Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

21-30 sadasta tuntemattomasta

Teppo Moisio


Kuvaustehtävän tarkoitus on totuttaa kuvaamaan tuntemattomia ihmisiä ja astua rohkeasti oman mukavuuskynnyksen yli. Julkaisen kuvat sarjana, josta näkyy kehittyminen sarjan edetessä - niin visuaaliset helmet kuin tekniset huditkin. Osa kuvista on tämän seurauksena parempia kuin toiset. Jos takertuu viilaamaan yksityiskohtia, ei koskaan saa kokonaisuutta kasaan.


Olen blogissani kehottanut suomalaisia rohkaistumaan mukaan projektiin ja kertonut enemmän taustalla olevista ajatuksista. Kuvapalvelu Flickrissa on puolestaan kansainvälinen ryhmä kuvaamassa samaa tehtävää eri puolilla maailmaa. Kuvaustehtävälle on perustettu oma kotisivukin, 100strangers. com.


Tämä kuvasarja on julkaistu aiemmin sekä blogissani että Flickrissä, josta kuvat löytyvät täysikokoisina. Aukeassa olen julkaissut aiemmin kuvasarjan osat 1-10 ja 11-20.

#21/100 Elma

Keskiarvo: 3.1
#22/100 lkka

Keskiarvo: 3.1
#23/100 Marita

Keskiarvo: 2.9
#24/100 Arvo

Keskiarvo: 3.4
#25/100 Sean

Keskiarvo: 3
#26/100 Aino

Keskiarvo: 2.7
#27/100 Irja

Keskiarvo: 2.8
#28/100 Aleksi

Keskiarvo: 2.9
#29/100 Pauli

Keskiarvo: 3
#30/100 Rahmo

Keskiarvo: 3.4

Annetut kommentit

Hienoa. Mä olen vanhalla kakssilmä yashica-c kameralla ottanut henkilökuvia. Vielä olen kuvannut tuttuja mutta olen suunitellut laajentavani muihin kaupunkilaisiin. Mua kiinostaa aihe. Riittääkö sulle suullinen sanominen että saa ottaa kuvan? Kerrotko missä kuvia voi näkyä? Annatko sopimuslanketin kuvattavien täytettäväksi?
IHANA näyttely! :)
katoin aluks että nää on jotai filmiruutuja mut ei ollukkaa :(
Nää on kyllä mainioita. Erityisesti noi tarinat kuvaustilanteesta ja henkilöstä on mahtavia ja ne tietysti tekee puolet kokonaisuudesta. Jos nyt jotain pikku nillitystä näistä keksii, niin hitusen häiritsi Seanin ja Aleksin rajaukset; kun kasvot kuitenkin osoittavat hitusen oikealle niin näyttää jotenkin omituiselta, että siltä puolelta on rajattu poskipäät pois. Mutta kai sulla on ollut omat syysi laittaa just nuo kuvat heistä ja lukeehan tuossa selostuksessakin, että "osa kuvista on tämän seurauksena parempia kuin toiset" eli ei tuohon sitten tarvitse sen enempää takertua.

Hienoa, että keskustelet kuvattavien kanssa ja pääset kunnolliseen vuoropuheluun ilman just sitä mainitsemaasi *saanko ottaa kuvan - RÄPS - ja menoks* -meininkiä. Jään innolla odottamaan jatkoa.
Katselin kaikki aiemmatkin ihmiskuvanäyttelysi. Pidin eniten laajakulmalla otetuista kuvista - niissä oli jotain muutakin kuin vastenmielisen ihmiskeistä ja teennäistä "ihminen pääosassa" -propagandismia. Aivan kuin ihminen ei olisi pääosassa tällä maapallolla! Rahan jälkeen tietenkin... ja pinnallisuuden... mitkä nekin johtavat, yllätys yllätys, Ihmiseen. Siksipä propagandakuvina kaikki kuvasi toimivat erinomaisesti - "no nyt on ihminen pääosassa!" Näistä kuvista olisi tietty ministeriö tykännyt 1930-luvulla, sekä myöhemmin itänaapurissamme. Ainiin, ja nyt tietysti täällä... Eräs henkilö on sanonut, että parhaiten propaganda onnistuu silloin, kun ihmiset eivät tajua propagandaa olevan.

Erinomaisen hienoja kuvia - erinomaisen vastenmielinen sanoma.
Joo, taidankin laittaa kaikki ihmiskuvaussuunnitelmani jäihin ja tehdä vastaavan projektin kuin sinä, mutta koirista. Kuvasarjasi sai minut ymmärtämään, että koira- ja kissakuvat ovat ihan yhtä arvokkaita kuin ihmiskuvat. Eli voisin sanoat nyt ensimmäiseksi kommentikseni "Voi ei, taasko näitä ihmiskuvia!"

Nyt lähden kamerani kanssa ulos ja kuvaan jokaikisen näkemäni kissan ja koiran.
Tässäpä oli tarina mukana. Se muutti näyttelyn luonteen.
Kehykset olis kaivannu ehkä lisää valkosta ympärille, jotenkin ahtaan tuntusta, kun rajauksestkin oli aika tiukkoja. Kuvat ei itsessään erityisen filmimäisiltä näyttäny, sikäli vois harkita muunlaisiakin kehyksiä, kuin tuollaiset polaroid(?)tyyliset
Sarjassa muutama kuva on selvästi muutakin, kuin naama.. Mutta idea lieneekin enemmän sarjassa, kuin jokaisen kuvan valokuvauksellisissa ansioissa kaikenkaikkiaan muotokuvana.
edelleen toimivaa sarjaa ja muutamia onnistuneita potrettejakin, mutta valitettavasti selkeästi vaisumpi kuin edellinen satsi. edelliset kymmenen kuvaa tukivat tekstiä ja kertoivat tarinaa siinä sivussa. nämä kuvat ovat enemmänkin tekstin täytteenä.
edelleen kuitenkin ykköstasoa täällä aukeassa.
Iso respect projektillesi.
Toimii hienosti vieläkin! Mustavalkoisten ihmiskuvien ystävänä tamä säväytti vahvasti. Seuraavia odotellessa on näitä mukava käydä välillä vakoilemassa. :)
Hyvä sarja. Joka kuvassa sekä kuvattavan että kuvaajan persoona selvästi mukana.
Tekijämiehiä olet, Teppo! Minusta vielä parempi näyttely kuin edellisesi!
Aina vaan paranee.
Näistähän tulis vaikka kirja, tarinat ja kuvat.
tykkäsin. kiva oli myös lukea tarinoita kuvien takaa. hyvin olet saanut tuntemattomat ihmiset rennoiksi, ei turhaa jäykistelyä. :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.04 (225 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty