Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Pimeitä hommia

Petri Volanen

Tulipa asennettua muistikortille tuo netistä ilmaiseksi ladattava, Canonin pokkareille harrastelijavoimin kyhätty CHDK joka venyttää noiden ominaisuuksia ihan uusille tasoille tarjoten mm. oikeasti pitkiä valotuksia (maksimit kait päälle 30 minuuttia) ja muutakin mukavaa. Hienoahan tuossa on myös se, ettei se muuta mitään pysyvästi; virrat pois ja kamera on taas entisellään.

Niin että pääsinpä sitten lopultakin kokeilemaan valomaalaustouhuja eli pitkiä valotuksia yhdistettynä taskulamppujen kanssa puljaamiseen. Vähän sellaista itsensävoittamisenkin makua on hetkittäin havaittavissa ollut, etenkin alkuvaiheessa - maaseudulla pimeä on (etenkin kaupunkilaiselle) pimeää ja autioitunut maatila on... No, teoreettisesti sama paikka mikä päivälläkin, mutta ensimmäisellä reissulla sitä ei tahtonut oikein todeksi uskoa. Ei, vaikka järkikin sen sanoo ettei tuollaisiin kukaan täysjärkinen eksy.

Hillittömän koukuttavaa touhua se joka tapauksessa on. Tuttukin paikka saa sopivalla valaisulla aivan uudenlaista henkeä puhumattakaan siitä, kuinka lopputulos on ikään kuin hetkien summa - parhaassa tapauksessa idea konkretisoituu kuvaksi (mitä ei niiden muutamien minuuttien aikana varsinaisesti näe). Hidasta hommaa myös, puolessatoista tunnissa saattaa tulla kymmenkunta kuvaa joista hyvällä tuurilla ehkä kaksi jotenkuten kelpoja.

Nämä "valitut" ovatten kymmenen reissun ja reilun yhdeksäntoista tunnin tulosta. Pitääpä nyt toivoa että näistä joku muukin jotain irti saa, ettei mene ihan pelkän alkuinnostuksen piikkiin tämän näyttelyn julkaisu... Se riski kun tällä hetkellä todella todellinen on.

Talviyön tulikärpäsistä
Valosaastetta
Tervetuloa
Yössä (kun kukaan ei näe)
Diskohelvetti
Yksinäisen hevosen yö
Yösydännä


Yhteenvetosivulle


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty