Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Muistoihin

Petri Volanen

Myönnän: touhu ei enää lähesty hulluutta, se on sitä. Olen kiertänyt ennestään tuttuja ja löytänyt jokusen uuden. Olen uusintaottanut ennenkin löytämiäni kuvia ja löytänyt uusiakin kuvia ja saanut siinä sivussa 14-vuotisen harrastushistoriani ensimmäisen "viitsitkö poistaa" pyynnön. Olen kiertänyt ja kuvannut vaikkei varaakaan olisi ollut. Vaan minkäs teet kun kelit ovat olleet liian kuumia soita ajatellen ja paluu kaatopaikalle kolmivuorotyöhön on edessä heti juhannuksen jälkeen; ajatus kuvausmahdollisuuksien radikaalista vähenemisestä riipii rintaa - parempi siis yrittää ottaa kaikki mahdollinen irti nyt kun vielä voi. Vaan katsotaan jos vaikka ensi kuussa hevosia tai mitä lie (edes näennäistä vaihtelua siis).

Sauna

Keskiarvo: 4.3
Unien alta

Keskiarvo: 4.1
Huntuun unohduksen

Keskiarvo: 4
Ajan rattaat

Keskiarvo: 4
Uljaasti kuljen

Keskiarvo: 3.9
Vaiti

Keskiarvo: 4.1
Siihen hetkeen

Keskiarvo: 3.6
Muistoihin

Keskiarvo: 3.4

Annetut kommentit

Kiitos näistä runo/kuva-pareista. Todella hienoa, syvällistä työtä, niin kirjoittamisen kuin kuvaamisenkin suhteen.
Uskomattoman kauniita musta-valkokuvia! "Ajan rattaille" olisin voinut antaa kutosen, samoin ehkä kuville "Sauna" ja "Unien alta". Mitä kuvankäsittelyohjelmistoa olet käyttänyt musta-valkokuvissa?
Kiitoksia Tuija.

Ja Jukalle kerrottakoon että mustavalkokuvien taika syntyy yhdistelmällä Photoshop 7 ja Alien Skin Exposure 2 lisäosa. Jälkimmäinen mallintaa vanhoja väri- ja mustavalkofilmejä joita pääsee tietysti vielä säätämäänkin sangen laajalti oman makunsa mukaiseksi. Tuota voin suositella mikäli tällainen mustavalkotrippailu yhtään kiinnostaa.
Kiitos taas hienosta matkasta menneeseen! Kuvissasi kuljeskelemalla kuljen usein aika kauas ja syvälle.
Ja kuten lienen kertonut kuvasi tuottavat runoja. Kuten sinullekin käy.
Taas niin surullista.

Kiitoksia Maria, ja Mikko myös. Surullinen pohjavirehän näissä tuppaa olemaan, mutta toisaalta elämän kiertokulustahan tuossa tavallaan vain kyse on. Ollaan, eletään ja mennään, kadotaan, unohdutaan ja niin edelleen. Pyöritellyt viime aikoina mielessäni vanhoja karttoja selaillessani pitäisikö ottaa jossain vaiheessa projektiksi myös sellaistan totaalisesti kadonneiden maatilojen kuvaaminen. Kävi mielessä kun satuin yhden vasta löytämäni luona vanhoille pelloille... jotka olivat ehtineet jo metsittyä ja tulla avohakatuiksikin, paksuimmat kuuset olleet puolta metriä halkaisijaltaan. Karttojen vertailun perusteella tuolla on paljon paikkoja joissa joskus elettiin mutta joiden olemassaoloa liekö kukaan muistaakaan enää.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.94 (62 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty