Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kuukausiteema: Katse

Valokuvauksen kuukausiteema

Jäätävä katse

Keskiarvo: 3.7
poeka

Keskiarvo: 1.3
Katse

Keskiarvo: 2.4
Mirrors of the soul

Keskiarvo: 2
6254

Keskiarvo: 2.5
sorsa mimmi

Keskiarvo: 2.2
Koira

Keskiarvo: 1.9
Jäätävä katse

Keskiarvo: 2.4
Jackdaw

Keskiarvo: 2.8
Älä tule tänne!

Keskiarvo: 3.2
Kohti korkeuksia

Keskiarvo: 2
Hunter

Keskiarvo: 2.6
Pyykkäri

Keskiarvo: 2.2
Liikenteessä

Keskiarvo: 2.5
Lapsuus

Keskiarvo: 2.1
Lenita

Keskiarvo: 2.7
Tällinki

Keskiarvo: 1.5
Pääsiäiskulkueen katselija

Keskiarvo: 2.1
Katse, ja vuoret siirtyy paikoiltaan...

Keskiarvo: 1.5
Vangin katse

Keskiarvo: 2.3
charmikas vanha trubaduuri.

Keskiarvo: 2.9
Katse

Keskiarvo: 2.5
May I help you?

Keskiarvo: 2.2
Katse kertaa kaksi

Keskiarvo: 2.4
Katse

Keskiarvo: 1.5
Sateenkaarta silmäkulmassa

Keskiarvo: 3.3
Nimetön

Keskiarvo: 2.4
Nollasta sataan

Keskiarvo: 2
Hypnoosi

Keskiarvo: 2.2
Katse

Keskiarvo: 2.5
...

Keskiarvo: 2.1
Hiekkapuhaltaja

Keskiarvo: 2.9
Hmm

Keskiarvo: 1.5
Seppelöity

Keskiarvo: 1.8

Annetut kommentit

Anteeksi osallistujille. Periaatteeni vastaisesti lämäsin monta ykköstä täysin puun takaa. Tosi monta kuvaa löytyi, jotka eivät edes yrittäneet sopia teemaan, sitten oli muutama, joissa toteutus oli poskellaan ja sitten lopuille läiskittiin vähän parempia numeroita :) Kiitoksia osanottajille, ainakin katsottavaa riitti reilusti.
Jaksoin arvostella noin puolet töistä sanallisesti ja huolellisesti. Näyttelyn taso on käsittämättömän alhainen. Kuvallisen ymmärtämisen puute loistaa esiin melkein jokaisesta kuvasta. Kasvamatonta ja tylsää.

Koska olen tehnyt ison työn yrittäessäni antaa kuvaajille hyödyllisä työkaluja kuviensa kehittämiseen ja oikeasti jaksanut kirjoittaa asiallisia taidekritiikkejä, en koe nyt yhtään huonoa omaatuntoa kun sanon isoilla kirjaimilla: HIRVEETÄ PASKAA!
Eivät nämä suurin osa ansaitse edes ykkösiä. Niiden ei pitäisi olla edes esillä missään.:(
"Ymmärtämisen puute loistaa esiin". Taidatko sen paremmin sanoa. On aina mielenkiintoista lukea tai kuunnella näitä omnipotenttien substanssivapaita rääkäisyjä. Asiallinen, kuvaajille hyödyllisiä työkaluja tarjoava taidekritiikki päättyy kaikenkokoavaan 'hirveetä paskaa' -huipennukseen. Taidatko sen paremmin sanoa. Jatka ihmeessä samaan tyyliin.
Nyt mun pitää ihan pyytää anteeksi mutta osa näistä kuvista oli kyllä aika kammottavia - ihan vaan rajattuja isosta kuvasta kun ei oltu muuta keksitty ja muutaman muunkin kuvan laatu oli myös älyttömän huono..
"Hypnoosi" oli hyvä, vaikka taisikin olla myös ehkä rajattu...eihän siis se itse rajaaminen mikään paha asia ole, mutta jos sen tekee jo valmiiksi epäselvästä kuvasta kun ei viitsi ottaa teemaa varten uutta kuvaa (ettei kamera kulu?) niin silloin se on jo melkein rikos koko teemaa ja meitä katselijoita vastaan.
Ja sitten oli taas ainakin kaksi kuvaa jotka olivat jokin aika sitten näytillä aukeassa muutenkin....siis mä jätän tällä kertaa kommentoimatta kuvat kokonaan, koska en halua aiheuttaa kenellekään pahaa mieltä omilla pottuuntuneilla mielipiteilläni.

Ja kuten ennenkin annan täällä aukeassa aikaisemmin näytillä olleille kuville ykkösen, OLKAA NIIN KILTTEJÄ - EI UUSINTOJA, niitä tulee teklkkarista koko kesä muutenkin!!!!!.
Joku vastas mulle kerran kitkeränä, että hyvää kuvaa kestää katsoa toistekin mutta tällä kertaa ne uusinnat ei kummosia ole...Ja HYVÄÄ KUVAA voikin katsoa montakin kertaa, mutta kun nää uusinnat on yleensä aina aika surkeita kuvia muutenkin, tai ainakin sellasia keskinkertasen alapuolella olevia!

Sitten ne plussat - muutama kuva oli tosi upea ja niille napautan tällä ketaa hyvät pisteet. "Hypnoosi", "Sateenkaarta silmäkulmassa" sekä "Hiekkapuhaltaja" oli mun suosikkejani ja "May i help you?" oli myös hauska ja juuri sopiva kuva teemaan:)
Tuo "Jäätävä katse" (eka kuva) on tosi hyvä myös, mutta en ole ihan varma olenko nähnyt sen ennenkin, ehkä jossain muualla.
Muistan ainakin että erään metsästyslehden kannessa oli samanlainen kuva..olikohan sama?
Kuvana mahtavan hyvä.

Monia muitakin hyviä oli, niitä en ala tässä luettelemaan, uskoisin että ne karseat kuvat kyllä puhuvat itse puolestaan joten niitäkään ei tarvitse alkaa luettelemaan....

Kiitos kuukausiteeman vetäjälle sekä tietty kaikille kuvaajille, aina näistä löytyy helmiä joukosta vaikka tällä kertaa petyinkin monen kuvan älyttömän huolimattomaan jälkeen....

Hyit niille jotka repäs vaan hatusta jonkun kuvan jossa ehkä näkyi vähän jotain silmää ja rajasivat pelkän silmän kuvaan......

En mä nyt Elisan kanssa ole ollenkaan samaa mieltä siitä että kaikki oli HIRVEETÄ PASKAA..mutta kieltämättä joukossa oli tällä kertaa myös sitä ainesta jonkin verran-ei nyt sentään läheskään kaikki:))

Tässä tämänkertainen saarnani - olen varmaan tänään noussut väärällä jalalla, yleensähän mä olen niin hiton kiltti, herttainen ja ymmärtäväinen...

Hypnoosi ei ole rajattu, se on vain huonosti kuvattu ja hieman heikommalla kameralla :) Kuvan tuijotus on kuitenkin mielestäni niin vahva, että se sai lähtiessään anteeksi tuon lievän epätarkkuuden. 5-metrisen niilinkrokon edessä taitaa se vakainkin kirurgi hieman täristä...

Elisalle erikoispropsit siitä, että kävit kuvia noinkin paljon läpi ja jätit OIKEITA kommentteja. Kriittisyydestä ei saa napista, tämä on kriittinen foorumi.

-Hypnoosin kuvaaja
Katse ei ole sama kuin kuva silmästä/silmistä. Jos teemana on Katse, ei myöskään riitä, että kuvassa on eläin tai ihminen, jolla on silmät auki.
Nimetön
No joka tapauksessa, pidin hypnoosista:))
Oli se sitten rajattu tai otettu huonosti ja heikommalla kameralla.
Siinä oli kuitenkin sellasta julmaa hypnootista taikaa:))

joskus ärsyttää kun täällä aina haukutaan kaikki kuvat huonoiksi ja lätkitään ykkösiä,varsinkin sellaiset jolla ei ole täällä yhtään valokuvaa esillä jotai helvetin runoja vaan, eihän täällä ole mitään järkeä osallistua mihinkään kilpailuun jos kaikki on niin paskoja ja tekisit tämän näin ja tuon noin ja minä tekisin paljon paremman, sitten jos kuvaa ei oo otettu järkkärillä ni voi vittu ku on epäterävä voi helvetti taas ku on amatööri.mun mielestä kaikki kuvat mitä tänne laitetaan ansaitsee ainakin kiitoksen.
j-doe
Pyydän oikeasti anteeksi tuota kiljaisuani. Se oli tarkoitettu ikäänkuin kevennykseksi. Se oli huonoa makua. Yritin kuitenkin itse kuviin kommentoida ihan asiallisesti parannusehdotuksia.

J-doe. Minulla ei ole valokuvia esillä, mutta tiedän yhtä ja toista siitä, mikä tekee esimerkiksi kuvasta dynaamisen tai mikä rikkoo asettelua.

Se on minusta sitten jo vähän ihme, jos näyttelyn kuville ei saa ollenkaan taidekritiikkiä antaa. Mitä varten ne sitten on täällä? Onko kommentointi onkin säästetty vain sellaiseen "ihan kiva"-tekstiin? Mitä hyötyä siitä on kenellekään.

Pyydän vielä kerran anteeksi omaa kimpaantumistani tähän yhteenvetoon. Olin vain niin hämmästynyt siitä, miten heikko taso teknisesti paikoitellen oli. Minusta on silti hyvä, että ihmiset ottavat valokuvia. En ole kenenkään toivonut lopettavan.

Toivon myös, että kaikki ymmärtävät, että kuvien alle kirjoittamani kritiikki on oikeasti kirjoitettu taiteilijan parhaaksi - ei suututtamiseksi.
Näyttely vastasi aika hyvin mielikuvaani teemasta. Ehkä sen takia että vastaavan näköisiä kuvia olisin itsekkin laittanut ja kuitenkin oikeasti vaatinut itseltä enenmmän. Tulipa tämä lause nyt monimutkaisesti. Hienoa että osallistujia oli näin paljon, kiitos heille!
Ise pisteytin 5 hiekkapuhaltajan ja nimettömän. Liikenteessä ja ... oli myös suosikeitani
No jos näistä paskoista kuukaisiteemoista ei muuta antia ole niin saavatpahan ainakin jotkut purkaa patoutumiaan / pahaa oloaan / perusolemustaan / [syötä syy tähän]... ;D
Mun käsittääkseni kuukausiteeman kuvan pitäisi olla yhtä korkeatasoinen kuin se kuva jonka kuvaaja laittaisi aukeaan muutenkin. Siis sellainen mihin kukin pystyy.
Kaikkihan eivät ole mestarikuvaajia itseni mukaanluettuna, mutta ainakin yritän aina parhaani.

Jotenkin usein näissä kuukausiteemoissa nykyään tuntuu että kunhan jotain räiskästään esiin niin hyvä on.
Ja jos ei satu oleen oikeen mitään mitä laittaa esiin niin laitetaan se joka oli täällä jo vähän aika sitten, sehän on jo valmiiksi aukean kokoon pakattukin....

Valitettavasti juuri tässä teemassa näkyi ehkä muita teemoja selvemmin välinpitämättömyys katsojia kohtaan mitä kuvaajalla ei sais koskaan olla.

Mä pidän näistä teemakuvista yleensä aina ja olenkin kommentoinut niitä lähes joka kerta, koska olen aatellut että kuvaaja ON tehnyt parhaansa.
Myös negatiivista palautetta pitää uskaltaa antaa, kuvaajaksi kun ei opita pelkällä päänsilittelyllä. Tuntuu vaan että kuvaaja suuttuu niin tuhannen tulimmaisesti jos hänen hengen (siis kameran) tuotetta arvostellaan negatiivisesti. Sen huomaa välittömästi siitä että negatiivisen kommentin antajan omat kuvat saavat yhtäkkiä ykkösiä, ne kaivetaan esiin tuolta profiilin kautta ja sitten tykitetään JEEE!:))

Tällä kertaa vaan en nähnyt syytä alkaa erittelemään kuvia koska negatiivista palautetta olis tullut multa niin paljon että en mä nyt vaan edes jaksa alkaa siihen hommaan.
Onneksi täällä on niitä jotka sanovat asian niinkuin se on.
Vaikka en linttaa läheskään kaikkia teeman kuvia, niin eihän näissä mitään taiteen riemuvoittoja kovin montaa ollut. Hyviä kuvia oli kuitenkin muutamia ja kohtalaisia myös, ei sentään läheskään kaikki ollut pelkkää paskaa.

Ehkä kuvataiteilija katsoo asiaa juuri taiteen kannalta kuten Elisa katsoo ja kyllä silloin hänen kommenttinsa on suhteellisen kohdallaan.

Mä en pura patoutumiani enkä pahaa oloani eikä kommenttini ole edes perusluonteelleni ominaisia...jaa..miksikähän sitten tää teema sai mut kirjoitamaan mitä kirjoitin, jokainen jota asia kiinnostaa voi miettiä sitä..
Olen varma että noin 00000,1% katsojista se voi kiinnostaakin:)))))- vai onko tollasta lukua olemassakaan?

Nyt oli kyllä kaks tyttöö noussu väärällä jalalla.
Tässä näkyy Aukean taso "pähkinänkuoressa" ei paljon ole kehumista. Jokunen kohtalainen ja muut lähinnä ynnämuita.
Ja likkojen kommentit ovat ihan oikeaan osuneita.
Olen ymmärtänyt että kuukausiteemoihin laitettaisiin kuvia jotka ovat keskitasoa parempia, mutta olen ollut taas ihan väärässä.
Tätä näyttelyä kutsuisin hiukan provosoiden " kuvien kaatopaikaksi"
Rakkaudella Juha Pekka :D
Ps. Älä tule tänne! & Sateenkaarta silmäkulmassa pidän parhaimpina. Jäätäväkatse on jo nähty aikoja sitten joten sitä en kommentoi enkä paljon arvostakaan vaikka ihan hyvä kuvana mutta ilmeisesti kuvaaja haluaa taas kehuja, no ei tule ainakaan täältä juuri uusinnan takia.
Tuntuu, että esim. suurin osa lapsikuvista menee pilalle siinä että mallit ovat kuvaajien omia lapsia. Jos näin on asiat niin ehdottaisin kuvaajia kuvaamaan toisten ihmisten lapsia, ehkä silloin ei tapahtuisi tällaista kuvalle sokeutumista, missä kuvaaja näkee (esimerkiksi) vain oman rakkaan lapsensa iloisen hymyn eikä lainkaan niitä valokuvauksellisia seikkoja jotka saattavat puuttua kuvasta kokonaan.

Haa, vähän niinku eläinkuvissa! Omista lemmikeistä tulee usein otettua kökköjä kuvia (niiden harvojen hyvien lisäksi) mutta suurin osa luonnossa otetuista eläinkuvista on kuvalaadultaan aivan toista luokkaa. Ehkä siinä on joku kynnys, kun on rämpinyt tunteja metsässä bongaamassa sitä tirppaa niin sieltä ei lähdetä ennen kuin hyvä kuva on saatu otettua? Tai siksi, että luontoon lähdetään nimenomaan valokuvaamaan eläintä, kun taas kotona mietitään että mitähän minä kuvaisin, haa kuvaanpa koiraani?

Emmätiiä meneekö se noin, kunhan oivaltelen omiani. Mut sen kyllä tiedän, että huolimatta kuva-aiheesta on tärkeää tietää perusasiat kameran käytöstä, ja ne oppii (omasta kokemuksesta ainakin) vain kuvaamalla hemmetisti. Selkeästi tässä näyttelyssä on esillä sellaisten töitä jotka ovat kuvanneet jo pidempään sekä sellaisten jotka vasta aloittelevat.

Loppujenlopuksi jäin kyllä kaipaamaan enemmän sisällöllistä aiheen pohdintaa kuin viimeisteltyä kuvallista jälkeä. Tuntuu, että kuvaajat päästävät itsensä liian helpolla.
Rakas Juha Pekka.
Olet aikuisten oikeasti ymmärtänyt teemaan ihan väärin. Katsoppa vaikka julkaistujen kuvien pisteiden keskiarvoa, niin ymmärtänet ettei täällä pisteiden perässä vonguta. Teemat on teemoja, ja ne vaihtelee mukavasti osallistujista riippuen ja näkemyksiä vaihtaen. Teemat EI ole kilpailu.
Teemat EI ole kaatopaikka. Suht vapaasti pääsee oman näkemyksen julkaisemaan, tässä näyttelyssä taisin 3 poistoa suorittaa. Julmaa.?. Se, että arvostelee muita on hieno asia. Mielestäni(ei siis ole ylläpidon kanta...kaiketi) pitäisi olla munaa olla kestämään arvostelut myös omille töille, mitä sinulla ei ole esittää. Miksi ei ole?.
-veturi-
Omana henkilökohtaisena mielipiteenä ilmoitettu.
Minä kiitän kuvista. (ja keskusteluista)
Ei nämä minusta niin huonoja ole. No oli siellä muutama heikkokin joukossa.

Emman kommentti kirvoitti kirjoittamaan:
Minä taas olen sitä mieltä, että kun tuntee kuvattavan (oli se sitten lapsi tai eläin) niin sieltä voi saada revittyä kuvaan enemmin kuvattavan sielua. Se on tietysti faktaa että omista tutuista tulee enemmän myös sitä huttua mikä pitäisi osata suodattaa pois.

Parhaista kuvista mainitsen kaksi eli "Nimetön" ja "Liikenteessä".
Oma on heikommasta päästä ja siihen on selitys, siinä on mukana runsaasti siedätyshoitoa sitä on nyt jatkunut muutaman viikon, sillä menestyksellä että uskallus koskemiseen on jo kohdalla.
Olen vuosikausia kärsinyt kovasta eläinkammosta varsinkin koirien osalta (minua on purrut pari koiraa)ja nyt kun poikani semmoisen hankki niin, nyt on pakko, tai sitten sille on selvä syy- älä tule kylään:=)
Hiekkapuhaltaja oma suosikki
Oho, onpas täällä tekstiä. Ja aika kriittistä kommentointia. Vaan saa ollakin. Kyllä on useimmissa kuvissa menty sieltä, missä aita on matalin. Symboliikkaa on turha yrittää etsiä. No, ehkä Lapsuus-kuvassa katseen voinee ymmärtää katseena tulevaisuuteen?
Päivi- Marita tuolla ketjun alussa mietiskeli olisiko nähnyt tuon kanahaukkakuvan jossain aiemmin. Mahdollista kyllä, ainakin muutamille luonnonkuvaajien foorumeille (luontokuva/ luontotupa) olen sitä joskus näytille laittanut ja 1x.comista taitaa löytyä myös. Aukeaan on aiemmin lisätty kaverini kuva samasta aiheesta ja kojusta.

Pahoittelen omalta osaltani metaforan ja syväluotaavan taiteellisuuden puutetta, jo niin nähtyä dokkarikamaahan tuo omani on..


Itse ainakin laitan tänne kuvia siinä toivossa, että niistä joitain perusteltuja kriittisiä kommentteja saisi. Lähipiiristä saa kyllä selkääntaputtelua ja kehuja, mutta ei niistä mitään kuvaajana kehittymisen kannalta kostu.
Äläs nyt nimetön, tänään nousin vielä paljon vääremmällä jalalla!
Pitänee vissiin hankkia oma puruluu jota pureskella kun oikein v*****aa....

Ja Antti - ajattelinkin että olin nähnyt kuvasi jossain ennenkin:)
"Toivon myös, että kaikki ymmärtävät, että kuvien alle kirjoittamani kritiikki on oikeasti kirjoitettu taiteilijan parhaaksi - ei suututtamiseksi.
Elisa Raittila"

Eiköhän nuo sinun kritiikkisi ollut tarkoitettu yksinomaan oman erinomaisuutesi korostamiseksi. Pätemistä kaikki tyyni. Sitä se heikko itsetunto teettää.
samaa mieltä Henrin kanssa!
Itse uskon niin että jokainen arvioija katsoo ja arvioi kuvaa omalta näkemys, miten näkee, kokemus, ymmärtämis, osaamis ja vielä intuitiivisesti sen hetken mukaan. Toisilla on tekninen-, toisilla taiteellinen-, toisilla tunne-, ja mutupohja ja mitä ulottuvuuksia nyt onkaan näitä asioita pohdiskellessa esim. koulutusta alalle, itsekseen opiskellut ei opiskellut ... Käsittämätöntä jos jokaisen joka kuvaa arvioi pitää miettiä millä asenteella kuvaaja hänen sanoihinsa suhtautuu, alkaako ykköset rapista?

Mielestäni jos arvoinnista vedetään hernettä nenään ja aletaan paukuttamaan ... menetetään foorumilla sen osiosta paras anti pois. Eli se että mahdollisimman moni sanoo ääneen mitä kuvassa näkee + ja -, tai vain hyvää/huonoa?

Joka tapauksessa jos kuvasi on esillä jossain se kohtaa eri katsojien katsomana nämä arvioinnit mutta kuvaaja voi vain arvella mitä mielleyhtymiä hänen kuvansa herätti. Uskon että kuva joka herättää kaikenlaisia tuntemuksia ja kritiikkiä on HYVÄ. Mitä mieltä muut ovat?

Ailin kanssa asiasta kokolailla samaa mieltä. Siinä vaiheessa kun kuviaan muiden nähtäväksi laittaa tulisi olla itsestäänselvää, että jokainen kuvan näkevä katsoo koko pakettia omista lähtökohdistaan.

Kuvan ottajan "vastuu" on mielestäni julkaista ja esille laittaa sellaista matskua, jonka takana pystyy seisomaan, ilman että tarvitsee asiallisen kritiikin seurauksena kaivella niitä palkoja sun muita sieraimista. Kuten Aukeassa, 1kuva/näyttely/kk tämän sorttisen itsekriittisyyden ei pitäisi olla täysin saavuttamattomissa.

Mitä noita Elisan kuvakommentteja lueskelin, niin eipä ne mun mielestä mitenkään epäasiallisia olleet, monessa oli päin vastoin kommenttia ja pointtia viiden keskiverron edestä.

Laineen Juha Pekalle todettakoon, että hyvä heitto puskista, ihan vain vähän ohi. Mulla (kuten meillä kaikilla?) on niitä "pähkinänkuoriakin" kovolla, niistä en pyynnöstäsi huolimatta viitsisi kuitenkaan galleriaa kasata..:) Toki tyhmää ja perseestäkin kasata samat kuvat kaikkialle näytteille, mutta.. Kuka tässä oikeasti on tehnyt niin, sekö on mielestäsi jyrkästi tuomittavaa että laittaa rinnakaisruutuja esille muutaman kuukauden viiveellä, eri foorumeihin..?

Pavut ulos

Mielenkiintoinen keskustelu käynnissä. Minusta Elisan kommentti oli ihan ok ja sopivan kriittinen, ainakin omalle kuvalleni. Ilman kriittistä kommenttia on vaikea kehittyä. Minusta se joka kirjoittaa omalla nimellään kriittistä kommenttia, ei ole ansainnut omille töilleen kommenttiensa takia ykkösiä.

Olen myös samaa mieltä Ailin kanssa siitä, että jos kuva saa kommentteja +/- -merkkisiä, se on jo hyvä asia. Ainakin minä mieluummin ottaisin kommentit siitä, miksi kuvalle annetaan ykkönen, kuin sen pelkän ykkösen. Eikä ainakaan minua ota päähän kuvat, joita toiset olette nähneet muilla foorumeilla, koska minä henkilökohtaisesti en ehdi paljon muita foorumeita katselemaan, ja tämä on tämä foorumi. Jos kuva on täällä esillä ensimmäistä kertaa, eikö se silloin ole ihan ok?

Minusta tämänkertainen näyttely ei ole sen huonompi/parempi kuin aikaisemmatkaan (vaikka keskiarvo näyttää olevan). Oli tosi mukava huomata, että osallistujia oli paljon ja mukaan mahtui kaikenlaista, loistavasta vähän heikompaan esitykseen. Tällä kertaa näin. Kiitos kaikille kuvaajille.
Vielä on sanottava se sama, jonka olen joskus aiemmin maininnut, en laita kuukausiteemaan hampaat irvessä sitä parasta kuvaa, koska koen tämän ns. rentoutuspaikkana kaikelle muulle tekemiselle, hiukan huumoria kehiin:=)
Hyvää kuvusrikasta kesää kaikille
Antille: Tottakai rinnakkaisruutuja saa julkaista samallakin foorumilla, puhumattakaan eri foorumeista.
En mä missään tapauksessa sitä tarkoittanut.
Tarkoitin niitä kuvia jotka on olleet täällä aukeassa näkyvillä muutaman viikon sisällä - pahimmillaan edellisellä viikolla:)
Mitä iloa kuvaaja saa laittamalla ne esiin heti uudestaan näyttelyyn????
Sitä mä en niinkun vaan yksinkertaisesti käsitä.
Selittäkää te viisaammat se mulle.
Nimimerkin "suht säännöllinen vierailija" takaa, kysyn Päivi-Maritalta, mitä kuvia tarkoitat, kun ei oikein osu silmään:)
Ainakin sorsa mimmi on ollut aika vasta Aukeassa esillä, saattaa olla muitakin... mua ei haittaa yhtään vaikka tuodaan aiemmin etusivulle nostettu kuva teemaan, kunhan se sopii teemaan.
Joku kirjoitti Raittilan kommenteista, että "Eiköhän nuo sinun kritiikkisi ollut tarkoitettu yksinomaan oman erinomaisuutesi korostamiseksi. Pätemistä kaikki tyyni. Sitä se heikko itsetunto teettää"

Itseasiassa olen Raitilan morkkaajan kanssa täysin eri mieltä.
On piristävää lukea kommentteja kuvista, joissa mainitaan oikea ja aito mahdollinen parannusehdotus, ilman että ilmaistaan asiat täystyrmäyksella.
Mm. tämäkin teema tuli jätettyä väliin, koska mielestäni en löytänyt itseltäni kuvaa, joka olisi henk.koht. täyttänyt teeman kriteerit.
Olisihan tuossa ollut 10 viikkoisen perunkarvattomankoiran muutama eloisakin "ilme-kuva" vaan mielestäni kuitenkin enempi "koti-albumi" kamaa, vaikka kuvanlaatu hipookin huippua teknisessä mielessä.

Eli samoilla linjoilla, että suurin osa täyttä juubaa, varsinkin kun mielestäni kuva, joka julkaistaan HUONOLLA kuvanlaadulla, on katsojan totaalista aliarvioimista ja täyttä itsekritiikin puutetta.

P.s. ehdoton huippu sateenkaarta silmäkulmassa.
Osallistuin nyt teemaan toista kertaa toivoen saavani kuvalleni mahdollisimman runsaasti palautetta (ja myös kohtuullisen tykkäämisarvosanan). Keskiarvo onkin kivasti top5:ssä, mutta sanallisia arvioita on tullut tasan yksi - kiitoksia Elisa!
Tälläkin kertaa teema on tuottanut vilkkaan keskustelun, jossa kuitenkin jälleen vatvotaan samoja asioita, lähinnä yleistä teemanäyttelyn pohdintaa. Minkälaisia töitä tulisi lähettää tai ei saisi lähettää, kritiikin antamisesta ja vastaanottamisesta jne. Ja tietenkin päivittelyä yleisen tason surkeudesta!
Tämäkin on tarpeellista keskustelua, mutta olisi hienoa, jos näyttelyyn perehtyneet käärisivät hihansa ja ryhtyisivät ahkerammin kommentoimaan myös yksittäisiä kuvia!

Saattaisin keskustella itse teeman tuottamista ajatuksista, mutta yksikään valokuva ei oikeastaan herättänyt minussa minkäänlaisia ajatuksia, joten henk. koht. en oikein muusta voi puhua kuin teemanäyttelyistä yleensä sekä valokuvien teknisestä onnistumisesta :)
-
Arvoisa puskanimimerkki "suht. säännöllinen vierailija":
Kuvat 6 ja 7 ovat olleet näkyvillä ennenkin.

nro:7, Koira oli esillä juuri jokin aikaa sitten.

nro: 6 Sorsa Mimmi on myös ollut aikaisemmin esillä.

Mielestäni näistä kuvista kummallakaan ei ole mitään tekemistä edes teeman kanssa joka oli KATSE....silmät ne on jokaisella ja myös kolmas silmä - yleensä kuitenkin piilossa.....kröhm..siis ehkä sitä kuvaamalla olis päässyt mun listani kärkeen....kaipa sekin johonkin katsoo....

Ja se miksi en nyt kommentoinut erillisiä kuvia on jo kertaalleen sanottu tuolla aikaisemmin omassa kirjoituksessani.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.32 (1074 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty