Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Strangelove

Tommi Mustaniemi

"Strangelove, or: How I learned to start worrying and hate the bomb" on teoksen koko nimi.

Santiago Gay Pride omasta näkökulmastani. 8 kuvan kuvasarja, josta loppujen lopuksi koostin myös valokuvauskurssini lopputyön.

Yritin kuvata hieman erilaisen Gay Pride kuvasarjan kun mitä yleensä tottunut näkemään.

Sijainti: Santiago, Chile

Strangelove 01

Keskiarvo: 3
Strangelove 02

Keskiarvo: 2.8
Strangelove 03

Keskiarvo: 2.6
Strangelove 04

Keskiarvo: 2.3
Strangelove 05

Keskiarvo: 3.2
Strangelove 06

Keskiarvo: 1.9
Strangelove 07

Keskiarvo: 2.7
Strangelove 08

Keskiarvo: 2.9

Annetut kommentit

vain ekasta sai tietää, että kyse on homo kulkueesta(?) eli sikäli epäonnistunut näyttely.
Ei oikein auennut mulle tämä, ehkä olisi pitänyt olla jotain sisäpiirin tietoa. Pisimpään katsoin kakkosta, kun siinä on nuo isot ... ilmapallot. Vitonen myös toimisi hyvin yksinään henkilökuvana. Sarjana ei toimi.
Hmm. Oon vähän eri mieltä Santerin ja Markun kanssa siksi, että sarjan eka kuva (ja myös toinen kert kuvassa hän onpi luultavasti transseksuaali/-vestiitti) virittää sen teeman, johon kuvat 3-6, jotka ehkä näennäisesti on "sarjaan kuulumattomia", tarjoaa jotain vähän uudempaa. Eli siis näkökulmaa siitä millasessa asemassa homoseksuaalisuus/muut vähemmistöseksuaaliryhmät on esim. just Chilessä. Kolmosessa on mun silmiin selkeesti jännitettä tuon miehen ja virkavallan välillä, nelosessa myös, ja lisäksi banderolli heittää kehiin uskonnon (Iglesia = kirkko). YMS. 7 ja 8 keskittyy taas itse kulkueeseen, seiska ihan vaan jälkimaininkeja esitellen ja kasi jollain tapaa palaten kahen ekan kuvan juhlafiiliksiin. :) ainaki miusta siinä on kimalletta lentämässä ja kovin ilonen vaikutelma tulee.

Eli väittäsin että oikeestaan aika nerokkaasti rakennettu sarja ja nimenomaan SARJA.
Tässä on hyvä esimerkki siitä kuinka meinasi jäädä sarja katsomatta pikkukuvien perusteella: näytti tylsältä ja sekavalta. Onneksi tylsyyksissäni katsoin kuitenkin, sillä ensimmäinen kuva herätti suuren mielenkiinnon, ja vaikka pari kuvaa turhilta tuntuivatkin (3,4,6), sarja oli loppujen lopuksi hyvin positiivinen yllätys. 1, 2, 4 ja 7 erityisesti. Selkeästi Aukean parempaa tasoa tämä näyttely.
Korjaan, jälkimmäisellä neljällä tarkoitin tietenkin vitoskuvaa.
Eka ja vika ainoot hyvät kuvat tässä sarjassa. Sarjana ei toimi. Jotenkin liian hajanainen ja liikaa virkavaltaan keskittyvä. Rajaukset ja sommittelut on kuvissa ihan mielenkiintoisia, mutta eivät toimi (lukuun ottamatta ekaa ja vikaa kuvaa).
Ehkä onnistuit kuvaamaan erilaisen sarjan homoparaatista, mutta en tiedä onnistuitko tuossa tehtävässä kovin hyvin. Kyllähän aina voi kuvata niskoja, jalkoja, katuja ja taivasta - onhan se tietty erilainen kuvakulma, mutta onko se kiinnostavaa? Minun mielestäni tässä ainakaan se ei palvele yhtään mitään muuta tarkoitusta kuin "hei mä halusin vähän erilaisen otteen aiheeseen".

Sama pätee kuvien mustavalkoisuuteen. Tokihan paraatit mielletään värikkäiksi ja kuvat niistä ovat myös semmoisia, joten on siinä mielessä on loogista valita mustavalkoisuus kunm itselle asetettu tehtävä on tavoitella erilaisuutta - mutta - tässäkään tuo erilaisuuden tavoittelu ei oikein ole johtanut mihinkään muuhun kuin siihen itseensä. Mielipieasioita, mutta minusta pelkän omaperäisyyden tavoittelun ei pitäisi mennä onnistuneiden kuvien edelle.

Sitten minua vähän ihmetyttää noiden poliisien kuvaaminen. Poliiseja on nykyään aika monessa paikassa jossa kokoontuu paljon ihmisiä. Maailma kun on nykyään sitä mitä se on. Vai onko tämnä jotenkin erikoistapaus siinä suhteessa? Halusitko ihan tarkoituksella luoda jotain jännitettä juhlijoiden ja virkavallan välille? Vai miksi halusit poliisin niin moneen kuvaan?




(Voit vastata - lupaan tulla lukemaan vastauksesi myöhemmin)
Voi voi. Painoin sitten vahingossa "Kirjoita nimettömänä" -namiskaa, ja vieläpä ennen aikojani. Tarkoitukseni ei ole huudella nimettömyyden suojista ja asiaakin taisi vielä olla...

Niin. Minusta nuo sarjan kaksi ensimmäistä kuvaa ovat näistä kaikkien onnistuneimpia. Niitä jaksaa jopa katsoa. Niissä on ihmisiä, vaikka toivoisinkin näkeväni heistä hieman enemmän. On tuo tokavikakin ihan ok, vaikka "bileet on nyt loppu" -meiningin alleviivaaminen hiukkasen ärsyttää.

Mitä tästä sitten jäi mieleen? Pari poikaa pussaa, tissit, poliisit valvovat järjestystä ja sitten juhlat ovat ohi. Niin. Tylsää. Erikoisuutta löytyy mutta se ei oikein palvele mitään tarkoitusta, jolloin lopputulos ei ole kovin onnistunut.
Mielestäni sarjana parempi kuin yksittäisinä kuvina...
Sarjalla on hyvä ajatus ja niin edespäin, mutta ei näissä mitään erityistä "asennetta" ole, tai mitään uutta ja hätkähdyttävää. Ykkönen ja kaks viimeistä oli mun mielestä sellasia, että jos samaa rataa ois ollu nuo muutki, tää ois ehottomasti ollu mielenkiintonen ja vähintään kaks kertaa painonsa arvonen kultaa. :)

Teknisestä puolesta sen verran, että viimesen kuvan katon raja oli epäluonnollisen tarkka - oliko liiallista tarkennusta? En tiiä, mutta luonnolliselta se ei näyttäny.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.67 (166 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty