Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

Unohtua hiljaisuuteen

Petri Volanen

Niinhän minä tosiaan kuukausi aikaa uhosin että seuraavaksi hevosia. Hah! En kerta kaikkiaan malta olla julkaisematta näitä, vaikken ole varma edes siitä onko kyse pelkästään siitä että löysin tämän satunnaiselta karttavilkaisulla seudulta jolta luulin löytäneeni KAIKEN jo ajat sitten... vaiko siitä miltä olo siellä paikan päällä tuntui... tai saiko siitä edes vähänkään kuviin tarttumaan. Mutta silti. Tai juuri siksi.

Aikain taa

Keskiarvo: 4.3
Unohtua hiljaisuuteen

Keskiarvo: 3.7
Syviin uniin

Keskiarvo: 4.5
Särkyvi kauniskin kerran

Keskiarvo: 4
Himmeiksi maatuvat muistot

Keskiarvo: 4.1
Herätä

Keskiarvo: 4
Lasipurkit ja puukengät

Keskiarvo: 4.3
Matka ikuisuudesta aikaan

Keskiarvo: 4.4

Annetut kommentit

Taas kerran surullisia - niin kuvat kuin sanat.

Oletko koskaan yrittänyt selvittää näiden kuvauskohteiden historiaa - koska siellä on asuttu, mitä viimeisille asujille tapahtui, miksi talot on hylätty?

Kohtalaisen vaikealta tehtävältä tuo tuntuu, etenkin kun kyseessä on näinkin antisosiaalinen ihmispolo mitä meikäläinen on. Toki aina silloin (harvoin) kun olen sattunut paikallisiin törmäämään olen yrittänyt udella. Havaintojeni perusteella yleisintä lienee se, että kun viimeisistä asukkaista on aika jättänyt, on rakennus ollut jo sen verran heikossa kunnossa ettei korjaamista ole katsottu järkeväksi. Siihen mahdollisesti vielä erimielinen perikunta päälle, niin unohduksen ainekset ovat melko vahvasti läsnä.

Lisäksi voisin uskotella että joissain tapauksissa on saattanut olla niinkin, että jos jälkeläisillä on kaikilla jo omat talot ja kesämökit ja elämät, mutta luopuminenkin tuntuu vaikealta niin... ehkä on helpompaa pitää ja ikään kuin unohtaa?
Kyllä sait kuviin tarttumaan todella merkityksellistä! Taas kerran. Taas kerran olen näissä kulkenut, retkeillyt monta kertaa. Merkillistä miten helposti kuviisi uppoaa. Katsoisin noita menneitä kameralla samassa hengessä kuin sinä. Jos osaisin. Jos löytäisin. Kiitos näistä unohtumattomista. Unohtumattomiksi nostamistasi.
Helvetin kuustoista kun uhkaa kolahtaa ihan tosissaan sanattomaksi. Mietin jo etten näiden muutaman tuopillisen lisäksi tänään muuta, mutta taidanpa kuitenkin kulauttaa pienen absintin kunniaksenne (joka toki samalla on omakin iloni). Hirmu kauniita sanoja, kiitokset niistä. Aina kuitenkin syvällä se epävarmuus tämän suhteen, että tekeekö tässä väärin vaikka yrittääkin uskotella että kun ne kuitenkin katoavat niin jää edes jotain... ja samalla ymmärtää niitä jotka eivät ymmärrä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.16 (62 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty