Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

San Francisco

Matti Keski-Kohtamäki

Syksyllä 2007 kävin San Franciscossa, joka oli loistava paikka kuvaamiseen. Oikea kuvaajan unelma kaupunki.

Valmiina vastaamaan

Keskiarvo: 2.4
Tupakkatauko

Keskiarvo: 3.2
Muodot

Keskiarvo: 3
Mies ja vauva

Keskiarvo: 3.5

Annetut kommentit

Kolme ensimmäistä ja viimeinen olivat sellaisia teknisesti puhtaita kuvia, jotka hivelivät silmiä. Niiden väliin mahtuu sitten viisi melko huonoa, jotka eivät jotenkin sovi yhteen noiden kanssa.
Kiitos kommentista. Yritin ripotella kuvia, oman maun mukaan, niin, että olisi hyviä ja huonompia kuvia sekaisin läpi gallerian, mutta ymmärrän kyllä mitä tarkoitat.
valokuvauksesta en teknisesti tiedä paljon mitään, mutta hyvin olit onnistunut arki tilanteiden hienoutta kiinnittämään. Ja muutenkin, San Francisco on niin uskomaton paikka että siellä kyllä kelpaa kuvata/kirjottaa. :)
hyvää katukuvausta. noissa kahdessa ensimmäisessä kuvassa en päässyt kuvan tunnelmaan kiinni. ei ollut sellaista arjesta nousevaa ainutlaatuista hetkeä. tupakkatauko- ja muodot-kuva olivat ehdottomia lemppareitani. niihin olit saanut ikuistettua sen intensiivisyyden ja ainutlaatuisuuden. lainaten borattia: veeeri naaais !
Kaikki hyviä genrensä edustajia, Tupakkatauko ja Muodot kolahtivat minuunkin parhaiten.
Hyvää silmää ohimeneville tilanteille ja ilmeille ynnä myös kolmiulotteisuutta luovalle valolle! Tiukemmat rajaukset tekisivät kutaa. Olennainen esiin, löysät pois! Cartier-Bressonin kuvien tutkiminen on aina terveellistä.
Kiitos kehuista ja parannus ehdoituksista. Tarvisin ehkä vähän suurempi polttovälisen objektiivin, jotta saisi vähän tiukempaa rajausta, mutta miten Cartier-Bresson tässä asiassa vaikuttaa? Cartier-Bresson on nimittäin suurin vaikuttaja minun kuvaamiselle ollut ja tunnen kyllä hänen tyylin.
Totta: enemmän kuvissa juuri tällaisenaan on C-B:n tyyliä kuin olisi tiukemmin rajattuina. Tämäntyyppisissä kuvissa on oma jännä koreografiansa. Selvä pääkohde, mutta myös muutama sivuhenkilö, joiden liikkeiden, ilmeiden ja jännitteiden suhde tekee parhaimmillaan kuvasta Kuvan niin kuin C-B:lla. Kuvissa 1 ja 2 ainakin vasemmanpuolinen kävelijä ei minusta tue kuvan tarinaa. Toisaalta jos niitä katselee kuvaparina, jujua alkaa löytyä paremmin. Tuota yläpuolista pikkukuvariviä katsellessa muuten huomaa, että hyvin tajuat valoa. Valo muotoilee kohteita elävästi ja luo selkeitä pintoja muualle. Mieluusti noita katselee.
"tupakkatauko" ja "mies ja vauva" ehdottomat helmet tässä sarjassa. molemmissa voimakas hetkessä olemisen tunne. visuaalisesti myös varsin hyvin onnistuneita, komeaa katsottavaa. muutamassa on selkeästi ollut liian kova valo ja kuvista on tullut levottomia. esim "rakennustyöläinen" jonka on joutunut jättämään harmaahkoksi ettei mene puhki ja tukkoon..
ehdottomasti parasta katukuvausta mitä olen täällä nähnyt!
miinusta siitä että vaikka kuvat ovat epäilemättä friscossa otettu, ei niitä sido mikään kyseiseen kaupunkiin.
Hyviä kuvia, mutta jos näyttelyn nimi on san francisco, halajaisin että kaupunki myös kuvissa näkyy muutenkin kuin kauniina valona
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.06 (105 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty