Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Ruoikon suojaan

Juha Pääjärvi

1

Keskiarvo: 3.5
2

Keskiarvo: 2.9
3

Keskiarvo: 3.3

Annetut kommentit

Nämä olisivat toimineet yhden kuvan kollaasina ehkä mielnkiintoisemmin. Ensimmäinen kuva oli jo niin hieno että jälkimmäiset tuntuivat turhilta.
Kiitos kommentista! Täytyypä miettiä tuota.
Vähän samoilla linjoilla olen. Ensimmäinen kuva on todella hieno. Hieno aerodynamiikka linnulla...mikä lintu mahtaa olla kyseessä?
Kiitos Merja. Harmaahaikarahan se.
Mukava sarja hahasta, erityisesti tuo viimeinen kuva upposi meikäläiselle. Nyt kuvissa kuitenkin mun makuun oli aika paljon rinnakaisruudun ja toiston tuntua, mulle olisi siis riitänyt tuo ensimmäinen tai viimeinenkin vallan hyvin. Nelosia silti, kautta linjan.
Kiitos Antti. Hyvä huomio, rinnakkaisruutujahan nämä tosiaan onkin.
Tomi vie ensimmäisellä kommentilla jalat suustani.
Ensimmäinen paras, muut "turhia".
Ensimmäistä tuli arvioitua erillisenä, sitten huomasi miten nämä muodostavat sarjan, ja hyvin toimii. Varmasti toimisi paremmin yhdessä tilassa, mutta Aukeassa yksittäiset kuvat olisivat sitten niin pieniä, ettei niistä saisi oikein mitään irti. Triptyykkinä kuvien formaatti pitäisi olla yhtenäinen, kolmonen poikkeaa. Tykkään nimenomaan sarjana. Kolmas kuva voisi ehkä olla tokana ja toisinpäin, niin lintu painuisi yhä syvemmälle ruoikkoon, voi kuvitella että sinne se jääkin elelemään kuvaajan poistuttua.
Kiitos Jussi. Olin vähällä jättää alkuperäisen järjestyksen, kolmonen oli todellisuudessa toisena, mutta ajattelin että tämä pieni lavastus olisi helpottanut hahmottamista.
Hieno sarja! Jokainen kuva itsessäänkin on upea, mutta kokonaisuus luo sarjasta kertomuksen lyhyestä ohikiitävästä hetkestä. Kuvissa valaistus on ollut kohdallaan niin, että sekä lintu että tausta ovat kuvautuneet hienosti. Taustan rauhallinen väri (ja nyt kuuluu kait sanoa hieno bokeh)sopii linnun väriin kuin nenä päähän.

Voi vain onnitella.
kaikki kolme onnistuneita otoksia. mukava aistiseikkailu pehmeään värimaailmaan. ensimmäinen oli vaikuttavin.
Kiitos Mikko. Väreistä olen edelleen epävarma, kesäillan valo on kellertävää mutta miten paljon sen saa antaa näkyä kuvassa.

Kiitos Sirpa. Samoilta sijoilta otettuja kuvia liitelevästä haikarasta on monilla ja mietin jättäisinkö tuon ekan kuvan kokonaan pois. Välillä tuntui että kuvauksellisesti kiinnostavampaa olisi taltioida piilokojussa vallitsevia tunnelmia kun haikara tulee hetkeksi näkyviin kadotakseen taas.
Linnun siipien asento oli joka kuvassa lähes samanlainen, se aivankuin syöksyy tuonne pehmeänvihreän ruoìkon suojaan.
Pidin kuvien pehmeistä väreistä, oikein hyvä sarja:)
Kiitos Päivi-Marita. Syy linnun siipien lähes samanlaiseen asentoon lienee siinä että haikara on aika hidas liikkeissään ja kuvat on peräkkäisiä ruutuja (joskin järjestys muutettu), muistaakseni alle kahden sekunnin sisällä otettuja.
Kuvat yksi ja kolme kalpenevat kakkoskuvan rinnalla. Jos pikkukuvasta välittyvä impressio olisi läsnä isossa kuvassa, saavutusta olisi vaikea ylittää; ripaus haikaraa ja mielikuvitukselle tilaa tarjoiltuna nautittavissa väreissä. Mutta isossa kuvassa lumous katoaa. Innostavaa, että se jokin on olemassa, vaikka tällä kerralla onnistui pakenemaan.
Kiitos Markku. Aavistuskin lumouksesta imartelee. Lähtökohta tälle sarjalle oli se että ensimmäinen on pitkälti sitä mitä ajattelinkin kuvatessani. Muut kuvat syntyivät lähes satunnaisesti ja hetken mielijohteesta, pidin laukaisinta pohjassa vaikka haikara hävisikin osin ruoikon taakse, hidas automaattitarkennus ei ollut ehtinyt kadottaa kohdetta.
Minä olen harrastelija kuvauksessa, enkä ilmeisesti osaa arvostella asiallisesti, mutta kuitenkin nämä otokset sävähdyttivät. Kiitos!
Kiitos Valde kommenteista.
Toimiipa hyvin sarjana! Vihreä väri on mainio, erityisesti kuvissa kaksi ja kolme se toimii loistavasti pehmentäjänä. Harvoin olen näin "taiteellisia" luontokuvia nähnyt, vakuuttavaa. Olen pahoillani, etten osaa kommentoida valokuvia tämän rakentavammin.
Kiitos Laura, epävarmana ja omaa tyyliä hakevana olen hirmu kiitollinen kaikista kommenteista ja mua kiinnostaa erityisesti just tuo että onko nuo kaksi myöhempää roskiskamaa, kun ne on periaatteessa satunnaisesti syntyneetkin.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.23 (106 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty