Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Paluu Paratiisiin

Petri Volanen

Vuoden 2010 loppukesän Paratiisitouhut jäivät sangen vähiin; kelejä ei vaan kertakaikkiaan ollut. Jokunen reissu kuiten - tässä sitä satoa...

Unienmetsän aamunkoi

Keskiarvo: 3.8
Kaunis kuolema

Keskiarvo: 4
Helmihöyhen ja jalokivi

Keskiarvo: 3.1
Aamun aikaisen valon palossa

Keskiarvo: 3.3
Ollako vai eikö olla?

Keskiarvo: 4
Viimeisen valon valaisema

Keskiarvo: 3.2
Valon ja usvan aamu

Keskiarvo: 3.6
Käsissä

Keskiarvo: 3.9

Annetut kommentit

Aika moisia helmiä, nuo sumu/puukuvat ei niinkään iskeneet. Muille sit 5 p jokaselle!
En väitä että nämä olisivat mitenkään huonoja, mutta vähitellen tämän teeman jatkuvasti esille tuonti syö jo näiden uudempien kuvien tehoa.
Petri on huomattavasti keskiarvoa parempi kuvaaja, mutta välillä olisi kiva nähdä vaikka hienoja kuvia vanhoista jenkkiraudoista :)
Mik's ei jokin ihan uusikin kuvauskohde tekisi hyvää.

Jos jälki on näin hyvää, niin ei mitään kiirettä niitten autojen kanssa. Mahtava näyttely.
Mahtavia maisemia. Sumu suuri ystäväni.

Vähän negatiivisia olivat kertomukset niiden rinnalla, iahn kuin reissut ei ois olleet minkään arvoisia. :D Mutta kiva että ne olivat mukana.
No huh mutta olipa jälleen miellyttävää katseltavaa. Täytyy sulatella vähän aikaa ja sitten vasta pisteyttää. Kuvat 2 ja 5 suosikkini...
aika kiva, noin puolet olis kyllä voinu jättää poieskin, keskiarvot ainakin tällä hetkellä aika kohdillaan, ainakin puolittamiset mielessä siis
upea setti!
Hyvä, hyvä.
Kiitos jälleen kuvistasi. Makupaloja.
Hienoja kuvia taas koko sarja, Petri! :) Omat suosikkini ovat "Unienmetsän aamunkoi", "Kaunis kuolema" ja "Ollako vai eikö olla?", näistä etenkin kaksi jälkimmäistä. "Käsissä" on kans komea, vaikkakin vähän toistaa tuota aiempaa seittikuvaa. Mun mielestä tässä sarjassa oli kuitenkin hieman erilaistakin settiä, mikä on hyvä asia. (Esim. nuo "Aamun aikaisen valon palossa" ja "Valon ja usvan aamu" ovat hienoja kuvia, mutta alkavat olla niin "tuttuja" ja yllätyksettömiä, että se syö ehkä vähän kuvien tehoa.)
No joo, eittämättä nämä ovat sitä samaa saatanan suotunnelmointia... Toisaalta jos miettii miten harvoin täälläkään suokuviin törmää niin..? (noin mä sitä taas itselleni puollustelin) :)

Pakko on myöntää että musta ei vaan ole sellaiseen pakonomaiseen uuden etsimiseen, että vaihtelua vain vaihtelun vuoksi, se ei kertakaikkiaan meikäläisen kohdalla toimi. Pitää olla sellainen aihe mikä oikeasti kiinnostaa että siitä jotain irti saa. Ei kuitenkaan sillä ettenkö tiedostaisi sitä että monien silmin sitä toistoa alkaa olla liikaa, mutta minkäs teet (kärsikää kurjat, tai jättäkää katsomatta). :D

Itsehän mä olen niin pöheli että kuvaan samoja puitakin vuodesta toiseen ja toisesta kolmanteen, mullehan riittää jo pelkkä entisiin verrattuna erilainen valo syyksi UUTEEN kuvaan.

Jenkkiautokuvia (toivon mukaan) tulee kunhan kesä on taas todellisuutta. Hevoskuvistakin tuolla taitaa olla jo näyttely julkaisuaan odottelemassa, ja autiotalotouhuista useampikin. Talvikuvistakin on taas yksi kasausvaiheessa... Eli onhan sitä "vaihtelua" mutta loppujen lopuksi aina sitä tuttua huttua kuiten. Noiden aiheiden kanssa pysyy oma mieli ihan riittävän virkeänä, eli harmi kyllä mitään oikeasti uutta odotettavissa ole. Mulla on vaan niin jumalattoman köyhä mielikuvitus etten kykene edes keksimään mitään täysin uutta aihetta, etenkään kun sen pitäisi kiinnostaakin vielä. Hattua nostan niille jotka uudistumiskykyisiä ovat - se jos joku vaatii jotain mitä meikäläiseltä ei löydy.

Ja mitä noihin teksteihin tulee, niin kyllä tällaisena ultraköyhänä (yksiön vuokranmaksun jälkeen jää tällä hetkellä kuukausituloistani 15 euroa käteen), lähinnä avovaimoni sponsoroimana työttömänä tyhjäntoimittajana jokaista reissua osaa totisesti arvostaa. Huvitti vaan valaista vähän sitä toistakin puolta mitä ei välttämättä pelkkiä kuvia katsomalla tulisi edes ajatelleeksi, siis sitä että ainakin tässä meikäläisen elämässä tuntuu olevan puhtaanvalkoisimmallakin poutapilvellä jotenkuten synkkä sisusta. Että jos sitä on edellisenä yönä käynyt rauhoittelemassa itseään hengiltä juovaa, itsemurhalla uhkaillutta kuusikymppistä ja parin kolmen tunnin yöunien jälkeen painelet suolle koska se harvoin kohdalle osuva keli sattui juuri siksi aamuyöksi, niin siitä paskasta ei vaan meinaa päästä väsyneenä irti, vaikka miten yrittäisi.

Tai sitten sitä luontopuolta (VAROITUS: seuraava sisältää saarnan elkeitä), että vaikka kuvissa ja paikanpäälläkin näyttäisi miten Paratiisilta hyvänsä, niin tietyssä mielessä ja jossain määrin se on tavallaan ainakin Etelä-Suomessa illuusiota aina (pohjoisesta en tiedä kun en ole käynyt). Metsäkoneita, meteliä, kännykkämastoja, ojia ja jopa alati lähemmäksi tulevaa turpeennostoa. Se luonto on niin kapeita kaistaleita nykyään, ettei ainakaan niistä auttaisi hukata enää yhtään.

Vähän sellaista ristiriitaa ja sitä toistakin puolta yritin siis mukaan saada, ettei liian siirappiseksi menisi. Tosiasiassahan Paratiisi on hyttysistä, kärpäsistä, palelusta, satunnaisesta metelöinnistä ja pieleen menneistä keliarvioista huolimatta Paratiisi, ja ilman sitä (sekä avovaimoani) pääni olisi sanonut jo ajat sitten poks. Kohta sinne toivon mukaan taas pääsee, niin että tätä samaa odotellessa... :)
Kiitos näyttelystä. Ehkä vähän liikaa kuvia, että olisi jaksanut niihin paneutua. Kaunis kuolema salpasi henkeni.
Hienoja kuvia nämä ovat kaikki, en edes osaa sanoa mikä olis mun suosikkini, kaikissa on oma kauneutensa:)
Kiitos! Taas loistavia kuvia, joita minä ainakin katsoisin vaikka kuinka paljon. On hyvä, että edes hiukan näitä katoavaisia tunnelmia taltioituu.
Hyvä setti tämäkin. Äijällä on kyllä homma hanskassa ;)
Luin juuri tuon Petrin pitkän kirjoituksen. Yksi asia on mielestäni varma: kun kerran kuvat ja tunnelmat ovat tätä luokkaa niin mikä tarve on siihen pakonomaiseen uudistumiseen. Olisi eri asia jos suoltaisit kuukaudesta toiseen näytille pelkkää sontaa... Kuvat ovat ainutlaatuisia. Niinkuin olen jo aikaisemmin todennut niin jatkakaa ja tehkää se sillä tyylillä mikä itselle sopii. En rehellisesti sanottuna tiedä ketään muuta kuvaajaa joka pystyy kerta toisensa jälkeen yllättämään katsojat tälläisillä suo tunnelmilla. Tämä on allekirjoittaneen vahva mielipide.
Oon Lassen kans ihan samaa mieltä, edellsestä kommentistani huolimatta :)
Ei taida pelkoa muuttumisesta tosiaan olla, paitsi jos tuo kamera sanoo sopimuksensa irti... :D

Toivottavasti kuitenkaan ei, kauhistuttaa pelkkä ajatuskin.
Näiden kuvien ääressä viihtyy pidempäänkin.
Ostetaan Petrille uus superzoomi, jos vanha hajoaa, että nähdään jatkossakin näin hienoja kuvia.
Musta tuntuu että osa porukasta olis valmiita maksamaan ennemminkin siitä hyvästä että pitäisin vähän taukoa. xD
Hienoa!!!!
Kiitos! :)
Kiehtova sarja. Hienoa työtä!
Kumarran ja kiitän. ^^
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.64 (382 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty