Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Näkyjä pohjolasta

Petri Volanen

Näkyjä pohjolasta, tahi talviselta Torronsuolta - sama asia se kait tänä todellisena talvena ollut on. Rauhassa on saanut suolla olla, vaikka parkkipaikka on leudompina päivinä ollut hiihtäjien autoja pullollaan - niistä kun taitaa 99 prosenttia hiihdellä niillä ylikapeilla suksilla niitä valmiita latuja sinne minne joku muu sen ladun moottorikelkalla vetänyt on. Hullun hommaa... Vaikka samaa ne ovat mahtaneet ajatella meikäläisen kahlatessa ilman suksia suolle. :)

Tämän näyttelyn kuvat ottivat viisi reissua, kahdeksan tuntia ja yhden paleltuneen nenän. Kaikella hauskalla on hintansa...

Talven vähästä valosta

Keskiarvo: 2.7
Suosta noussut

Keskiarvo: 2.7
Suometsikön viisas vanhus

Keskiarvo: 2.5
Talven ratsu

Keskiarvo: 2.8
Hetki

Keskiarvo: 3.7
Hän, valtias

Keskiarvo: 3.5
Hanki

Keskiarvo: 3.6

Annetut kommentit

2,3,4 olis voinut karsia muuten hyvästä sarjasta. Oli myös hauska lukea hyvin elävästi kirjoitettua tarinaa kuvien rinnalla :)
Joskus tekee mieli yrittää jaella myös sitä mitä kuvien takana on. ;)
Tulipa seuraavaa mieleen: oiskos hienoa jos ottaisit tuolta suolta jonkin kiinnepaikan, josta näpsää joka kerta kuvan kun käyt siellä. Samasta paikasta, samasta asennosta, niin että vuodenkierto vuoden ajalta ja luonnonjäljet tulisivat esiin? Pitkäaikainen projekti, mutta itse sitä tänään mietin kun miihailin taas omassa lempipöpelikössä.. Itse asiassa joku aika sitten jossain näyttelyssä täällä Aukeassa samaisesta aiheesta keskusteltiin. Ja mikä olis vielä hienompaa, tästä sais aika hienon yhteisnäyttelyn aikaiseksi Aukeassa. Tarpeeksi moni ottas projektikseen saman ja sato kerättäisiin vuoden kuluttua ja rämpsästäs yhessä esiin.. Että sellasta. Pidän näyttelystäs.
Itse asiassa tuo on yksi niitä aiheita joiden toteuttamisesta olen haaveillut mm. Autioiden ja unohdettujen merkeissä jo useamman vuoden - olisi aivan sairaan hienoa ikuistaa vuodenkierto paikoissa joissa aika on ikään kuin pysähtynyt - taloa maisemassa, maisemaa ikkunasta jne. Samaten luonnon suhteen on sama pyörinyt mielessä usein. Aina se on kuiten kaatunut omaan mahdottomuuteensa, joko ei ole rahaa mennä, auto on paskana tai jotain muuta sen sorttista. Toivon että vielä jonain päivänä, tai siis päivinä natsaisi niin että saisi tuon kimppuun oikein tosissaan käytyä.
Taisi olla allekirjoittaneen näyttely, jossa tuosta vuoden kierrosta keskusteltiin. Jos on joku 'hyvä mesta' jota/jossa jaksaa kerta toisensa jälkeen kuvata ja jonne pääsee 'aina kun haluaa' niin siitä vaan!! :)

Tästä olisin voinu jättää pois ainakin kolmosen, ehkä kakkosenkin. Nelonen oli minun silmiin ihan ok (parempi ku kakkonen). Viiminen on vähän irrallinen ja sen soisi näkyvän enemmän kaltaistensa joukossa.
Taas kerran saamme ihailla Petri Volasen henkeäsalpaavan upeita kuvia ja kokea sellaista, mitä ei muuten enää kokisi, nuorena minäkin kuljin suolla joka säässä ja jokaisena vuodenaikana.

Kiitokset.
Minen nyt oikein päässy sissään näihin kuvviin... paitsi "Hetki" ja "Hän, valtias" kolahtivat kyllä - hienoja kuvia :) jostain paikallislehestä luin muuten muistaakseni että sun Paratiisi-kuvia oli Oulun keskustassa UBI-näytöillä näytillä... Onnittelut :)
Jos katsoo vain tätä näyttelyä niin kuvien ideat nimeämisineen hyviä, ja kuvien taustalla olevat tarinat on oikein mukava lukea. Harmillisen pinnallisesti tunnen kuvaajan aiempia töitä ja sen perusteella tulee mielikuva että tiettyä toistoa on. Kuvauskohteen tunteminen on tietysti vain hyvä asia.

Ja jos ajattelee pelkästään kuvina niin toteuttamisessa ois moniakin juttuja joita yrittäisin tehdä toisin. Jotkut seikat vaatisivat pelkkää teknistä pikkuviilaamista ja pienikokoisten nettikuvien takia sellainen saattaa olla turhaakin. Kuitenkin, näissä kuvissa on niin hienoa ja persoonallista otetta että minusta vastedes kannattaisi panostaa myös tekniikkaan joka lailla. Ajattelen ehkä naivistikin että kuviin voisi löytyä vielä lisää ilmaisuvoimaa kun pääsee säätämään kunnolla järjestelmäkameran kanssa.

Mutta se tärkein: sydän on selvästikin mukana. Minuun tällaiset tarinan sisältävät kuvat tekevät aina paljon suuremman vaikutuksen kuin suostun myöntämään. 3-4p. näistä.
Vuosikymmenen paras, tosin tähän mennessä ainoakin, lumipuu- ja tykkytalvi pistää jokaisen maisemakuvaajan töihin. Se neljän elementin mukanaolo näkyy: kamera, muistikortti, paristot ja sydän.
Joo, kyllähän tämä näyttelynä sellainen sekametelisoppa on että lähestulkoon itseänikin hävettää jos tätä kokonaisuutena ajattelee - nuohan eivät ole oikeastaan edes kokoelma yksittäisiä kuvia vaan kokoelma sekä yksittäisiä että kaksittaisia kuvia... Toisaalta täällä on tämä julkaisutahti niin hidas että tuli sitten sorruttua.

Mikon kommentista on jo nostettava hattua; jos jokin niin tuo merkkaa jos saa nostettua kuvilla muistoja esiin, tai siirrettyä toiseen paikkaan. Kiitos!

Ja kyllä siellä Oululaiset tosiaan tämän kuun saavat Paratiisikuvista kärsiä... Pahoittelen. xD

Olen mä järkkäreiden kanssakin sen verran pelannut että tiedän osapuilleen mistä siinä on kyse, ne värkit ei vaan oikein istu tähän meikäläisen kuvaustyyliin. Toisaalta tuossa S5:ssa saa kuiten säädettyä manuaalisesti kaikkea sitä mitä keskivertojärkkäreissäkin, niin että siinä mielessä pääsee vaikuttamaan ihan niin paljon kuin tykkää, tosin yleensä kuvaan laiskana miehenä vain aukkoa säätäen.

Ja totisesti olet Ismo oikeassa. Niin että voitte kuvitella mikä tuska täällä on parhaillaan, kun sain juuri kuulla automme kakkospytyn olevan jälleen pimeänä. Tuo oli se viimeinen tikki, ei enää yhtään remonttia tuohon värkkiin (sitä ehdittiin reilun kolmen vuoden aikana korjata päälle 400 tuntia). Ulkona paistaa aurinko, valo on kaunista ja meikäläinen on vangittu tänne neljän seinän sisälle. :(
Ai niin ja se piti vielä sanoa että ensikuussa taitaa olla sitten tulossa toistoa Autiot ja unohdetut kuvien muodossa. Olis useampaakin juttua mutta tää julkaisutahti... Eiks tätä vois lisätä kahteen kuussa? ;)
Kyllä mä tykkäsin tosi paljon näyttelystä. Vain tuo "Talven ratsu" ei kovasti sykähdyttänyt, ehkä oon itse ottanut liikaa tuosta samasta aiheesta kuvia lähiaikoina...
Kiitos muuten hienosta näyttelystä:)
Kiitos. :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.15 (278 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty