Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Tykkyä kuutamossa

Antti Partanen

Viimetalvisia kuvia Ylläkseltä. Olen vaihtanut alkuperäisten kuvien ylisuuren puhkipalopallon tilalle Kuun toisesta kuvasta, ja sijoitin sen molemmissa kuvissa alkuperäiseen kohtaan (lisäksi olen poistanut linssiheijastuksia).

Näiden kuvien myötä hyvää joulua aukealaisille, tulee siitä sitten musta tai valkoinen!

Edit: huomasin jälkeenpäin, että nimesin kakkoskuvan väärin, tunturi kun on samaa Lainiota kuin ykkösessäkin, ei sen viereistä Kesänkiä. Tuttu paikka, mutta silti sattui muistikatko... no, tuskinpa se ketään haittasi.

Lainio

Keskiarvo: 3.6
Kesänki

Keskiarvo: 3.9

Annetut kommentit

kyllä on taas tunnelmallista maisemakuvaa. oikein jouluinen talven ihmemaa. tarkennus tosin vaikuttaisi olevan aivan etualalla, kuutamossa kimaltava lumi on terävä mutta puut jo näyttävät epäteräviltä :/
Jotkut puut tosiaan näyttävät vähän epäteräviltä, mutta se taitaa johtua lähinnä Noise Ninjalla tekemästäni lievästä kohinanpoistosta, jonka vaikutuksen pyrin kohdistamaan vain taivaalle pyyhkimällä sen pois muualta. Tunturit nimittäin ovat aika terävät, joten kyllä se terävyysalue sinne asti yltää. Tarttiskohan vielä jatkaa kohinanpoiston peruuttamista, vaikka kuvien alaosat kyllä ainakin kertaalleen jo kävin läpi...
En tiedä, näyttäisikö tuo kuu niin paikoilleen laitetulta, jos et olisi asiaa maininnut. Voi olla, että tietoisuus siitä saa katsomaan kriittisemmin kuin muutoin katsoisi. Joka tapauksessa upeita kuvia molemmat, etenkin Kesänki.
Olisihan se saattanut mennä monellekin täydestä siinä tapauksessa, ettei teknistä toteutusta olisi ruvennut miettimään tai katsonut muunneltu-tietoa. Nimittäin täysikuun ja maiseman kirkkauserohan on noin pimeään aikaan jo niin valtava, ettei Kuuta pysty mitenkään saamaan maisemakuvaan yhdellä valotuksella ilman sen puhkipalamista (kun ei pistemäisiä harmaasuotimia taida olla olemassa, ja tuossa tarvittaisiin ainakin pari kolme puoliharmaata, jotka sitten näkyisivät taivaallakin).

No tässä tapauksessahan manipuloitu lopputulos on paljon lähempänä sitä, miltä maisema luonnossa näytti kuin alkuperäiset kuvat.
Pitkään piti valita se silmää hivelevämpi. Kyllä minusta "Lainio" kuvassa on onnistuneempi tunnelma ja asetelma. Siinä maisema tulee enemmän kokonaisuutena. "Kesänki" kuva on enemmän maiseman osa. Pienistä asioista koostuu nämä näkemykseni. Ois ehkä yhtenä kuvana toiminut paremmin. Ei silti, mä tykkään näistä tosi paljon.
Kiva kuulla, että ainakin yksi katsoja on mun kanssani samaa mieltä noiden kuvien keskinäisestä paremmuudesta :), näen asian juuri noin. Alunperin aioinkin laittaa tänne vain Lainion, mutta tuli kuitenkin ensin kokeiltua Kesänki-kuvalla "kepillä jäätä" kahdessa paikassa, ja palaute oli sellaista, että pitihän se mukaan laittaa.

Pitääpä vielä mainita sekin, että näköjään riippuu aika paljon näytöstä, miltä näin tummat kuvat näyttävät. Katsoin nimittäin näitä vanhalla putkinäytöllä, joka ei kuitenkaan ole kovin huono, mutten tykännyt näkemästäni: aivan liian synkkää oman läppärini näyttämään verrattuna.
Minä olen Kesänki-miehiä. 5p. Maiseman upeat muodot ja erityisen komeat sävyt sekä etualan lumi kimalluksineen tekee siintä täydet pinnat ansaitsevan kuvan.
Lainio astetta-paria vaisumpi mun silmiin joten 3p. sille.
Taivaallisen kauniita ja harmoonisia toki kumpikin, mutta kun kaksi laitoit niin tein niiden välille selvän pesäeron.
Hyvä Antti...mahtavia kuvia.
Vaikea noita on järjestykseen laittaa, mutta ehkä Kesänki on mielestäni parempi.
Jotenkin maisema "imee" sisään.
" Jouluna tuolla"
Todella hienoja kuutamotunnelmakuvia. Kesänki vetoaa minuun hiukan enemmän.
Mukavan maalauksellisia pysähtyneisyydessään ja hiljaisuudessaan, voisi jopa sanoa naivistisia sanan positiivisessa merkityksessä eli vilpittömiä ja luonnollisia. Mielestäni kuvien välillä lähes tasapeli, paitsi että Kesänki häviää leikkaantuvan puun mitalla. Jos joku häiritsee, niin vihreänkeltainen häivähdys, vai onko oma ruutuni nikotiinin tärvelemä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.75 (154 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty