Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

31-40 Sadasta tuntemattomasta

Teppo Moisio

Kuvaustehtävän tarkoitus on totuttaa kuvaamaan tuntemattomia ihmisiä ja astua rohkeasti oman mukavuuskynnyksen yli. Julkaisen kuvat sarjana, josta näkyy kehittyminen sarjan edetessä - niin visuaaliset helmet kuin tekniset huditkin. Osa kuvista on tämän seurauksena parempia kuin toiset. Jos takertuu viilaamaan yksityiskohtia, ei koskaan saa kokonaisuutta kasaan.


Tällä kertaa kymmenen kuvan sarjan teemana on Berliini. Kaikki kuvat on otettu yhden vuorokauden aikana syksyllä 2007.


Olen blogissani kehottanut suomalaisia rohkaistumaan mukaan projektiin ja kertonut enemmän taustalla olevista ajatuksista. Kuvapalvelu Flickrissa on puolestaan kansainvälinen ryhmä kuvaamassa samaa tehtävää eri puolilla maailmaa. Kuvaustehtävälle on perustettu oma kotisivukin, 100strangers. com.


Tämä kuvasarja on julkaistu aiemmin sekä blogissani että Flickrissä, josta kuvat löytyvät täysikokoisina. Aukeassa olen julkaissut aiemmin kuvasarjan osat 1-10 , 11-20 ja 21-30.

31 Laura ja Johanna

Keskiarvo: 3.3
32 Jaana ja Emppu

Keskiarvo: 2.8
33 Dilan, Mermin ja Melek

Keskiarvo: 3
34 Jussi ja Joona

Keskiarvo: 2.6
35 Nico, Pasi ja Essi

Keskiarvo: 2.6
36 Tun ja Lan

Keskiarvo: 3.3
37 Risto ja Seija

Keskiarvo: 3.1
38 Nico ja Matti

Keskiarvo: 2.8
39 Marianne ja Jaakko

Keskiarvo: 3.9
40 Leyla ja Janne

Keskiarvo: 3.7

Annetut kommentit

Hienoja kuvia minusta kaikki. Tuli mieleen yks juttu. Eikös nykyisissä kameroissa ole nauhotus mahdollisuus. Voisko sinne nauhottaa kuvattavien itse sanomisiansa, "minun kuvia saa käyttää ja olen jukkak".

Itseäni hiukan häiritsi ihmisten pään leikkautuminen kuvissa 32,33 ja 39. Ainoastaan kuvassa 37 se oli suotavaa.
Digijärjestelmissä tuota nauhoitusmahdollisuutta ei ole, mutta idea on hyvä. Tällä idealla aiotaan muuten kuulemma vetää Helsingissä nuorten videokurssia.
Hyvä lisä tuo useampien ihmisten mukaan ottaminen muutenkin jo hienolle sarjalle.
Tää on kyllä kova juttu. Kysyy nimittäin sitä itseään mennä kuvaamaan satunnaisia tuntemattomia. Sen myötä kuvat puutteistaan huolimatta on ainakin mun mielestä erittäin mielekkäitä - hetken elämää. Mitenkään digitaalista tallennusmediaa väheksymättä, ois jotenkin ollu kivempi jos oisivat otetut filmille.. Tulis ehkä ainakin se illuusio hetken ikuisuudesta?
No oho. Ajattelin että edellisestä satsista on vaikee parantaa mutta niin sä vain teit! Upeaa. :)
Juu, tää on ollut aikas mielenkiintoinen tutkielma ihmisistä. Kiitosta näistä. Valokuvauksellisesti kaikki ei tosin hirmuisesti hätkähdytä, mutta erittäin tervetullut sarja kummiskin.
Joo tämä sarja on kerrassaan piristävä poikkeus Aukealla. Olen katsonut aiemmat sarjat ja ihan varmasti katson kaikki loputkin.

Hyvä, ihmisiä kuvaamaan harjaantunut kuvaaja ottaa mainioita, persoonallisia kuvia pikaisissakin tilanteissa tuikituntemattomista ihmisistä, sen tähän asti nähty on todistanut. Jos kuvittelisin itse yrittäväni tuommoista, ei tulis niin kerrassaan mitään...

Erittäin hyvä lisä sarjan kuville ovat niihin liitetyt kertomukset. Näin ihmiset ja tilanteet eivät jää ihan vieraiksi. Olet selvästikin ottanut projektin vakavasti ja käyttänyt siihen aikaa ja vaivaa, mitä arvostan kovin. Ainoana puutteena pidän kuvien turhan pientä kokoa: kyllä ne katsoisi mieluummin reilusti isompina jo täällä tarvitsematta latailla isompia versioita Flickristä (josta kyllä on kiintoisaa katsoa niitä täysikokoisia versioita).

En jaksa enkä osaa kommentoida yksittäiskuvia enkä taida jaksaa niitä pisteyttääkään, mutta jos kokonaisuudelle saisi antaa pisteet, jopa nelosta niille painaisin. Ihan liikaa ykkösiä näille on tullut kuvien hyvään yleistasoon nähden.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.16 (228 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty