Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Ukkosmyrsky 29.- 30.7.2012

Antti Henriksson

Ukkonen keräsi voimia järvellä. Kuvien pienennys vähän latisti tunnelmaa. Kommentit ovat toivottuja.

Salamat 1

Keskiarvo: 3.8
Salamat 2

Keskiarvo: 3.5

Annetut kommentit

Salamat miellyttää aina. Minulle ei näkynyt kuvausasetukset, haluatko avata ne tähän?
Asetukset kiinnostaisivat täälläkin päin!

Upeaa jälkeä.
En tiedä mitä vaatii tällaisten kuvien ottaminen, mutta upeita ovat.
Salamoiden kuvaamisessa itse salaman vangitseminen on se kaikkein helpoin asia, niitä saa sadasta kiinni sata. Koska näissä on iskuja noinkin monta ovat valotusajat olleet kohtuu pitkiä(toka otoksessa aika varmuudella minuutista eteenpäin, himennys on yleensä tapissa, joskus joutuu käyttämään harmaasuotimia tämän lisäksi). Kuvailin näitä aikoinaan suht ahkerasti, valtaosassa ottamissani kuvissa oli vangittu vain yksi salama, ainakin silloin diggasin yhden salaman kuvia enemmän. Kulloisenkin salamakuvan asetuksilla ei ole jälkikäteen mitään merkitystä kun otetaan seuraavia otoksia. Vaan homma tehdään aina salamoinnin/tilanteen mukaan, normiarvoja näihin ei ole olemassa, niiden penääminen on täysin turhaa.

Melkein nostalginen fiilis tuli mulle tosta ekasta, oma eka talennus salamasta on seiskytluvun lopulta. Olin niin riemuissani :D. Kun ekat diat tulivat kehityksestä aiemman mv:n sijaan oli pettymys suuri, vähintään samanlainen kuin aiempi riemu. Siitä lienee lähti useamman vuoden kestänyt lähes pakkomielteinen kuvaaminen ukonilmalla.
Kiitos kaikille monista kommenteista. Jäi tuo tägi vahingossa pois, mutta molemmissa kuvissa asetukset ovat: 30s, f/8, ISO 400 ja 17mm. Kamerana Canon 40D ja objektiivina Sigma 17-70mm DC.

Oli melkoinen kesämyrsky kyseessä. En ole koskaan nähnyt vastaavaa ja yhtä tiheää salamointia Suomessa. Valotusaika oli tosiaan vai 30 sekuntia, jonka aikana kuvalle tallentui parhaillaan tuo noin 7 salamaa ja kuvan ulkopuolella löi vielä paljon lisää. Rintama viipyi pitkään järven yläpuolella ja oli lähes tyyntä, mutta sitten myrsky rantautui ja kuvausvehkeet lensivät pitkin mäkeä. Kuvat on otettu Säkylässä, Pyhäjärven rannalla.

Hienojahan ne!
Nämä olivat varsin näyttäviä kuvia:)
Upeita salamoita ja värisävyt hienoja.
Luonnonvoimat upeasti taltioituna. Erityislisän tuo salamien heijastumiset veteen. 4p molemmille kuville.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.68 (95 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty