Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

HANHIJOKI SIRKKAPURO

Antti Nisonen

Kokoelman nimi tulee samannimisestä runoteoksestani jonka julkaisi joulukuun lopussa Mediapinta.
Hanhijoki Sirkkapuro

Myös kokoelman sisältämät runot liittyvät osittain teokseen mutta ovat kaikki ns uutta tuotantoani. Puolet runoista löydät myös teoksesta jossa on muutakin.

Pidin seitsemän vuotta taukoa runojen kirjoittamisesta mutta aloin uudestaan kirjoittaa syksyllä kun työstin runoteosta. Tällä hetkellä kirjoittaminen on minulle pään tyhjentämistä ajatuksista säännöllisesti kerran viikossa mutta uskon että se voi tulevaisuudessa taas olla määrätietoisempaa.

Tätä kokoelmaa ei ole kirjoitettu puolessa tunnissa tekstikenttään kuten edellinen vaan "vähän" pidemmällä aikasyklillä. Osa runoista kertoo tästä ajasta ja osa ei, osassa on minua ja osassa muutakin.

Kokoelman tyylilaji on 86%:sti romanttinen puolimakea rakkausruno ja 11-12% psykologinen runo, kantaoottavuutta 2-3% lähinnä ihmiskunnan henkiseen horrostilaan + luonnon säilymisen puolesta. Tekstin tuottajana pyrin siihen että lukija ymmärtäisi mistä teksti kertoo. Siksi runot ovat melko helppotajuisia eikä niitä ole määrätietoisesti ja systemaattisesti ladattu piilomerkityksillä vaan ne ovat selkeän yksiselitteisiä. Symboliikkaa en kiistä.

Kokoelma kertoo energiasta, hengityksestä, tuulesta, kuusta, puusta, joesta, juoksemisesta, kirjoittamisesta ja yöstä (ei se bändi) sekä muutamasta vuodenajasta.

Haaveilen että sanoittaisin vielä joskus muutaman iskelmän ja se ehkä näkyy tässä. Tässä on paljon käännöksiä. Myös suomesta englantiin kaksi 1980-luvun eittämätöntä iskelmäklassikkoa. Rattoisia lukuhetkiä.

Olen pettynyt kun et tullut
Keskiarvo: 3.8
Humisevan harjun luona
Keskiarvo: 4.3
Ajattelemisen aihetta runo
Keskiarvo: 4
Rakkaus kukkuu kun uhkaava kuu nukkuu
Keskiarvo: 3.3
Tyttö ja puu
Keskiarvo: 4
Olet maailmani
Keskiarvo: 4
2017 suoraan tekstikenttään
Keskiarvo: 3.8
Rupinen Kauris
Keskiarvo: 4.3
Karmaperunakuninkaan hovissa
Keskiarvo: 4.7
Tiistai-iltana
Keskiarvo: 3
Musiikkia normaalisti kuunnellessa
Keskiarvo: 4
Mustikkatie
Keskiarvo: 4.5
Wuthering Heights
Keskiarvo: 4
Hevonen
Keskiarvo: 4
Perunannostoaikaan
Keskiarvo: 3
Pappa jumppaa
Keskiarvo: 3.7
Don't Say No
Keskiarvo: 2
My Gold One
Keskiarvo: -
Yössä kirjoittaja
Keskiarvo: 4.5
Paluu Sirkkapurolle
Keskiarvo: 4.3

Annetut kommentit

Kollektiivisesti kommentoin kun en jaksa jokaiseen erikseen (laiska, tyhmä, saamaton.) Kivoja suomennoksia, ilman musaa toimivia, lopulliset sovitukset lie ratkaistuisivat sävelten iskiessä ilmoille. Kuitenkin siis: toimivia. Englanninnoksista en tiedä, en ole perehtynyt. Kokoelman nimi on myös kovasti mieleen, pidän alliteraatioist ja sanojen soinnilla leikittelystä, kuten oivasti yliteetkin Rakkaus kukkuu kun uhkaava kuu nukkuu- teoksen nimessä. Lyyrisyys on näissä kovasti läsnä ja vahvoja loppuja. Jonkinlainen ykseys näiltä tietysti puuttuu, noin niin kuin kokoelmana. Keep on carrying, nevertheless.
Kiitoksia!
Kiitos tästä kokoelmasta. Kolmannen kohdalla jäi vähän mietteliääksi. Näihin on vaikeaa antaa parannusehdotuksia, kun sinulla on niin omanlainen tyylisi.
Kiitoksia!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.94 (51 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty