Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kuukausiteema: Onni

Valokuvauksen kuukausiteema

Isanmaa

Keskiarvo: 3
Metsäjänis 3.4.2010 ylikiiminki

Keskiarvo: 1.5
Pieni tuho, hyvä mieli

Keskiarvo: 2.6
aamurauha

Keskiarvo: 4.1
Sinäkö se oot....

Keskiarvo: 1.7
Pari

Keskiarvo: 2.1
Uudet aurinkolasit!

Keskiarvo: 2.4
Onni on, kun mummo odottaa maalla

Keskiarvo: 2.5
Hetki

Keskiarvo: 2.4
Onni on oma ystävä

Keskiarvo: 2.4
Ilo

Keskiarvo: 2.4

Annetut kommentit

Unohtui kokonaan tämä teema. Aika vähän kuvia tällä kertaa, mutta eipä ehdi sitten väsyä näitä katsellessa. Koitan tehdä uuden kierroksen tuonnempana, kun nyt on vappu ja kaikkee. :)
Yhdestäkään kuvasta en sitä onnea löytänyt. Joissakin kuvissa oli iloa, joissakin jokin eläin jne.
Kovin ovat synkkiä sävyiltään kuvat vaikka onni on teemana.
Samoin kävi kuin Tonylla, unohdus mokoma;(
Teema on ideana hyvä, mutta ei oikein toimi kun ihmiset eivät noudata teemojen aiheita. Miten pitäisi teemassa arvioida sinänsä hyvää kuvaa joka ei edes löyhästi lyyty teeman aiheeseen?
Viidestä kuvasta aiheen pystyi mieltämään. Lopuista ei oikeastaan. Voi olla onnea nauttia aamurauhasta taikka kuvata eläin, mutta sen kuvan pitäisi sitten välittää se kuvaajan onni. Eläinten onnea nuo eivät ainakaan välitä.
Pari, Hetki, Uudet aurinkolasit ehkä kolme parhaiten aihetta vastaavaa kuvaa. Sitten taisaisena Pieni tuho, hyvä mieli ja Onni on oma ystävä.
Onni meni ohitse myös multa, huomasin eilen 8 aikaan illalla että katos vaan kun unohtui...näyttää siltä että onnea ei ollut monella muullakaan kun on näin vähän kuvia:)
Kyllä tähän teemaan olis varmaan löytynyt kuva multakin, yleensäkin mä olen aika lailla "onnellinen":))))

Moni kuva oli sellanen josta sai hakea sitä onnea..kaikista en löytänyt hakemallakaan. Ja sitten tää että miksi laitetaan esiin kuvia jotka on juuri äsken julkaistu aukeassa?
Pitäis saada ehdoton kielto niille.
Mä en yleensä koskaan anna ykkösiä mutta nyt klikkasin ykkösen molemmille kuville jotka olivat juuri näkyvillä aukean sivuilla. Niin tuun tekeen jatkossakin jos on samoja kuvia vaikka ne olis kuinka hyviä tahansa.
On meidän katsojien aliarvioimista laittaa juuri nähdyt kuvat uudelleen esiin näyttelyyn.

Muuten oli ihan kivoja kuvia ja muutama oikein kaunis. Vähän masentavaa että onnesta ei saanut isompaa näyttelyä.....
Vaikea oli teeman mukaista kuvaa löytää. Mikäli aiheena olisi ollut esim. "pönötys" jokainen kuvista sopisi otsikon alle, nyt ei.
Kel onni on, se onnen kätkeköön...
Hitto, pönötys olisi hyvä teema tosiaan. Onni oli saada käyttää mielikuvitustaan kun koitti löytää näistä sanottavaa. Kiitos kuvaajille. Tosiaan teemassa toivoisi näkevän jotain ennen näkemätöntä. Ymmärtääkseni näihin saa melkolailla mitä vain läpi, niin pienellä mielikuvituksella voisi jotain julkaisematonta kuvaajat kaivella arkistoistaan mieluummin kuin kierrättää jo julkaistuja. Kiitos ja hyvää vappua. :)
Lisään vielä sen verran että pahoittelen etten näihin teemakuviin hirveästi tuota itse valokuvauksen puolta kommentoi. Lähinnä teemaa koitin hakea näistä. Mulle kuukausiteemat on tällaisia nautiskelujuttuja enemmän kuin taidekritiikkitilaisuuksia.
heh, laitetaanhan sitä oikeissakin näyttelyissä samoja kuvia esille uudemman kerran, eri näyttelyissä tai erilaisissa yhteyksissä. ei minusta se ole synti tehdä niin täällä aukeassakaan.
mutta ei se silti tarkoita sitä että voi valita koneeltaan umpimähkään jonkun kuvan, vaan mieluusti näissä teemakokonaisuuksissa miettisi persoonallisen lähestymis-/esitystavan, jolla teema esiin tulee - toisin kuin muutamissa näissä..
Niin, yleensä näyttelytiloihin ripustettavat näyttelyt toteutetaan muutenkin paremmalla suunnittelulla. Täällä näytteille asettaja joutuu rakentamaan näyttelyn melkoisesta sillisalaatista. Lopputulos on sitten hyvin epätasainen. Jos todella haluttaisiin ehjä näyttely onni-teemasta, niin näistä nyt nähtävillä olevista kuvista valitsisin siihen kuvat "Sinäkö se oot...", "Onni on, kun mummo odottaa maalla" ja "Hetki".
Taidenäyttely on pikkasen eri asia kun aukean kuukauden kuva näyttely:)
Mona Lisaa ehkä voi katsoa kahdestikin....
Eihän täällä samoja kuvia viitsi katsella ja mikä näistä näyttelyistä oikeen tulis jos kaikki laittas esiin sen kuvan mikä on jo aukeassa ollut vähän aika sitten....eihän sellasta kuvaa viitsi katsoa saatikka sitten kommentoida ja antaa kuvan "oikeasti" ansaitsemia pisteitä. Sehän on jo kerran pisteensä saanut joten ykkönen on ihan sopiva piste uusinnalle.

Telkkarin uusinnoille en antais sitä ykköstäkään, joten mielestäni annoin näille uusinnoille hyvät pisteet.

Mielestäni kuukauden kuvan säännöissä pitäis olla että kuvan on oltava ennen aukeassa julkaisematon.
Sopiihan teemaan vaikka kuva vessanpytystä tai kiiltävästä Lexuksesta, jos sopivasti sovittaa... jotain rotia voisi olla... tarkoitan nyt lähinnä tätä Aamurauha-kuvaa.
Valokuvalla on kohteensa, kuvaajansa ja katsojansa. Jos annetaan aihe, vaikkapa "onni", useimmat olettavat sen liittyvän kohteeseen niin, että kuka tahansa voi katsoessaan tehdä havaintoja jostain onnen kokemuksesta. Voitaisiin tietysti mennä epäsuorempiin onnenkokemuksiin, joissa kuvan odotetaan tuottavan onnentuntemuksia katsojassa tai oletetaan katsojan ymmärtävän, että kuvattu kohde on kuvaajan onnen lähde. Mikä tahansa näistä voisi toimia, jos se olisi koko näyttelyn läpäisevä johdonmukainen linja, mutta nyt on tarjolla kovin epäyhtenäinen kokoelma, jota kuraattori olisi voinut karsiakin. Hyviä kuvia erillisinä, mutta teemanäyttelynä ei toimi.
"Onni" on asia josta vois koota vaikka miljoonia kuvia käsittävän näyttelyn pienelläkin mielikuvituksella.
Onni on pieniä asioita, se voi olla vaikka kaunis kastepisara kukan lehdellä..siis jokaisella on omat onnen hetkensä ja onni on niin monen monituinen asia että sitä on tavallaan mahdoton johdonmukaisesti kuvata.
"Aamurauha" antoi mulle hyvin vahvan onnen tunteen - voi kun olis tuolla ja näkis tilanteen, mikä onni olis aamu kaikessa rauhassa noin kauniin näkymän edessä...se olis ihan taatusti suuri onni ainakin mulle. Lisäksi kuva oli erittäin kaunis ja taidolla otettu, joten kyllä se mielestäni sopii oikein hyvin teemaan.


Aika surkia setti aihetta vasten tarkasteltuna. Eniten karsastan noita täysin aiheeseen liittymättömiä pläjäyksiä. Tietysti ihan mistä tahansa saa vedettyä yhtymäkohdan onneen, mutta se ei liene kuukausiteeman tarkoitus. Siksi esim. "aamurauhan" voisi diskata, vaikka se onkin eniten pisteitä saanut. Isänmaassa oli eniten tolkkua.
Tuo seitsemän päivän "karenssi" on Aukean hektisen vauhdin huomioiden turhan pitkä. Siis vasta viikon jälkeen julkistetaan kuvaajien nimet, eikä ennen sitä oikein voi osallistua omien kuviensa kommentointiin. Mutta viikon kuluttua ei kuvia enää kukaan muu katso tai kommentoi, sillä kuvan elinkaari Aukeassa on ainoastaan 2-3 päivää.
"sillä kuvan elinkaari Aukeassa on ainoastaan 2-3 päivää."
Noin se EI ole. Käy katsomassa esim. aikojen parhaat. Hienot kuvat jatkaa elämäänsä, kommentteineen, pisteineen hamaan tappiin asti.
Tämän teeman nimet julkaisin ,muistaakseni toissapäivänä. Teemoihin ilmestyy kommentteja tasaisen varmasti, ja jopa vanhoille teemoille. Jokainen osallistuja voi halutessaan käydä tarkistamassa omat osallistumisensa.
Ok, hauska kuulla. Tämä oli minulle ensimmäinen teemanäyttely ja ensimmäisen viikon havainto oli, että kommentit ja äänet kertyivät ihan ensimmäisinä päivinä. Sen jälkeen on ollut hiljaista ja tasaista (ihan samoinkuin etusivun poiminnoillakin). Teillä ylläpidossa on tietysti pääsy tarkempiin tilastoihin pidemmältä ajalta, joten tiedätte paremmin pitkän aikavälin tapahtumat. Olisin vaan mieluusti osallistunut keskusteluun silloin, kun muutkin olivat siellä... Miksi tuo nimettömyys näissä teemakuvissa ylipäätään on tarpeen, näkyyhän kuvaaja kaikissa muissakin kuvissa?
Ja vielä vähän lisää rutinaa...
Teemanäyttelyssä ei taida itse päästä näkemään oman kuvansa arvostelutietoja? Eli kuinka monta ääntä ja mikä on pistejakauma, yhteenvetosivulla kyllä näkyy keskiarvo. Ehkä profiili aukeasi omaa kuvaa äänestämällä, mutta se olisi varsin kyseenalaista. Miten pitäisi menetellä? Jos kyseessä on bugi sivuston koodissa, voisiko korjata!
Yhden konstin keksin jo ihan itsekin. Pitää kirjautua ulos ja tulla sitten ulkopuolisena katsomaan omia tilastotietojaan, sitten pääsee näkemään tarkemmat kuvakohtaiset pistejakaumat. Käyhän se noinkin, mutta on vähän työlästä...
Mitä ylläpito tarkoittaa tässä kuukauden kuva teemassa sillä kommentillaan, että kuvan elinkaari aukeassa on pitkä ja jatkuu hamaan tulevaisuuteen asti???

Ymmärrän tavallisten kuvien elinkaaren mutta yhtäkään "kuukauden kuvan" teeman kuvaa ei ole aikojen parhaissa, vaikka yli 4 pisteen kuvia on ollut teemoissa aikojen kuluessa useampiakin..

Kyllähän näitä kuvia katsellaan edelleenkin aina silloin tällöin, mutta minkäänmoisille listoillehan nämä eivät koskaan pääse.

Ihan vaan mielenkiinnosta kysäisen tätä asiaa..

PM: lle. Kyllä noita teeman kuvia katsotaan, pisteytetään ja kommentoidaan paljon teeman julkaisunkin jälkeenkin. Tosin suurin osa tapahtumista on n. viikon sisällä julkaisusta.
Valokuvauksen etusivulla on linkki: "Edelliset ylläpidon poiminnat" , ja siellä on listaukset ylläpidon etusivulle nostetuista kuvista alkaen 30.05.2007. Teemoihin osallistujilla on todella hyvät edustukset tuolla "listalla".
juu...noita poimintoja en ole juuri koskaan katsellutkaan.
Nyt kun selasin lävitse niin onhan niitä siellä kyllä, valitettavasti ne ei saa siellä juurikaan mitään huomiota osakaseen.
Ainakaan omaan 4 pisteen kuvaani ei ole tullut juuri yhtään pisteytystä tai kommettia viime kesän jälkeen:))
Mielenkiinnosta vaan olis kiva tietää mitä "suuri yleisö" on mieltä kuvista.
Tiedän melko varmasti että pisteet laskisivat hurjasti jos kuvia katselis muutkin kun ne muutamat jotka seuraavat kuukauden teemoja.
En ikinä usko että mun kuvani sentään 4 pistettä olis saanut jos se olis ollut normaalisti näkyvillä aukeassa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.64 (354 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty