Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Taistelu on tahdon asia

Harri Holtinkoski

Viiden kunnan välillä
Keskiarvo: 3.8
Maitokahvi, kiitos.
Keskiarvo: 4.1
Yhteisellä matkalla
Keskiarvo: 4.1
Avaa minulle maailma
Keskiarvo: 4
Aina voidaan sopia
Keskiarvo: 4.2
Rasti ruutuun
Keskiarvo: 3.8
Sydämenlyöntejä
Keskiarvo: 4.1
Elämän tarkoitus
Keskiarvo: 3.9
Aika on tullut
Keskiarvo: 3.4
Laki on laki
Keskiarvo: 4
14.6.1928 - 9.10.1967
Keskiarvo: 4

Annetut kommentit

Upea kokoelma, sekä maassa, että ilmassa ... tietyllä tapaa "suurinta" tekstiä, mitä olen sinulta aukeassa lukenut, irtoaa arjesta
Oli kerrassaan upea aamun avaus tämä. Kiitos ja hyvää joulunaikaa.
vaikuttava kokoelma joka tasolla

Todella älykästä ja monitasoista tekstiä. Taitavan kirjoittajan työtä.Annoin kaikille vitosen. Lienee paras kokoelmasi, mitä Sinulta Harri olen lukenut! Kiitos!
Harri Holtinkoski, teillä ei ole poronjäkälää suussa saati sitten kynänpäässä!
Hienoa tekstiä. Kerrankin meni mullakin jauhot suuhun.
Mykistävän laajalle ja syvälle luotaavaa tekstiä, Harri!
Tulipa kylmät väreet viimeisestä runosta. Hrr.. Hieno kokoelma.

Joopas hei, kiitos runokommentaatioista. Tulin vastavisiitille ja oikeastaan luin kaikki Aukeasta löytyvät runosi :) Sellainen yhteiskunnallinen tiedostaminen, oman (runo)minän tilanteiden vaikeus ja umpikujaisuushan niistä kovasti paistoi - aiemmin julkaistuista ehkä selvemmin ja jollain tapaa "kirkkaammin"... tarkoitan, että esimerkiksi tämä kokoelma ei todellakaan ole yhtä HELPPO ja itsestään selvä. Luin sen monta kertaa, enkä ensin osannut kommentoida ollenkaan (enkä vieläkään osaa erikseen jokaisen runoyksilön alle), vaikka runot tuntuivat hallituilta, valmiilta ja erittäin mielelläni niitä luin. Näissä on jotain polveilevaa, sellaista, kuin ihmisen ajatuksenjuoksussakin on. Toisaalta esim Yhteisellä matkalla oli paljon määrätietoisemman tuntuinen. Monia kerroksia varmastikin, näin kliseisesti sanoakseni. Viimeinen runo tarjosi jotain jännittävää... luin otsikon enkä pystynyt yhdistämään vuosilukuja kehenkään - luin tekstin ja ajattelin Guevaraa, googlasin vuosiluvut ja sain vastauksen (toistamiseen). Eli toimii.
Vaikea tämä kommentoimisen taitolaji - toivottavasti saat jotain irti tästä ajatuspöllystä. Halusin vielä jatkaa, että vaikka tietty polveileva, arkimaailman ja "suurien kysymysten" välillä taiteileva meininki on näissä läsnä, ei lukiessa tule kuitenkaan sellainen olo kuin varsinaista ajatuksenjuoksutekstiä lukisi, vaikka sitä sanaa käytinkin.

Ja tosta "helppoudesta" vielä, että tarkoituksenani oli ilmaista lähinnä sitä, että vaikutat kehittyneen runojesi myötä, mitä nyt noita luin (käänteisessä) kronologisessa järjestyksessä. Enemmän syvyyttä on on on.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.95 (122 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty