Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikajärjestys

~ Hautalehtojen hiljaisten suloiseen syliin ~

Petri Volanen

Kaksi ensimmäistä Kylmäkoskelta, loput Yläneen Ristinummelta. Jälkimmäinen oli varattu etenkin 1900-luvun puolella lähimmäisiään rakastavan kristinuskon hengessä lähinnä niille jotka eivät varsinaiselle kirkkomaalle kelvanneet, toisin sanoen kirkkoon kuulumattomille, itsemurhan tehneille ja mitä näitä syitä nyt olikaan. Hirmu kauniita ja vaikuttavia paikkoja molemmat.

Ensimmäisellä hautuumaalla keksin että Digitaaliarkistohan tarjoilee digitoituja versioita kuolleiden ja haudattujen kirjoista; piti selvittää saattaisiko niistä löytää lisätietoa. Valitettavasti Yläneen digitoidut eivät yltäneet vuoteen 1893 jolloin kyseinen kalmisto otettiin käyttöön.

Voin muuten suositella noihin kuolleiden ja haudattujen luetteloihin tutustumista kaikille, ja aivan erityisesti rokotuskammoisille. Se saisi todennäköisesti silmät avautumaan sille kuinka paljon entivanhaan tuoni ja ne taudit joista rokottamalla on päästy eroon ihan oikeasti niitti niin nuorta kuin vanhaa.

Synkkääkin synkempi joulu
Rauhassa ruostua
He
Muistuttaa tuntemattomasta
Vähitellen vajoan
Hiljaisina
Helmikuisten hankien
Muistuttaa


Yhteenvetosivulle


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty