Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

HANHIJOKI SIRKKAPURO

Antti Nisonen

Kokoelman nimi tulee samannimisestä runoteoksestani jonka julkaisi joulukuun lopussa Mediapinta.
Hanhijoki Sirkkapuro

Myös kokoelman sisältämät runot liittyvät osittain teokseen mutta ovat kaikki ns uutta tuotantoani. Puolet runoista löydät myös teoksesta jossa on muutakin.

Pidin seitsemän vuotta taukoa runojen kirjoittamisesta mutta aloin uudestaan kirjoittaa syksyllä kun työstin runoteosta. Tällä hetkellä kirjoittaminen on minulle pään tyhjentämistä ajatuksista säännöllisesti kerran viikossa mutta uskon että se voi tulevaisuudessa taas olla määrätietoisempaa.

Tätä kokoelmaa ei ole kirjoitettu puolessa tunnissa tekstikenttään kuten edellinen vaan "vähän" pidemmällä aikasyklillä. Osa runoista kertoo tästä ajasta ja osa ei, osassa on minua ja osassa muutakin.

Kokoelman tyylilaji on 86%:sti romanttinen puolimakea rakkausruno ja 11-12% psykologinen runo, kantaoottavuutta 2-3% lähinnä ihmiskunnan henkiseen horrostilaan + luonnon säilymisen puolesta. Tekstin tuottajana pyrin siihen että lukija ymmärtäisi mistä teksti kertoo. Siksi runot ovat melko helppotajuisia eikä niitä ole määrätietoisesti ja systemaattisesti ladattu piilomerkityksillä vaan ne ovat selkeän yksiselitteisiä. Symboliikkaa en kiistä.

Kokoelma kertoo energiasta, hengityksestä, tuulesta, kuusta, puusta, joesta, juoksemisesta, kirjoittamisesta ja yöstä (ei se bändi) sekä muutamasta vuodenajasta.

Haaveilen että sanoittaisin vielä joskus muutaman iskelmän ja se ehkä näkyy tässä. Tässä on paljon käännöksiä. Myös suomesta englantiin kaksi 1980-luvun eittämätöntä iskelmäklassikkoa. Rattoisia lukuhetkiä.

Olen pettynyt kun et tullut
Humisevan harjun luona
Ajattelemisen aihetta runo
Rakkaus kukkuu kun uhkaava kuu nukkuu
Tyttö ja puu
Olet maailmani
2017 suoraan tekstikenttään
Rupinen Kauris
Karmaperunakuninkaan hovissa
Tiistai-iltana
Musiikkia normaalisti kuunnellessa
Mustikkatie
Wuthering Heights
Hevonen
Perunannostoaikaan
Pappa jumppaa
Don't Say No
My Gold One
Yössä kirjoittaja
Paluu Sirkkapurolle

Yhteenvetosivulle


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty