Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Maaliskuun teema: Kahvihetki (impressionistiseen tyyliin)

Kuvataiteen teema

Teman aiheena maaliskuussa 2011 oli kahvihetki ja se piti toteuttaa impressionistiseen tyyliin.

viisi ja puoli minuuttia

Keskiarvo: 2.8
Kahvihetki

Keskiarvo: 2.4
Eilisiä tarinoita.

Keskiarvo: 2.6
Puutarhajuhlilla

Keskiarvo: 2.9
Kahvia rannalla

Keskiarvo: 3.6

Annetut kommentit

Teemassa julkaistiin siis nyt myös töitä jotka eivät täyttäneet impressionismin määritelmää. Kommentit impressionismistä ja sen rajojen vetämisestä ovat tervetulleita.
No mutta kunnianosoitukset kuitenkin yrittäneille. Tyylien omaksuminen tai jäljittely vie aikaa, jos ei ole aikaisemmin koskaan kokeillut. Henk. kohtaisesti tuskinpa olisin suoriutunut kovin hyvin tässä teemassa, jos olisi lähtenyt mukaan, mutta ei vain aikaa ja innostusta sittenkään löytynyt.
Tämä oli kiinnostava teema, ja harmittaa etten ehtinyt mukaan, oli vähän ismi hukassa! Hienoa nähdä nämä työt!
Kuppikeskeinen, pannut ja pavut ainakin vähissä.
Toivottavasti kuvataiteen teemoja jatketaan suhteellisen nopeasti.
Ikäänkuin näissä olisi myös abstrakteja vivahteita? Muistaakseni impressionismissa haluttiin kyllä kuvata realistisesti aiheita, mutta vähän kirkkaammilla väreillä ja korostamalla vain olennaisia kohtia (jättämällä muut epäselväksi).
Rohkelikot päättivät Salongin hylkäämisen jälkeen pitää oman riippumattoman näyttelyn ja valokuvaaja Nadir tarjosi studiotaan tilaksi ja vuosi oli 1874. Charivari-lehden kommentoija Leroy, nähtyään Monet'n työn "Impression: Soleil levant" eli täälläkin parjattujen aurigonnousu/lasku-aiheiden äidin, vittuilumielessä risti koko samankaltaisten tekijäryhmän impressionisteiksi.
Impressionistinen tulkinta on valo-, ilma- ja värivaikutelmien tavoittelua. Sattumanvaraisuutta sommittelussa, puhtaita värejä, ei paletilla pyöriteltyä tukkoisuutta - ja kaikkea mieleen tulevaa. Ja valo on pääasia.
Viimeaikaisista töistä Tiina Vehmaan "Tehdas" on sitä itseään, tosin tiivitaavi tolpan nokassa ihmetytti, mutta sitten muistui, että Monet'llakin oli "Harakka"-niminen työ.
Yksi rajoittavimmista seikoista tähän impressionismiin oli varmaankin tuo aihe eli kahvihetki. Impressionistinen maisema olisikin mielestäni ainakin helpompi toteuttaa näin alkajaisiksi kokeiluna, mutta miten saada se sopimaan taas aiheeseen??!!

Mutta mielenkiintoista kyllä rajata teemaa myös tyylilajin suhteen. Uutta teemaakin voisi jo suunnitella. Voin itse vielä väliaikaisesti touhuta teeman vetäjänä, mutta jos jotakin tämä pesti kiinnostaa niin sähköpostia voi mielellään laitella kuvataiteen.teema ät aukea.net
Enpä ollut ennen törmännytkään tuohon Magpiehin. Minä pidän Monet'n töissä siitä, miten rakennukset ja rakennelmat näkyvät hahmoina sumun seassa tai kylpevät vallitsevassa valossa (parlamenttitalot ja Rouenin katedraali). Sitä koitin tavoitella. En ihan saavuttanut.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.92 (76 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty