Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Rannalla

Markku Mäkelä

Maisema

Keskiarvo: 3.1
Esterata

Keskiarvo: 2.5
Aalto

Keskiarvo: 3.6
Lento

Keskiarvo: 3.2

Annetut kommentit

Hienoja kuvia :)
Onpa hienoja kuvia perhos-agilitystä:))
"Aalto" on ihan huippuhieno vaikka kauniita on muutkin.

Näissä on sommittelu parhaimmillaan. Jos jotain narinaa kaivais ihan väkisin esiin, niin kaikki perhoskuvat eivät ole ihan veitsenteräviä...mutta hienoja ovat joka tapauksessa.

Mahtavat kuvat !
Hieno perhossarja - josta itse olisin jättänyt kakkoskuvan pois. Siinä oli jotain häiritsevää ainakin muihin verrattuna. Ehkä hienoinen sekavuus? Tällä varauksella aivan upeaa!
Voisitko, Markku, hieman valaista kuvausta? Kokemusteni mukaan ritariperhonen on erittäin arka.
Kiitokset kaikille kommentoijille.
Kuvien terävyys; itse en pidä kaikkein tärkeinpänä kuvien veistsen terävyyttä, mutta ymmärrän niitä joille se on tärkeää. Esterata kuvassahan on liikkeestä jotuvaa epäterävyyttä , mutta ilmeisesti ei kovinkaan onnistuneesti, koska se on kritiikkiä herättänyt. Mietin itsekkin sen kuvan esillepanoa, mutta päädyin sen kuitenkin tänne laittamaan, koska täällä usein on kritisoitu näistä luontokuvista, että ovat sellaisia perupönötyksiä. Yritin rikkoa sitä mutta kuten totesin ilmeisen huonoin tuloksin :{

Kuvauksesta: kaikki kuvat on otettu Pentaxin DA 21mm ( 31,5mm kino) AL Limited objektiivilla vene retkelle otin kaveriksi vanhan K10D:n. Aukko, aika, iso laitan näkyville myöhemmin. Kaikki kuvat käsitarkennuksella. Kuvat 1 ja 3 otettu noin 20-30cm etäisyydeltä. Lento kuvat noin 30-50cm etäisyydeltä.
Viime lauantaina näin useita ritariperhosia eri paikoissa. Arkoja ovat ja vaikeasti lähestyttävissä ja kuvattavissa. Puutarhassa sireenin kukatkin oli aika heikossa kunnossa kuivuuden takia joten niissäkään ritariperhonen ei pitkään viihtynyt.
Viime launantaina olin veneretkellä Repovedellä ja rantauduimme erääseen saareen evästelemään. Ritariperhosen mielestä parkeerasin veneen väärään paikkaan, koska se rupesi välittömästi varsin levottavasti lentelemään veneen ympärillä. Kiinnostuneena seurailin sen levotonta lentelyä ja mietin että mitenköhän tuosta saisiin kuvaa kun oli matkassa ainoastaan tuo 21mm objektiivi. Samalla manasin mielessäni, että otin vain tuon vanhan rungon mukaan. Yritin lentokuvia hetken, mutta perhosen lentely oli niin levotonta, että rupesin miettimään mistä se oikein johtui. Aikani pähkäiltyäni tajusin että maassa oli jotain joka kiinnosti perhosta. Pieni soutuveneeni oli siis parkeerattu väärään kohtaan. Siirsin venettä ja kohta perhonen laskutui juuri siihen missä veneeni oli ollut. Siitä sain napattua nuo kuvat. Perhosen poistuttua tutkin rantahiekkaa ja ihmettelin mitä siinä voisi olla joka niin kovin perhosta kiinnosti. En löytänyt muuta kuin vaimean tuoksun joka muistutti kyllä virtsan hajua. Liekkö joku veneilijä laskennut rantahiekalle vetensä? Miksi se kiinnosti ritariperhosta? Pitänee mökin puutarhassa kokeilla tuota houkutinta :].

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.1 (115 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty