Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Arkisto

Parisuhteellisia mielenpuruja

Sami Vainikka

Subjektiivisia käsityksiä suhteellisuusteoriasta, jossa kahden kappaleen nähdään olevan vierekkäin mutta kaukana, etenevän valonnopeudella pimeyteen. tai pimeyden voimalla outoon valoon.

Linda ja Kjell
Keskiarvo: 4.7
Lohdutustoimisto
Keskiarvo: 4.8
Miettimiset juoksevat
Keskiarvo: 4
Teleprompteri
Keskiarvo: 4.5

Annetut kommentit

Lainaan runoilija omia sanoja: "Subjektiivisia käsityksiä suhteellisuusteoriasta, jossa kahden kappaleen nähdään olevan vierekkäin mutta kaukana, etenevän valonnopeudella pimeyteen. tai pimeyden voimalla outoon valoon." Tämän paremmin en kyllä osaisi sanoa. Tässä kokoelmassa kuvataan pitkälle jalostettua nykyihmistä ja toisaalta liikutaan huvimarkkinoilla, jossa itku ja nauru sekoittuvat ja vastaboolit ajavat toisiaan takaa. Todetaankohan tästä ajasta kertovassa historiankirjassa, että tämä on ollut ihmismielen vapautumisen aikaa, vai että silloin oli maailma hulluimmillaan. Kaikki tuntuu tosiaan joskus aivan epätodelliselta.
Kävin lukemassa nämä uudelleen ja totesin, että nämä runot eivät ole haalistuneet tippaakaan sitten edellisen lukemani. Päin vastoin. Kun vetää päänsä ulos näiden runojen vaikutuspiiristä, jää vähäksi aikaa ihmettelemään hiljaisuutta runojen ulkopuolella. Tulee tuntu, että jotain hyvin tyhjää ja typerryttävää on istua tässä "oikeassa" elämässä. Haluaisi uudestaan ja uudestaan sukeltaa sisään tähän maailmaan, jota nämä runot edustavat. Siellä sentään tapahtuu jotain luovaa ja ihmeellistä yhtenä mylläkkänä. Nämä runot panevat pään pyörälle, se on niiden ansio! Luutuneet käsitykset siitä, millainen runon "pitää" olla, saavat kyytiä! Oikeastaan en yhtään enää ihmettele hiljaisuutta tässä ympärillä. Nämä runot ovat eri maailmasta, ne kuvaavat elämän täytetyttä.

Esittelysivulla bongasin muuten tähän joukkoon kuuluvan runon, se on minusta tosi hieno!
Ällistynyt
po.täyteyttä
Ja vielä yksi kommentti tästä tyhjyydestä. Parisuhteelliset mielenpurut ovat hyvää aineistoa ihmisenä elämisen vaativuuden kuvaamiseen. Ne antavat tietoa ja neuvovat tavallaan ongelmavyyhtien käsittelyä runouden avulla. Yhtä sirkustahan tämä on. Ja välillä vilahtelee hahmoja ja ilmiöitä, joita tämä kokoelma käsittelee. Joskus (aika usein) laskee itsensä sirkuspellenmaailmaan kuuluvaksi pääpelleksi, jonka ainut tehtävä on saada toiset hyvälle tuulelle, vaikka itsellä olisi itku kurkussa.
Voi, toivon todella, että et ole luopunut runosta. Olet lahjakas tässä ja siksi luopuminen olisi todella sääli. Ja sitä paitsi minua harmittaisi, jos en pääsisi lukemaan uusia tekstejä sinulta enää. :)

Seuraavaa runokokoelmaa odotellen,

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.5 (12 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty