Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Saariselkä -11

Jukka Etelämäki

Kuvia vaellukselta Urho Kekkosen Kansallispuistossa ajalta 30.8.-5.9.2011. Reitti: Aittajärvi-Harrijoki-Anterinmukka-Vuomapää-Ukselmapää-Sarvioja-Aittajärvi. Kuvat ovat aikajärjestyksessä.

Porot

Keskiarvo: 3.2
Anterinmukka

Keskiarvo: 2.4
Ilta

Keskiarvo: 2.9
Kajastus

Keskiarvo: 2.7
Anterinjoki

Keskiarvo: 2.5
Lampi

Keskiarvo: 2.6
Pirunportti

Keskiarvo: 2.6
Muorravaarakka

Keskiarvo: 2.3


Keskiarvo: 1.9
Paratiisikuru

Keskiarvo: 2.6

Annetut kommentit

Silmiinpistävää oli kuvien oudohko sävymaailma, jossa hailakka keltainen näytteli pääosaa, sekä taivaan sinen sävyjen outous.

Olisin toivonut jälkikäsittelyyn panostusta, sillä joukossa muutama mainio kuva, jonka tenhovoimaa tuo aiemmin mainitsemani sävymaailma söi.
Taivaan sinen sävyt ja vaihtelut johtuu paljolti pyöröpolarisaatiosuotimen käytöstä monessa kuvassa. Värimaailma oli paikan päällä, varsinkin koivikoissa, erittäin keltainen ajankohdasta johtuen. Edellä mainittu suodin on myös vaikuttanut luonnon väreihin.


Ei tänne saa tuoda kuvia jotka vastaavat luonnon olosuhteita. Pitäätehdä luonnottomia verenvärisiä taivaita ja mielettömiä värejä mukaan. Ihan asun lapissa ja tiedän että kuvat on ok.
Ihan kivoja kuvia katsella kun tuli käytyä lähes samaisella reitillä -04. Tuttuja paikkoja oli.

Kivoja muistoja varmasti mutta valokuvauksellisesti ei erikoisempia.
Parinkymmenen vuoden takaa tuttuja paikkoja, mainio sarja, lähkuvia kaipasin mukaan.
Täällä pohjoisessa on ruska-aikaan "outo sävymaailma", kävin itse juuri tänään kuvaamassa aurikoisessa tunturissa ruskaa, ja värit ON just tällaisia...
Mukava ja kaunis setti.
Tässä se näkyy - minun pisteytykseeni vaikuttaa kuvan tekniikan lisäksi sen aihe. Kun tällaiset paikat säväyttävät eivät pisteetkään jää asteikon vasempaan laitaan. Oikein tai väärin, mutta niin se on - minusta kuvan sisältö on tekniikkaa olennaisempi juttu.
Samaa mieltä edellisen kanssa. Mitä varten joku laittaa hyvännäköisen teinitytön kuvan eikä salli että sitä arvostellaan. Kommentteja ei oteta ettei nuori neiti ärsyynny. En ymmärrä ollenkaan.. Aihe on tärkeä.
Porot, Ilta ja Lampi mun suosikit. Etenkin tuosta Porot-kuvasta tykkään kovasti.
Osa kuvista oli oikein hyviä ja mielenkiintoisia, osa mielestäni sellaista täytetavaraa.
Kaikenkaikkiaan ihan mukavaa katsottavaa, vaikka mielestäni näyttelyssä olikin liikaa kuvia.
Parhailla kuvilla näyttely olisi ollut parempi....ainakin "Yön" ja "Kajastuksen" olisin jättänyt pois, myös "Anterinmukka" ei ole ihan parhaita kuvia tässä näyttelyssä.
Matkakuvauksissa on aina se ongelma että niistä tulee helposti "kävin tuolla ja tuolla" kuvia, ja kuten moni tietää ihmisten lomamatkakuvia on joskus aika tuskallista katsella, näissä on kuitenkin mukava fiilis mutta kuten sanoin mielestäni kuvia on liikaa ja ollaan siinä rajoilla ollako pitkäveteinen lomakuvakatselumaratoni vai mielenkiintoinen kuvaus suomen lapista....
Tällä kertaa kallistun vielä nipinnapin tuon jälkimmäisen puoleen:)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.59 (139 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty