Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Nokkosperhonen

Markku Mäkelä

Edestä

Keskiarvo: 2.8
Päältä

Keskiarvo: 3.2
Sivulta

Keskiarvo: 3

Annetut kommentit

Ihan hyvä sarja nokkosperhosesta.
Kiva ja kesäinen sarja tosiaan. Ei mikään kliininen studiokuva. Ehtaa kesää.
Kiitos Mikko ja Ritva kommenteistanne.
Aukean pisteytyksessä 2 = paljon parannettavaa. Toivoisinkin 2 antaneilta kommentteja, mitkä ovat ne suurimmat puutteet sarjan kuvissa, kiitos.
Kiva sarja nokkosperhosista. Nokkosperhosesta on niin helppo ottaa kuva että sen takia pisteet varmaan ovat mitä ovat.
Mä kyllä tykkään näistä kuvista mutta itsekin perhosten perässä kameran kanssa juosseena tiedän, että nokkos ja neitoperhoset on niitä kaikkein helpompia kuvattavia perhoslajeja.
Senhän ei silti pitäis laskea pisteitä jos kuvat ovat hyviä.
Onhan esim.maisema tai oikea ihmismalli vielä paljon helpompi kuvata kun ne pysyy sentään paikallaa...puhumattakaan miljoonasta muusta kohteesta jotka ovat kuvattaessa aina paikallaan:))))
Mielestäni ihan ok sarja, laitimmaiset vaan ovat turhan keltavoittoisia, keskimmäinen taas miellyttää eniten juuri puhtaiden värien vuoksi.
En tiedä onko kyseessä Nikon-kamera, mutta usein niiden kuvissa juuri tuo keltaisuus puskee esille.
Tottakai kuvaamisen helppous ja kuvien runsaus laskevat arvosanaa. Miksi meillä muuten olisi kategoria 3 keskiverto?

Kuvia voi katsella valokuvina tai nokkosperhoskuvina.

Valokuvina näissä saisi olla pehmeämpi valo, sommittelu on vähän valju kaikissa (ekassa olisi voinut otta enemmän irti perhosen ja sen imemän kukan symmetriasta), taustan hallinta on puutteellinen (ainakin kolmannessa), tarkennuksessa on toivomista kaikissa.

Nokkosperhoskuvina nämä ovat melkolailla normisuorituksia:

http://www.google.com/images?client=safari&rls=en&q=aglais+urticae&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=DiSHTbmzM4KEOrHdifoI&ved=0CDkQsAQ&biw=1620&bih=1027

Sitä muuten Aukealla ihmettelen, miksi joka-ainoa lintukuva saa aina ykkösen ja joka-ainoa perhoskuva vitosen. Kummatkin sentään edustavat samaa genreä.

(Jätin näköjään kommenttini vahingossa nimettömänä.)

Kiitos Päivi-Marita ja Juha Pekka kommenteistanne.

On totta että nokkosperhonen on suhteellisen helppo kuvattava ;] Toisaalta niin kuin totesit, perhosille on turha sanoa, että otattapa tällainen asento taikka seisoppa siinä :))))

Ei ole Nikon kamera vaan Pentax. Nuohan ovat jo jonkin aikaa käyttäneet Sonyn kennoja. Camera Raw:ssa vähensin kaikista kuvista keltaista kun tuo keltasauramon kukka on niin keltainen että väri menee kuvatessa helposti tukkoon. 1 ja 3 otettu alku illan aurigossa, joten sitäkin kautta keltaista sävyä on ollut tarjolla.
Kiitokset nimettömälle. Olet oikeassa, että kuvaamisen helppous ja runsaus laskee arvosanaa. Toisaalta Mitä on vielä kuvaamatta? Nettiä kun selailee niin kuvia löytyy aiheesta kun aiheesta.
Kakkosen antajat eivät yksinkertaisesti pysty antamaan ainuttakaan parannusehdotusta, paljosta puhumattakaan :D Ovat kenties nähneet paremman kuvan, mutta eivät osaa pukea sanoiksi edes sitä miksi se on parempi. Pelkkiä huhaafiilis kakkosia ja sinänsä täysin arvottomia, ilman perusteluita.


Tämä on siis vastaus kuvaajalla, ei nimettömälle.

No esimerkiksi nokkosperhosesta en ole nähnyt kahta kuvaa.

Dokumentaarinen: kosiomenot. Ei luulisi olevan autofokusaikana mahdotonta kuvata kahta väkkäränä kieppuvaa koirasta lentämässä naaraan perässä.

Elämyksellinen: nokkosperhous. Nokkonen navetantakusella. Perhonen kukkakedoilla. Kerro molemmat elämänvaiheet ja niiden jännite yhdellä kuvalla!
Kiitos (toiselle) ninettömälle ja Karille kommenteista.

Eihän se parrannusehdotuksien tekeminen ole välttämättä helppoa.

Kari on oikeassa että peruspönöjähän nuo ovat :) Kosiomenot ja kukkaketo ovat kyllä kuvauslistalla, jospa ensi kesänä onnistaisi. Tosin osa kesästä kuluu perhoskedon laajentamiseen :)) Ajattelin tuplata nykyisen 150m2 :)))
"Edestä" oli mielestäni turhankin ahtaaksi rajattu ja terävyysalue olisi voinnut olla myös suurempi.
"Päältä" oli taasen mukavan pirteä ja kesäinen.
"Sivulta" kuva mielytti taas rauhallisuudella ja niukoilla väreillä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.01 (95 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty