Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kuukausiteema: Postikortti

Valokuvauksen kuukausiteema

Helmikuu 2008 kuukausiteema

Vastavirtaan

Keskiarvo: 2
Pig Hug

Keskiarvo: 2.6
Anna mulle tähtitaivas

Keskiarvo: 2.9
Terveisiä suolta

Keskiarvo: 3.3
"Äiti, sinusta tulee isoäiti"

Keskiarvo: 4.2
Onnittelukortti

Keskiarvo: 2.1
Onnea vapaudelle!

Keskiarvo: 3
Terveiset Aurinkomatkalta

Keskiarvo: 2.4
Lomaterveiset...

Keskiarvo: 2.1
Kolme tornia

Keskiarvo: 2
Tuli hyvä kakku

Keskiarvo: 2.4
Vanhan passin kannessa luki yksi kertaa Soumi

Keskiarvo: 2.1
Terveiset Suomesta

Keskiarvo: 3.4
Absence without a leave

Keskiarvo: 1.9
Mummille2

Keskiarvo: 2.2
Terveiset täältä...

Keskiarvo: 1.8
Revontulet

Keskiarvo: 3.3

Annetut kommentit

Pari kolme kuvaa löytyi, joissa oli vähän omaperäisyyttäkin saatu mukaan.
Olipas melkoisen väkevöitettyä tavaraa tarjolla, enkä tarkoita mitään kovin positiivista. Muutama kuva, joka melkekein ylti jollekin tasolle.
Hyviä kuvia ainakin useimmat olivat. Joidenkin pisteytys kyllä pistää silmään.. mikä minusta oli nelosen arvoinen kuva niin muut olivat laittaneet ykköstä ja kakkosta :P??
Jotkut kuvat tuntu olevan peräisin kovalevyn arkistoista, eikä niinkään varta vasten ideoituja. Mutta enpä ite saanu aikaseks osallistua, joten mitäpä tässä itkemään. Hienoo, et porukka ottaa osaa!
http://www.greetings.fi/pages/greetingsa02.htm

Täältä mielenkiintoisempia postikortteja ;-)
Greetings from Helsinki on tullut tutuksi aikaisemminkin. Postikortit siellä ovat kyllä mielenkiintoisia, mutta näyttelynä ajatellen sekin on monenkirjava tasoltaan.

Tästä näyttelystä sen verran yleisesti, että pelkkä maisemakuva on usein tylsä ja tavanomainen, ja siksi sen täytyy olla todella hyvä, ollakseen enemmän kuin keskinkertainen. Kyllähän nämä kaikki voisivat tulla jossain postikorttihyllyssä vastaan.

Kaksi kuvista lähestyy aihetta olematta itse varsinaisesti postikortti, mutta näistä tuo "isoäiti" menisi ihan postikorttinakin mainiosti. :) Abscense without a leave ei ole kortti, mutta taasen voisi olla hyvinkin myynnissä jonkin nykytaiteenmuseon aulassa.

Yleisesti ottaen aiheesta on saatu kivasti erilaisia tuotoksia. Kuten MA-K toteaa, kovalevyjen arkistoista useimmat ovat varmasti kuvansa kaivaneet. Olisi toivonut, että sieltä olisi löytynyt jotain vähän räväkämpää kuin kansallismaisemaa ja turistikuvaa. Ja voisihan sitä arkistokuvaa käsitellä jotenkin kivasti, kuten esim. "Terveisiä suolta".
Kokonaisuus tällä kertaa yleiseltä tasoltaan melko vaatimaton: liian useasti on menty siitä, missä aita on matalin eli laitettu näytille vain pelkkä kuva sellaisenaan - joukossa vieläpä kovin tavanomaisia sellaisia - ilman yritystäkään tehdä siitä kiintoisaa postikorttia tai vain kehykset lisäten. Oletin etukäteen, että Terveisiä Levanevalta -tyyppisiä kortteja olisi viitsitty rakentaa enemmänkin (ja siksi en ottanut osaa teemaan: en jaksanut, viitsinyt enkä ehtinyt tehdä sellaista sopivan ohjelmankin puuttuessa, ja perin tylsältä olisi tuntunut lähettää vain joku nätti maisemakuva "postikorttina"...). Eli yrityksen puute oli selvä pettymys, ja vain noin kolmasosaa kuvista pidän riittävästi teemaan sopivina postikortteina.

Teeman ylivoimainen ykkönen on isoäitikuva, minkä myös pisteet tällä kertaa selkeästi kertovat. Sen sijaan vanhan Aukean teemojen saamia, yleensä aika alhaisia keskiarvoja muistellen olen sitä mieltä, että tälle teemalle on painettu korkeammat pisteet kuin se niihin verrattuna ansaitsisi. Silloin useissa teemoissa oli sentään mukana keskimäärin enemmän yritystäkin.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.66 (717 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty