Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Laidunkausi 2011

Petri Volanen

Tiedetään; taas niitä hevosia mutta minkäs teet kun kesä edusti pitkästä aikaa sitä sorttia, ettei muuhun liiemmälti mahdollisuuksia ollut (jos kohta on tuolta sentään vähän muutakin ennemmin tahi myöhemmin tulossa). Lähestulkoon tieteellisen tarkan kirjanpitoni (=vitsi) ansiosta voin ylpeästi todeta viettäneeni hevoskuvaustouhuissa pelkästään laidunolosuhteissa 26 reissun aikana osapuilleen 32 tuntia aikavälillä kesäkuu-elokuu. Lähinnä aamuisin, mutta joskus harvoin myös ilta-aikaan. Harmita näin jälkikäteen muu kuin se että enemmänkin olisi voinut (ja olisi pitänyt).

Kesä ja kärpäset (ja hyttyset ja paarmat ja polttiaiset)

Keskiarvo: 3.6
Kesäisiä kohtaamisia

Keskiarvo: 2.8
Ajatuksia

Keskiarvo: 2.8
Iltataivaan alta

Keskiarvo: 3.4
Takana

Keskiarvo: 3
Hetki

Keskiarvo: 2.9
Elokuun uni

Keskiarvo: 3.6

Annetut kommentit

Ajatuksia, Hetki ja Elokuun uni olivat niin hävyttömän kauniita kuvia...että... 5, 4, 5 böäng.
Onhan tässä jo näytettä lievästä taidosta:) Upeita!
Eka kuva oli visuaalisena kokemuksena hieno. Mutta muut tuntuivat sitten peesailulta tai täytteeltä. Näyttelyt ovat harvoin parempia kuin paras kuva.
Tämäpä taas kumartaa ja kiittää. Mukavasti näyttää ainakin hajontaa olevan... :)
Kaikki hemputin hyviä...eniten pidin kohtaamisia, ajatuksia ja ehdottomasti paras on mun mielestä hetki. WOW
Hienoja ja tosi hienoja, lämmin suhde tekemiseen näkyy.
Kiitoksia kovin.
Vikassa kuvassa oli fiilistä ja ideaa, muuten mielestäni aika turhaa settiä. Varsinkin 2. 3. näyttää vähän kuin kännykkäkameralla räiskäistyltä. "Hetki" -kuvasta tulee myös mieleen lähinnä vahingonlaukaus.
Kommentistanne kiitän. :)
Näiden pisteyttäminen oli taas yksitoikkosta touhua - hyvä niin. Toivoisi voivansa antaa muillekin yhtä hyvän arvion. Kiitokset Petrille, joka jaksaa tuottaa iloksemme hienoja näyttelyitä.

Itselle tuo suhde hevoseen on hiukan ambivalentti. Hevonen on hieno eläin, mutta en oikein jaksa hyväksyä ihmisten sille osoittamaa kohtaloa kaupallisen viihteen työjuhtana. Minulle hevonen oli lapsuudessa maataloudessa isännän työpari ei isännän rahanhimolle alistettu eläin, jolla ei ole arvoa, jos se ei juokse tarpeeksi kovaa.

Ilahduin kun tapasin erään tuttavan tuolta maaseudulta ja kuulin taloon hankitun hevosen ja kun kysyin mihin tarkoitukseen se tuli sain vastauksen: Ei sitä oikein ole mietitty, se olisi muuten teurastettu - kai se on eläkkeellä.

Omalta osaltani voin sanoa, että minulla ei ole koskaan ollut niin paljon välittömiä alaisia kuin silloin kun olin armeijassa tallin vanhimpana: viisi pelkäävää aliupseerioppilasta ja 115 armeijan hevosta - yhdistelmä, joka ei oikein luonnistunut, siis noilta aliupseerioppilailta.
Eittämättä tuo "jos ei juokse pois ja seuraava tilalle" tyyli itseänikin inhottaa. Puhumattakaan niistä jotka olisivat kyllä valmiita myymään mutta jos ei rahaa tipu riittävästi niin teuraaksi vaan, vaikka ottajiakin olisi. Onneks se on kuiten loppujen lopuksi aika pieni osa tuota hevospuolta ja suurin osa taitaa sentään nykyään saada oikeinkin hyvää huolenpitoa ihan noin niin kuin loppuun saakka. Perheenjäsenenä omia on aina pidetty, kyllähän niiden kanssa läheisiksi tulee kun antaa tulla.

Eläkehevosten pelastajille nostan hattua.

Hieno tuo teikäläisen armeijahevoshistoria. Historiaa isolla alkukirjaimella.

Avovaimon kotipaikan naapurissa pidettiin muuten vielä '80-luvulla hevosta työkäytössä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.17 (277 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty