Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Gambian lapsia

Anita Honkala

Viikon lomalla Gambiassa vastaan tulleita lapsukaisia, jotka tykkäsivät olla kuvattavana.

I

Keskiarvo: 2.9
II

Keskiarvo: 3.6
III

Keskiarvo: 2.9
IV

Keskiarvo: 2.9
V

Keskiarvo: 3.2

Annetut kommentit

Henkilökohtaisesti mua ei miellyttänyt kuvien jälkikäsittelytapa. Vaan näkyyhän tuo monille uppoavan.
Ja allekirjoittaneelle ainakin upposi.
Minua inhottaa näissä Steve McCurry -henkisyys ;D

Oikeasti: Miksi mennään muille maille ja otetaan kuvia lapsista rääsyissä? Sitten nähdään kuva, jossa lapsi tuijottaa kameraan kiinteästi ja sitten luullaan näkevämme vähintäänkin kansakunnan sieluun. Suomalainen räkänokkainen kersa ei oikein saa samaa huomioarvoa valokuvassa.

Kunhan mietin yleisesti, en mitenkään vinkumisena juuri näitä kuvia kohtaan.

Teknisesti hienoja kuvia. Jälkikäsittely kyllä tökkii minullakin.
Ihanhan tämä on kelpoisa sarja. Terävöinti kyllä ylittää minun makuni, varsinkin kun silmän valkuaiset korostuvat vahvasti. Näissä lapsissa on jotakin kovaa, kansakunnan sielusta en osaa sanoa.
Koska Afrikan lapsista on vaikea ottaa kuvaa että eivät olisi rääsyissä? Tämä ei välttämättä johdu siitä että lapset olisivat köyhiä, vaan ihan käytännössä miksi pistää lapsen päälle aina hienot puhtoiset vaatteet kun ne siellä pölyssä hetikohta jo taas sotkeentuvat.

Jälkikäsittely tökkii ja jokaisella kameran kanssa Afrikassa käyneellä on aikalailla täsmälleen samoja kuvia. Kakkoskuvasta tykkäsin silti, mukavaa kikattavaa riemua.
Itse sanoisin että jälkikäsittely on lähinnä ristiriidassa sisällön kanssa. Näytetään aitoja Gambialaisia lapsia, mutta kuvat on käsitelty (taiteellisen?) epäaidoiksi. Kakkoskuva on varsin piristävä. :)
"Koska Afrikan lapsista on vaikea ottaa kuvaa että eivät olisi rääsyissä?"

No, mutta, harva kuvailee koskettavia kuvia lapsista ylipäänsä, mutta heti kun matkustetaan ulkomaille, lapset ovatkin yhtäkkiä kovin kiinnostava kohde. Samalla tavalla suomalaisen lapsen naamalle ei edes uskalleta tunkea kameraa, vaikka suomalainenkin lapsi kuvaamisesta on otettu, vaikka ei osaakaan sosiaalisesti suhtautua kuvaamiseen kuin vaivaantumalla.
Meneppä turun torille ottamaan kuvia lapsista, niin jollei tule "pedofiili-sedälle" nyrkistä, niin muuten vaan haistatetaan "outoudelle" pitkät...
Nim. kokemusta on.
Harry puhuu asiaa. Sama pätee myös aikuisten kuvaamiseen melko usein. Suomalaiset ovat jotekin ylikriittisiä itsensä suhteen, mikä johtaa täysin luonnottomiin kuvaustilanteisiin. Itse olen useamman kerran törmännyt siihen, että pyydetään kuvaamaan ja kuvia tarvitaan, mutta kun ryhdyn hommiin, niin alkaa kauhea estely, pakoilu ym.

Suomalainen menettää maineensa ja sielunsa jos hänestä onnistuu ottamaan kuvan.
En tykännyt, yleensä jättäisin kommentoimatta jos ei miellytä, mutta nyt täytyi tehdä poikkeus, kun osa näistä on pitänyt. Minusta ihan perus turisti räpsyjä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.1 (155 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty