Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kalassa

Henri Honkala

-1-

Keskiarvo: 3.5
-2-

Keskiarvo: 3.5
-3-

Keskiarvo: 4

Annetut kommentit

Ihan käsittämättömän hieno kuvasarja!
Voi tauti! Siitä lähdetään että... Minä itken. 12p
Ei kai sillä ole kynsissään jalokala? Mistä nämä on otettu? Jostain lohilammikolta?
Loistava sarja tosiaan! Tarkennukset siellä missä pitää ja hyvät värit!
Jep. Pohtiolammen Sääksikeskuksesta saa käydä napsimassa näitä kunhan maksaa ensin. Kaikki siellä otetut kuvat mitä olen nähnyt ovat olleet täsmälleen samanlaisia.

Sääksi on upea elukka mutta maksettu ja liian helpoksi tehty meininki näkyy kuvissa usein aiheen sisäistämisen puutteena ja kuvat jäävät pakkosuorituksiksi. Taustat tuntien ei nyt oikein iske.
Samoilla linjoilla oon Vesan kanssa. Näkyyhän näissä melko hyvin ja havainnollisesti tuo kalastusprosessi, mutta niinhän sen näkis ku kävis paikan päällä ite katsomassa. Jos totta puhutaan, ei nää kuvina sykähdyttäneet mua, vaikken oliskaan kuullu, että nää on jossain tarhassa kuvattu - enkä nytkään sitä ees tiiä varmasti, ku kuvaaja ei oo siitä mitään maininnu.

Joku joskus pisti mua halvalla ku käytän termiä 'rakkaus' kuvien kommentoinnissa.. No, käytän siis edelleen: näistä ei tuu mitään sellasta tunnetta, että haluis samaistua tai yrittää ymmärtää kumpaakaan osapuolta. Edes luonto ei näytä kuvissa millään tavalla innostavalta, saati maagiselta.

Biologian oppikirjassa, jossa kerrotaan kalasääksen kalastuksesta, nää ois tosi hyviä, koska nää on havainnollisia. Mutta ku mietin, että okei, valokuvaus ilmaisu- ja kerrontamuotona on mulle tosi läheinen ja että luonnon pikku jutut on mulle isoja juttuja, nämä eivät enää innosta. Näissä ei siis oo sitä lovea. :/
3 paras, 2:ssa huono rajaus (siivet katkee), 1 ok
Minullakin on kuvia tuolta. Ei teknisesti ihan näin hyviä, koska putkeni oli huono, mutta muuten niin kovin samanlaisia.
Kyllä, nämä on kuvattu Pohtiolammen Sääksikeskuksessa, jossa vuokrataan lohilammen ympäriltä piilokojuja harrastajille 20 euron vuorokausihintaan. Minusta hinta on kohtuullinen siihen nähden kuinka ainutlaatuisen elämyksen sillä rahalla saa, seurata kalasääsken huimaa kalastusta ja mahdollisuuden jopa kuvata sitä. Vesa Huttusen kaltaiselle kokeneemmalle konkarille (ja hänen kuvausvälineilleen) tapahtuma voi olla liian helppo, mutta meikäläisen tasoiselle harrastelijalle (ja heikkovalovoimaisille objektiiveilleni + hitaalle rungolle) näidenkin kuvien saanti vaati jo työtä ja roimasti hyvää tuuriakin. Suhteuttaen kuvat käytettyihin välineisiin ja hämärään pilviseen säähän, joka kuvaushetkellä vallitsi, olen itse enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen :)
Ihimeellistä höpötystä välineistä.. Ja sinäkin, Jouniseni!? Tarkistakaapa aukeasta tutun Hirvosen Joonaksen kotisivuilta, mitä saa aikaan Canon 70-300 f/4-5.6 -tuubilla ja parin vuoden kokemuksella. Kääntyy se höpötys muminaks... :)

Missä vaiheessa valokuva muuttui tekniikan kilpajuoksuksi ja suorittamiseksi?

Miksi en tajua pitää suutani kiinni, vaikka tiedän kuulostavani äärimmäisen katkeralta, peräti riidanhaluiselta? Pitäisköhän minunki hankkia telelinssi autofocuksella.. Joku Nikkor 200-400 f/4.. Sitten näyttäisin mihin ite pystyn.. Kenen logiikka toimii noin? :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.72 (247 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty