Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Escape from Reality

Iikka Koistinen

R21;Escape from RealityR21; on sukellus huumemaailman synkempään puoleen. Sairaanomaiseen riippuvuuteen. Kyseinen kuvasarja kertoo pienen tarinan mihin riippuvuus koviin huumeisiin voi meidät johtaa. Kuvasarjassa on neljä vaihetta, jotka esitetään hyvinkin inhorealistisella tavalla.

Kuvasarja kokonaisuudessaan:
http://www.koistinen.fi/escapefromreality/

001

Keskiarvo: 2.7
002

Keskiarvo: 3.6
003

Keskiarvo: 3.2
004

Keskiarvo: 2.8

Annetut kommentit

Hyviä tunnelmallisia kuvia, joista kuitenkin löytää parantamisen varaa. Pääasiassa mallin/mallien vaatetuksesta, joka on liian kaupan hyllyltä tämmöisiin kuviin. Toinen ihmetyksen aihe on, mikset samantien postannut koko sarjaa tänne, kun siihen on kuitenkin edelltytykset ja sarjaksihan tämä on tarkoitettu. Lisäksi englanninkielisestä nimestä miinusta.
Tasaisesti tuli nelosta naputeltua. Näyttävä sarja, kovaa asiaa. Käsittelyä ei ole lyöty yli, ja se tukee kuvia (erityisesti kolmosta) hyvin. Kompaan Oskaria vaatetuspuolessa, vähän kulahtaneemmat ja likaiset tms. vaatteet olisivat tukeneet sarjaa paremmin, mutta taustavalinnat sen sijaan olivat oivat. Tasaisen hyvä setti, ei sen kummempaa valittamista.
Vaivaa tässä on käytetty rutkasti, siltä tuntuu ja siltä kuvat näyttääkin. Kakkoskuva on mun mielestä paras näistä - ehkä jotain vakavamielistä surkeutta siinä etsittiinkin. Harmittavasti muut kuvat ovat hieman saman toistoa, eikä kotisivutkaan jatkaneet tarinaa kuin yhdellä kuvalla (miksei se muuten päätynyt tänne).

Taustan väritykset olivat toki miellyttäviä, mutta eivät ehkä halutulla tavalla antaneet tunnelmaa paosta. Hieman lavastettu olo näistä jäi, mikä ei ole mitenkään huono juttu, jos se tehdään hyvin ja hallitusti. Nyt mulle jäi olo kuin suomihevibiisistä - yritetään tosissaan, ja sitten ollaanki jo liian tosissaan. Jopa näyttelyn nimessä on hevikulttuurimme havinaa... Varmasti se toimii joillekin.
En pystynyt kirjoittamaan jokaiselle kuvalle erikseen kommenttia, enkä pisteyttämään, sillä en halunnut nähdä kuvia yhtään sen pidempään. Nää vois toimiaki valistus-kuvina, ainaki mun mielestä. Itselleni nämä kuvat aiheuttivat todella huonon olon, sillä jo laboratorioverikokeissa käytettävät neulat saavat minut voimaan pahoin ja jos näen jostain pienestäkin haavasta tulevan verta, olen todella lähellä pyörtymispistettä. En siis tartu huumeruiskuun ikinä. :)
Mutta noista kuvista vielä... Miksi taustalla on juuri graffiteja? Näistä kuvista saisi vaikutelman, että graffiteja arvostava elämäntapa on pahin huumeidenkäyttäjäryhmä tjs. Kuitenkin kaikista "ryhmistä" löytyy huumeidenkäyttäjiä. Mielestäni nämä toimisivat paremmin, jos nämä kuvat saisi liikuttamaan kaikkia ihmisiä, myös niitä, jotka eivät välttämättä huomaisi, että esim. heidän lähimmäisensä on riippuvainen huumeista. Tai jos näistä kuvista ilmenisi jotenkin syy huumeiden käytön aloittamiseen ja näin edesauttaisivat keksimään keinoja, joilla huumeisiin sekaantumiselta voitaisiin välttyä...
Hmm... Ruiskun iskemiskuvat eivät mielestäni kerro paljoa siitä, mihin riippuvuus koviin huumeisiin johtaa, vaan 003-kuva on jo jotain sinne päin, mielestäni kuvista pitäisi välittyä se tuska, mikä huumeriippuvaisen elämässä on, niin fyysiset kuin sisäisetkin.
Noista upouusista vaatteista on jo mainittukin ylempänä...
Tämä todella herätti ajatuksia ja pakotti kirjoittamaan tähän näinkin pitkästi, paljon enemmänkin tekstiä olisi tullut, mutta se olisi ollut vielä enemmän muuta asiaa kuin näihin kuviin suoraan liittyvää. :) Kolmoskuvalle käyn vielä antamassa sen viitosen.
Iik, painoin vahingossa kolmosta tuolle kolmoskuvalle, mutta viitosen se olisi ansainnut.
Kiitoksia palautteestanne ja hienoa, että kuvasarja on herättänyt tunteita. Katriina: Ikävä, että sait graffiteista tuommoisen kuvan, koska sitä en ainakaan halunnut tuoda esille. Kuvat otettiin semmoisissa kuvauspaikoissa, joissa ihmiset olivat oikeesti käyttäneet erilaisia aineita. Löysimme esim. kiristysliinoja, joissa oli verta, sekä neuloja.


Katriina, ehkä vedit liian suoria viivoja graffitien ja huumeiden välille. Minusta nuo värikkäät taustat toimivat hyvin, luoden edes hieman sirkustunnelmaa, tai psykedeliaa..
Vähän oudoksuttaa, että tästä aiheesta tehdään potrettikuvaa, joillekin se todella on elämän ja kuoleman kysymys. Toisaalta se on hyvä asia, että huumeet tappavat, samoin kuin se, että luojajumalaan uskovat tappavat toisiaan. Mitä vähemmän on järkensä valon sammuttaneita, sitä pidempään tallustelemme, kunnes iso aurinko polttaa meidät poroksi.
No minusta tämä ei kyllä KERRO yhtään mitään "siitä mihin riippuvuus koviin huumeisiin voi meidät johtaa" (no sehän nyt on aika itsestään selvää, ettei se johda lopulta mihinkään positiiviseen), tämä vain näyttää aika ulkopuoliselta tuntuvan lavastuksen siitä kuvasta, joka huumeiden käyttämisestä konkreettisesti jo muutenkin ihmisillä on olemassa ja vieläpä alleviivaamalla aika rankasti.

Huumeita saatetaan käyttää samoissa paikoissa, joissa graffitteja esiintyy, koska nämä paikat ovat yleensä jossakin valvovan silmän jatkuvan tarkkailun ulottumattomissa - koska graffitti on suomessa kriminalisoitu ja ajettu samaan kategoriaan näiden aineiden käyttäjien kanssa... Nuo nistit harvemmin ympäristöään vaivautuvat kaunistamaan tai muutenkaan ottamaan osaa mihinkään yhteiseen, eli siinäänsä varmaankin yhteiskunnan eliitin näkökulmasta paljon vähemmän haitallista toimintaa kun graffien maalaaminen...
Graffittitaide on suomessa ihan syystä kriminalisoitu. Niin tylsiä "tseba was here" -tägejä täynnä seinät, että huh, se puhdas harmaa betoniki on hienompi. Miten saatais maailma täyteen sielukasta graffitia? Pelataan lisää Jet Set Radiota?
En vaan käsitä miksi huumeiden käytöstä on tehty valokuvia. Aina tälläset kuvat pelottaa juuri sen takia että joku nuori ihannoi näitä ja kohta itse on rajan toisella puolella. Siksi kritisoin. Samoin kritisoin entisen nuoren juopon nuorille tekemää alkoholikasvatustakin.
Vaatteet ok, on typerää kuvitella, että huumeidenkäyttäjät pukeutuisivat epäsiististi ja käyttäisivät "kulahtaneita" vaatteita. Sellaisen luuleminen on hyvin typerää. Myöskään ei ole mitään järkeä tehdä kuvasarjoja, joissa stereotypioita vahvistetaan älyvapaasti, mikäli on tarkoitus "valistaa". Stereotypiat on iskostunut valmiiksi idioottien päihin - parempi siis näyttää jotain muuta.
kokonaisuutena ihan toimiva ja kuvat hyviä ja oikia tunnelma niissä. semmonen 3p näyttely.
Näissä oli asiaa jota ei haluais tietää, mutta joka on varmaan monille liiankin tuttua.
Noi graffitit ja Hip-hop pukeutuminen vähän häiritsi koska ne eivät liity mitenkään huumeisiin. Tietenkin huumeiden käyttäjiä on myös niissä ryhmissä, mutta tuskin sen enempää kuin muissakaan.
Nää on asioita jotka me tavalliset tallaajat halutaan sulkea pois ajatuksistamme, koskettava kuvasarja-en tiedä oliko lavastettu vai tositilanne.
Hienosti tehty. Tuli todellinen fiilis esille.
Katriina oli siinä mielin oikeassa, että olisit voinut esitellä huumeidenkäyttöä toisenkinlaisessa ympäristössä, kokaiinia hopealautasilta puvut päällä-tyyliin. Toisaalta se ei ehkä olisi sopinut näyttelyn tunnelmaan. Mutta hyvää osaamista tämä oli!
Hienoja kuvia!
No. Osallistun vielä keskusteluun. Olen samaa mieltä edellisen kanssa ympäristöistä. Nistejä on ihan joka "sosiaaliluokassa", eli mua koskettais enempi sellanen normi koti-ympäristö tai vaikka duunipaikan juhlat, tms. Ja muuten olen kans sitä mieltä ettei narkkari todellakaan usein ole epäsiisti ja nuhjuinen, mutta jos käsivarsi on tuossa kunnossa, niin olemus taitaisi olla aivan toinen! Aika ryhdikkäästi se kärsii..
Ihan hyviä kuvia, mutta aivan liian kliinejä jotta niistä huokuisi mitää oikeaa aiheeseen liittyvää tunnetta. Sekavuus, pahoinvointi ja kipu puuttuvat.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.1 (151 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty