Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Pimeitä hommia

Petri Volanen

Tulipa asennettua muistikortille tuo netistä ilmaiseksi ladattava, Canonin pokkareille harrastelijavoimin kyhätty CHDK joka venyttää noiden ominaisuuksia ihan uusille tasoille tarjoten mm. oikeasti pitkiä valotuksia (maksimit kait päälle 30 minuuttia) ja muutakin mukavaa. Hienoahan tuossa on myös se, ettei se muuta mitään pysyvästi; virrat pois ja kamera on taas entisellään.

Niin että pääsinpä sitten lopultakin kokeilemaan valomaalaustouhuja eli pitkiä valotuksia yhdistettynä taskulamppujen kanssa puljaamiseen. Vähän sellaista itsensävoittamisenkin makua on hetkittäin havaittavissa ollut, etenkin alkuvaiheessa - maaseudulla pimeä on (etenkin kaupunkilaiselle) pimeää ja autioitunut maatila on... No, teoreettisesti sama paikka mikä päivälläkin, mutta ensimmäisellä reissulla sitä ei tahtonut oikein todeksi uskoa. Ei, vaikka järkikin sen sanoo ettei tuollaisiin kukaan täysjärkinen eksy.

Hillittömän koukuttavaa touhua se joka tapauksessa on. Tuttukin paikka saa sopivalla valaisulla aivan uudenlaista henkeä puhumattakaan siitä, kuinka lopputulos on ikään kuin hetkien summa - parhaassa tapauksessa idea konkretisoituu kuvaksi (mitä ei niiden muutamien minuuttien aikana varsinaisesti näe). Hidasta hommaa myös, puolessatoista tunnissa saattaa tulla kymmenkunta kuvaa joista hyvällä tuurilla ehkä kaksi jotenkuten kelpoja.

Nämä "valitut" ovatten kymmenen reissun ja reilun yhdeksäntoista tunnin tulosta. Pitääpä nyt toivoa että näistä joku muukin jotain irti saa, ettei mene ihan pelkän alkuinnostuksen piikkiin tämän näyttelyn julkaisu... Se riski kun tällä hetkellä todella todellinen on.

Talviyön tulikärpäsistä

Keskiarvo: 3
Valosaastetta

Keskiarvo: 3.8
Tervetuloa

Keskiarvo: 2.7
Yössä (kun kukaan ei näe)

Keskiarvo: 2.9
Diskohelvetti

Keskiarvo: 3.3
Yksinäisen hevosen yö

Keskiarvo: 3.2
Yösydännä

Keskiarvo: 3.3

Annetut kommentit

Petri on ottanut tässä uuden rohkean aluevaltauksen. Kovasti on tässä vaivaa nähty, pimeässä hapuiltu ja aikaa vietetty. Se on kannattanut. Tämä on valokuva taidetta.

Oma suosikkini on tuo valosaastetta. Näyttely kokonaisuudessaan on visuaalisesti miellyttävää katseltavaa. Taiteilija kertoo kuinka kuvaaminen on toteutettu ja se on hyvänä osana näyttelyä tämän visuaalisen puolen lisäksi.
Hieno näyttely! Kyllä toi valosaastetta on näyttelyn helmi. Hienoa.
Tekemisen into välittyy kuvista ja hauskoista kuvateksteistä. Hyvää settiä! Kiitos Petri!
Taiteilija... Elkää nyt helevetissä v!#tuilko. :D

Mutta mukavaa jos toimii, nää tuntuu olevan sellasia vedenjakajia nämäkin, että toisiin iskee ja toisiin ei sitten taas yhtään. Jaa mutta hetkinen... Niinhän se taitaa melkein kaikkien kuvien kohdalla olla. :)
Valosaastetta ja Yksinäisen hevosen yö olivat mun suosikkejani näistä:)
Tosi kiva nähdä välillä hiukan erilainen näyttely..HYVÄ!
Mielenkiintoista kokeilua ja aika outoja värejä. Valosaastetta oli tässä sarjassa eniten minun(kin) mieleen.
Jumaliste Jari, mähän en viiniä juo ensinkään, kyllä sen olutta tai viskiä tahi kirkasta olla pitää eikä mitään mehua... Ja jo pelkkä ajatus Forssalaisesta viiniravintolasta... Sangen utopistista, ettenkö sanoisi! :D
Hienoa settiä! Diskohelvetti on erityisen upea:)
Kiintoisia kokeiluja :)
Kiitoksia. :)
Diskohelvetti ja Yksinäisen hevosen yö kiinnostivat muihin kuviin en päässyt kiinni vaan niistä tuli tunne valoilla ja pitkällä valotuksella leikkimisellä. No sitähän sarja tietenkin on mutta kuvistasi on tottunut hakemaan sisältöä. Paikassa ja noissa valoissa / väreissä on kyllä potenttiaalia mutta tuntuu ettet ollut ihan täysillä tekemisessäsi läsnä.
Ja ite sitä on tuntenut olevansa pitkästä aikaa entistäkin enemmän mukana (jos se nyt mahdollista on) - vaikka siitä se varmaan osittain tuleekin, vähän liiallisestakin mukanaolosta. :D
Voi toki olla että meni oleminen överiksi. =) Kuhun sitten taas seuraavia kuvia. =P
Joo, helposti siinä niin käy kun oikein innostuu (ja kun perusreissullakin tuppaa sitä innostusta olemaan). xD

No, en mä juuriani ole sentään unohtanut, just tänään tuli toimittua wanhan mopon ostaneelle broidille kartanlukijana, käytiin samalla ihmettelemässä yhtä hylättyä sementtitehdasta, ihan perusvärillistä touhua. Tosin mielessä kävi että tänne tarttis pimeälläkin palata... :)
Kävinpä mäkin tsiigaamassa nää sun hienot otokset. Valosaastetta näistä hienoista kuvista miellytti eniten.
Kiitos siitä. :)
Hienoa Petri! Muistan kun kommentoit omaa lightpainting meininkiäni ja pohdit silloin touhun aloittamista. Kiva nähä että homma on lähtenyt rullaamaan. Silloin mainitsit Troy Paivan inspiraation lähteeksi samoin kuin mulla. Nyt suosittelen katseen avavartamiseksi Chip Forellia, jolla on taas täysin erilainen, mutta kiehtovan hyvä tatsi pitkiin valotuksiin!
Joo, kyllä se vaan niin kiehtovaa touhua on että... harmittaa kahta kovemmin kun meni toisten liikennetörppöilyjen takia auto maanantaiaamuna lunastuskuntoon, eli kuvaustouhutkin on jäissä taas. Mutta kiitokset vinkistä, pitääkin tutustua.
Kakkoskuva rokka, 5p!
Kitoos. :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.19 (153 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty