Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kuukausiteema: Pehmeä (valokuvaus)

Valokuvauksen kuukausiteema

Huhtikuu 2011 kuukausiteema

Never again

Keskiarvo: 2.3
Kummut

Keskiarvo: 3.1
Sulku

Keskiarvo: 1.2
usvan suojissa

Keskiarvo: 2.9
Lambi tauolla

Keskiarvo: 2.9
Pehmeä

Keskiarvo: 2.9
Nam

Keskiarvo: 2
eteenpäin

Keskiarvo: 2.1
Muumimaailma

Keskiarvo: 1.4
lunta, lunta lunta vaaaiin....

Keskiarvo: 1.9
Viikonloppuisyys

Keskiarvo: 2.1
Herätys

Keskiarvo: 1.5
"Maastoauto"

Keskiarvo: 2.5
Heitukka

Keskiarvo: 2.4

Annetut kommentit

Mahtaisiko olla aukean historian huonoin teemanäyttely, hmmm...
Sellaista pas....kaa, jottei paremmasta väliä. Ainoa kelvollinen oli Pehmeä, mutta muuten mentiin niin täysillä päin seinää, että silmiin sattuu.
Eiköhän kuukausiteema ala olla tiensä päässä.

Mikä tätä oikeasti vaivaa? Aukeassa on osaavia valokuvaajia pilvin pimein, mutta miksi vain ne huonoimmat osallistuvat kuukausiteemoihin? Voisiko syynä olla se, että kuukausiteemakuvat eivät teeman jälkeenkään näy kuvaajan kuvalistassa, ts. jos joku haluaa selailla tietyn kuvaajan kuvia, ei hän löydä kuvaajan kuukausiteemakuvia. Eli kuvaajat eivät halua "antaa loistavia kuviaan hukattaviksi".

Voisikohan asialle tehdä jotakin? Leikkimielinen, kuukausittainen kilpailu on kuitenkin ihan mielenkiintoinen idea. Pitäisikö voittajakuva nostaa jotenkin esiin? Teemakuvat voisi mielestäni näkyä kuvaajien kuvalistalla siten, että niiden muokkaaminen on estetty. Tekniikka ei ole este!
Minusta on hyvä, että on tällainen kisa. Siinä katsotaan kuvaajan luovuutta miettiä juuri teemaan sopiva kuva. Ihmettelen itsekin kyllä tässä valikoimassa, että on yllättävän paljon todella huonoja kuvia. Ja ei yhtään teemaan sopivia. Raja on selvä hyvien ja huonojen kuvien välillä teemassa.
No joo, onhan tuossa seassa muutama (ja todellakin vain muutama!) ihan ok kuvakin, joita voisi yksinään katsellakin. Olisiko ongelmana sekin, etteivät ihmiset jaksa selailla kuukausiteemoja läpi, eivätkä näin ollen niihin osallistuakaan, kun ne pääsääntöisesti koostuvat mitäänsanomattomista räpsyistä? Voisiko esim. alle 2,5 pistettä kuukausiteemakuvillaan saaneiden kuvaajien osallistumisen pariin seuraavaan kuukausiteemaan estää ja näin ollen parantaa kuvien laatua?

Jotakin on tehtävä ja uskon, että jotakin on tehtävissä! Ajatukset lentämään!
Mielestäsi siis 11 näistä kuvaajista ei saisi osallistua uudestaan?
Ohhoh minkälaisia mielipiteitä yllä. Saahan sitä sanoa toki.
Sitä varmaan kannattaisi laittaa niitä ylimaallisen loistavan ainutlaatuisia kuvia, joita me lahjattomat sitten kateudesta vihreinä ihastelisimme. Tai sitten voi ihan nimettömänä nillittää, niinkuin tähänkin asti.
Mä päätin kommentoida joka kuvaa koska kommentointini on nykyään jäänyt työkiireiden takia aika vähäiseksi.

Mietin samalla teemakuvien tulevaisuutta.
Kun katselee näitä kuvia niin valitettavan monen kuvan kohdalla tulee mieleen että on viime hetkessä vimmatusti selattu kuvakansioita että löydettäis edes jotain mikä pikkasen sopisi teemaan.

Miksi teemaan ei voisi panostaa enemmän?
Mä pidän näistä teemoista ja toivoisin että jokainen ottais nämä tosissaan...on täällä montakin ihan hyvää kuvaa, ei tämä ihan toivoton sentään ole mitä nimetön tuolla jossain huokaili.

Mutta teema teemana ja kuvat sen mukaan ja ihan oikeasti miettien ja vaikka menemällä kuvaamaan juuri siihen teemaan sopivaa kuvaa.

Toivon että teemat eivät kuole kokonaan pois, jotenkin tuntuu että monikaan ei enää välitä......
Auttaisiko jos olisi eri sarjat aloittelijoille ja enemmän kuvanneille, vaikka tämä ei kilpailu olekaan?
Yks Aukean parhaista puolista on aina ollut se, että täällä ei karsinoida aloittelijoita ja pidemmälle ehtineitä. Toivottavasti ei jatkossakaan. Omasta puolestani kiitos kaikille teemaan osallistuneille; nuo nimettömät kommentit tyyliin "vain ne huonoimmat osallistuvat kuukausiteemoihin" voi jättää ihan omaan arvoonsa. Olisi mukavaa, että kuvaajien taitojen arvioinnin sijaan keskityttäisiin kuvien arviointiin.
Tuntuu, että osa porukasta julkaisee kuukausiteemassa kuviaan vain siksi, että Aukeassa saa laittaa etusivulle vain yhden kuvan kuukaudessa. Sen verran tuppaa kuvat vetämään teeman ohi nykyisin.
Jos julkaisee näyttelyn ja katsoja ei ymmärrä "näyttelyn ideaa" niin syytetään siitä että kuvaaja koettaa saada poimittua mahdollisimman monta kuvaa. Näköjään sama homma kuukausiteemoissa. Mä en ole nähnyt mitään toista paikkaa, jossa suhtaudutaan näin negatiivisesti siihen että julkaisee muutaman työn kuussa. Eikö jokin aktiivisemmin moderoitu tai kuratoitu galleria sopisi paremmin sellaisille katsojille joita aukean "kuvatulva" tai huono laatu ärsyttävät? Aika pieniä pisteitä tuli itsekin naputeltua tällä kertaa monen kuvan alle, mutta se ei tarkoita sitä että laatu olisi mielestäni katsomiskelvotonta tai että tämä teemanäyttelyinstituutio olisi kriisissä.
Pehmeys löytyi melkein jokaisesta kuvasta, joissakin se oli ilmeinen samalla sekunnilla toisissa hitaammin. Minun mielestäni "molempi parempi". En kannata mitään luokkajakoa, mutta aktiivista osallistumista kannatan.
Nyt on vaikea nimetä suosikkia, mutta sanotaan Nuppu.
Kaikista en löytänyt yhteyttä teemaan enkä tajunnut mitä kuvaaja on ajanut takaa, mutta syy siihen löytyy varmemmin ruudun tältä puolelta.
Sanoisin, että aihe oli vaikea tai niin minä sen koin.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.22 (394 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty