Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Köyhän mökissä. Osa 1.

Joona Meriläinen

Hyvä kustantaja!
22.9.04

Olen 27- v. kainuulais-syntyinen vahtimestari. Nykyisin asustelen Helsingissä. Olen kirjoittanut tanka-runoja pari vuotta ja nyt haluan lähettää ne teille luettavaksi. Tietenkin toivoisin, että olisitte halukkaita julkaisemaan tankarunokokoelmani, mutta jos ette, pyydän silti ilmoittamaan asiasta minulle.

T: J...

1.
Keskiarvo: 3.9
2.
Keskiarvo: 3.6
3.
Keskiarvo: 3.8
4.
Keskiarvo: 3.7
5.
Keskiarvo: 4.1
6.
Keskiarvo: 4.3
7.
Keskiarvo: 4
8.
Keskiarvo: 3.7
9.
Keskiarvo: 4
10.
Keskiarvo: 3.9
11.
Keskiarvo: 4.4
12.
Keskiarvo: 4
13.
Keskiarvo: 3.9
14.
Keskiarvo: 4
15.
Keskiarvo: 3.9
16.
Keskiarvo: 4.6
17.
Keskiarvo: 4.1
18.
Keskiarvo: 4.3
19.
Keskiarvo: 4.6
20.
Keskiarvo: 4

Annetut kommentit

Erinomaisia ja hyviä tankoja.Vähillä sanoilla on luotu vahva tunnelma ja hieno visio. Taitavaa. Pidän kovasti. Kiitos!
Kiitos. Olipa kivaa lukea pitkästä aikaa runojasi. Kiitos tästä runomatkasta.
Nautittavaa luettavaa, toiset parempia, toiset vähemmän. Metsän polun tilalle olisi varmaan keksinyt paremmankin säkeen. Oletan, että nämä oli kirjoitettu v. 2004. Oletko kehittänyt taitojasi tankarunoilijana? Olisi mukava nähdä miten aika on vaikuttanut runokamerasi fokukseen.
Hei ja kiitos kaikille. Juhan kysymykseen voin sanoa, että en tiedä.
En ole kirjoittanut pariin vuoteen mitään, koska tylsistyin kirjoittamiseen. Se oli liian suoritusta minulle. Runoa ei pidä suorittaa, varsinkaan tankarunoa. Mielestäni tanka pitää kirjoittaa suorasta ajatuksesta sen muottiin, ei niin, että lasketaan tavuja ja toivotaan sisällöstä sykähdyttävää. Muutamista runoistani (niistä heikoimmista) näkee, että nyt ei joku
toimi. Niiltä puuttuu sielu ja se sielu puuttuu sen takia, koska tavuja on laskettu ja yritetty kikkailla tyhjästä esille jotakin kaunista. Se on häveliästä touhua, ei niin pidä kirjoittaa yhtikäs mitään.

Sen verran voin sanoa, että ihmisenä olen kasvanut aivan varmasti. Ainakin maha jos ei muuta. Uskon, että runoistani joita joskus kirjoitan tulee siulukkaampia, niissä on ajatus millä runo on siivitetty 31-tavuun. Turhaan tai väkinäisesti en ala kirjoittamaan enää ikinä.

Tiedän myöskin sen, että en välitä onko runoni huono vai hyvä tai voiko sitä arvostaa taiteellisesti. Näen, että runo on valokuva ja joskus tulee valoituksen takia paskoja kuvia joista ei saa mitään selvää. Sille ei voi mitään, mutta se kuva on silti otettu ja resoluutio on oikea.
nää oli jotakuinkin yhtä tuoreita ku koiviston mauno ja yhtä omaperäsiä kuin niken lenkkarit
Olipas upea kuntolenkki runojesi polulla. Olen kaipaillut sinua ystäväni. Varsin teräviä havaintoja olet tehnyt ja ilmaissut ne tiiviissä pakkauksissa.
Kokonaisuutena mielestäni hyvä kokoelma. Suurin osa runoista oli oikein nautittavaa luettavaa, tunnelmaltaan vahvoja ja kauniita.
No joo, lähtiessäni runomatkalle ilmoitin täällä yhteenvedossa, että aion leikkiä kyllääntynyttä kustannusvirkailijaa, joka odottaa virka-ajan päättymistä jo vähän nälkäisenä ja tympääntyneenä loputtomiin paperipinkkoihin, joita tulee aina ja aina uusia loputtomana jonona.Tähän kokoelmaan panin sen kuitenkin vielä tarttumaan. Vähän tässä kyllä varoittelin runoilijaa, mutta taivaan tuuliin oli lentänyt kaikki, varoitukset ja muut! Niin valuu hukkaan elämä kustannusvirkailijan kengissä hetkessä ja ulkona loskaa ja vettä tai lunta. Mutta niin vain tuli luettua nämä tankat. Tuumailut ovat sitten asia erikseen. Ne ovat kuvitellun kustannusvirkailija suusta.
Tasaista jälkeä. Annoin lähes kaikille nelosen, koska runot oli hyvin tehty ja muodostivat järkevän kokonaisuuden. Ehkä minäkin olisin vielä ripauksen omaleimaisuutta kaivannut mukaan. Muutama tanka todella iski ja niille annoin viitosen. Noin yleisesti ottaen en oikein osaa innostua tankoista, vaikka jokin aika sitten kiinnostuinkin haikuista. Vertaan ensiksi mainittua jälkimmäiseen ja tanka minusta on vähän kömpelö tapa ilmaista. Se ei soinnu korvaani ja niissä kahdessa viimeisessä rivissä on ikäänkuin "selittelyn makua" :D Pitäisi varmasti perehtyä näiden molempien historiaan.
Mahtava kokoelma -- ei niin vertahyytävän koskettava, mutta ammattilaistasoa!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.03 (166 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty