämistä ihan ykkösestä kuuteentoista, mutta päädyin sitten tähän KUN tyyliin. Nämä kun ovat selkeitä maisemanäkymiä niin nimet eivät johda varmaan harhaan vaan antavat viitteen mun tunnelmista. Hyvä tai huono juttu, mut näillä mennään. :)

Hyvää settii :) En jaksanut pisteyttää kaikkia kuvia, mutta keskiarvo oli noin 3,28 ;). Erittäin mukava talvinen tunnelma monessa kuvassa.
Kiitos sinulle Marko. :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.09 (458 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty