Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeinen viesti ja muita vähempiä

Petri Volanen

Eniten kuvaamani Autio ja unohdettu. Maatila, parinkymmenen vuoden unohdus. Kaunis ja rauhallinen paikka kauniissa maalaismaisemassa, sillä sitä kait onkin tullut niin sitkeästi kuvattua hyvinkin neljän vuoden ajan kaikkina vuoden- ja vuorokauden aikoina, kelillä kuin kelillä. Justiinsa meni rikki tuhannen säästetyn kuvan raja, siis tuhat pelkästään tuolta vaikka kovalla kädellä karsin.

Tuohon kuvamäärään pohjaten jokainen reissu onkin uusien kuvien löytämisen kannalta tätä nykyä jonkinlainen haaste, ja jokainen löydetty kuva jonkinlainen ihme.

Tuli tuossa taannoin otettua pitkästä aikaa vähän pelkistetympiäkin otoksia tuolta. Tulokset taas saivat miettimään josko samantyyppisiä ihan näyttelyksi asti löytyisi... Ei sentään pelkästään tuolta mutta että kaikkien kuvaamieni Autioiden ja unohdettujen seasta ja kyllähän niitä muutama sopiva olikin löytyvinään.

Seuraavalla kerralla sitten taas jotain vähän runsaampaa, oletan.

Elämisestä

Keskiarvo: 3.5
Ajasta

Keskiarvo: 3.1
Hämärästä

Keskiarvo: 2.8
Vuosista

Keskiarvo: 2.8
Syksyistä

Keskiarvo: 2.7

Annetut kommentit

Hienoa kuvallista ilmaisua, johon tekstit mätsättu komeasti. Osa kuvista ei aivan yllä toistensa tasolle, mutta kokonaisuus on hyvä. Omat suosikkini 1. 2. 5.
Kiitän. :)
Petri on vahva nykypäivän trubaduuri, tarinankertoja ja runoilija... Kateeksi käy...
Hieno setti! Riittävän erilaisia ja riittävän teemoittuvia.
Vitosen ja etenkin kolmosen jättäisin sivuun. Kolmessa muussa on huomattavasti enemmän persoonallista otetta. Niiden kohdalla ei tule ajatelleeksi, että ton oisin mäkin voinu ottaa.
Ei helevetti, alkaa korvat punottaa... Ei kai meikäläistä auta sentään runoilijaksi kutsua, vaikka onhan tämä meikäläisen suosima "aivot nollille" tyyli meleko professionaalinen... xD

Mukavaa kyllä jos toimivat, noissa alkaa kuiten olla jo niin vähän varsinaista katsottavaa että se on aina vähän... Ties mitä.

Ja se valinta on aina yhtä vaikeeta. Ja tämänkin kanssa sentään venkoilin kait toista kuukautta, otin pois ja lisäsin ja lisäsin ja poistin taas. :)
Ensimmäinen ja viimeinen kuva toimisivat omillaan, muut osana kokonaisuutta teksteineen. Kuvissa 'autiot ja unohdetut' ovat mukana pikemminkin kuvaajan fiiliksissä kuin itse kuvissa. Samanlaisia kohteita voisi löytää mistä vain, vaikka autojen helmapelleistä ;) Olisivatko ne vielä sittenkin samoja kuvia? Abstraktit kuvat ovat vaikeita, ehkä juuri siksi, että niiden on tultava toimeen omillaan, ilman viittausta ulkoiseen todellisuuteen.
Joo, vastaavia tosiaan vois löytää vaikka mistä. Kyllä mä nuo omikseni voisin ilman tekstiä tahi asiayhteyttäkin allekirjoittaa, eihän sillä tosiasiassa liene sen suurempaa merkitystä kuin kuvaajalle itselleen että tietää noiden olevan tavallaan vuosikymmenten yksinäisyyden tulosta, olevinaan ajatuksena jotenkin kiehtovampi kuin auton helmapelti joka ruosteisena on aivan liian tutuksi jo muutenkin vanhoilla paskoilla liikkuvana päässyt tulemaan. :D
Onko tämä tyyli nyt minimalistinen, ainakin on onnistuttu linjalla KISS (=keep it simpe stupid).

Rauhallista, joskin hiukan meölankolista katsottavaa, hieno sarja ja oivaltavaa kuvausta.
sarjana ihan toimiva, yksittäisistä kuvista eniten tykkään tosta ekasta, toisiksi eniten toisesta, kolmanneksi eniten neljännestä :)
Kiitoksia kovasti. :)
Hienoja kuvia kuten sulta yleensäkin:)
Mielenkiintoisia pintoja ja hyvää kerrontaa...mitä sitä muuta vois enää toivoakaan:))
Todella upeeta ! :))
Nooo, jos ees vähän vaihtelua välillä, olishan sekin jo jotain. :D
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.99 (133 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty