Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

LINNUNLUINEN PÄÄ

Antti Nisonen

Kiitos nimestä Minnalle ja Paulalle, toivottavasti ette loukkaannu. En vain malttanut olla tarttumatta herkulliseen aiheeseen :D

Tämän kokoelman runot on randomilla valittuja ilman mitään yhteistä linjaa, jokaiselle on vähän jotakin, kirjoittelin tämän jo jokin aika sitten valmiiksi, nyt vain julkaisen ja kuten Antero Mertaranta sanoisi "se on siinä"

seison savolaisen järven rannalla
Keskiarvo: 4.3
ajattelemisen aihetta
Keskiarvo: 3.6
aihetta lauluun
Keskiarvo: 4.1
pölyinen todellisuus
Keskiarvo: 4.3
pelottavaa olla kirjailija
Keskiarvo: 4.5
käänteitä
Keskiarvo: 4.1
juoksun aika
Keskiarvo: 4.4
takauma
Keskiarvo: 4.1
ylistys sotureille [tanka]
Keskiarvo: 3.9
euroopan sydämessä
Keskiarvo: 4.4
sutinaa [haiku]
Keskiarvo: 3.7
fiilaten ja höyläten
Keskiarvo: 4
eräs iltapäivä
Keskiarvo: 4.4
rakkaus
Keskiarvo: 3.9
avant garden of eden
Keskiarvo: 3.4
e-runo jalustalla
Keskiarvo: 3.6
anarchy in SF
Keskiarvo: 4.3
potpuri
Keskiarvo: 3.6
multa
Keskiarvo: 3.8
Amaryllis autonkatsastajatar
Keskiarvo: 4

Annetut kommentit

Karsimalla näistä 5/6 saisit todella timmejä, moniulotteisia runoja. Nyt täytettä on aivan liikaa ja tuntuu, että helmien etsiminen seasta on työlästä ja ärsyttävää. Mutta mikäs siinä jos kerran matskua tulee. :)
Hah, ole hyvä vaan. Klisei klisei, siis tuo nimi. :)
Kiitos. Sitähän se mitä suurimmassa määrin on, pyrin siihen, että se olisi sitä vielä suuremmassa määrin kuin sinun ja Paulan kokoelmissa ja mielestäni tässä asiassa onnistuinkin, vaikka itse kehunkin :D Tosin en olisi onnistunut ilman myötävaikutustanne. Susanna, olet oikeassa, onhan marjojen poimintakin ajoittain työlästä ja ärsyttävää. Mutta teen kokoelmastani mieluummin verbaalisen mustikkamättään kuin verbaalisen mustikkapiirakan.
Tuolla aiemmin mainitsin, että loppuivat pisteet kesken. Tässä koosteessa on valtavasti upeita ajatuksia, jotka eivät lukijaa kylmäksi jätä. Yleensä liian kritisoitu runo voi olla oksaton kuten entisen suutarin joulukuusi. Vieläkin sanon, että harvoin olen lukenut näin upeaa koostetta.
Nisonen, oot runouden Michael Jordan.
Pääsin noin puoliväliin ja jatkan loppuun sitten joskus. Sitten joskus on kuulemma ihan hyvä ajankohta. Mitä tästä sitten sanoisi? Toisista pidin enemmän kuin toisista ja niistäkin, joista pidin vähemmän, nautin. Mustikkamätäs kyllä.
Takaisin valssin, humpan ja tangon maailmasta( olihan tässäkin tosin yksi tango) varsin tyypillisen nerokkaaseen Nisosen maailmaan :) Varsinkin alkupään runot olivat poikkeusetta erinomaisia. Loppupäähän mahtui muutama ei aivan niin onnistunut. Kuitenkin hieno kokoelma. Ihailen luomisvoimaasi. Se tuntuu olevan ehtymätön. Kiitos näistä.
On nöyrästi tunnustettava, että näiden runojen määrä ja laatu ylittää roimasti kykyni kommentoida ja pisteyttää. Kävin ne nyt lukemassa, ja se jo yksistään oli semmoinen urakka, että kun yritin kirjoittaa ensimmäiseen kommenttia, ei siitä tullut mitään. Sotkeuduin sanoissani. Kaikki muut 19 edessä olevaa runoa painoivat hartioita ja alkoivat hermostuttaa. Niinpä luovuin kunnianhimoisesta haaveesta sanalliseen arviointiin, ja mietin numeroita. Ne osoittautuivat myös vaikeiksi. Olisi pitänyt ainakin itselle perustella mitä ja miksi? Ei onnistunut. Joku jokaisessa runossa veti voimakkaasti ylöspäin, kun taas joku jarrutti. Niinpä luovutin, ja voin sanoa, että kaikki runot läpäisivät mieleni yhtä puhtaina ja samassa kunnossa kuin ne olivat syntymähetkellään olleet. Sinnikkäitä otuksia, täytyy myöntää. :)
tarviiko sulle antti ees sanoa mitään. tosin susannalla on pointtinsa, tämän alle voi uupua. iso käsi, kissana, jou.
Juu, nyt täytyi kyllä hetkeksi jättää kesken, sillä herätiti minussa luovuuden kärpäsen, ai ai.Jos ollenkaan otat kunnialla sellaisen asian, asian, jota en runojesi kohdalla (enkä useiden muidenkaan kokoelmien kohdalla, paskiainen kun olen) ole koskaan tehnyt, kaikki runot jotka luin, arvioin viitosen arvoiseksi.Kerrassaan tyylipuhtaita.
Kiitos kaikille. Sanoa voi, ainahan se lämmittää. Vaikka halutessaan saa olla hiljaakin, jos se tuntuu paremmalta ratkaisulta. Viitosistakin pidän suuresti :)
Mielettömän upea kokoelma, kiitos että sain lukea. Pesch sanoo ylempänä, että olet runouden Michael Jordan. Minusta sinä olet runouden Antti Nisonen, aina tulee jotain uutta.
Aina tulee jotain uutta, se on hyvä asia. Olet aina mielestäni ollut - ja olet toki edelleen - älyttömän luova ja mielenkiintoinen kirjoittaja. Mutta kokoelmasi ovat uuvuttavan epätasaisia ja joka suuntaan juoksevia. En pisteytä, diggailen hiljaa sivussa ja ostan sitten sen esikoiskokoelman joskus kirjakaupasta.
Olenpa koukussa tämän kokoelman osalta, haluaisin itsekin löytää näitä runoja kirjakaupasta.
Niso, niso! Varo ettei nouse piähän! =D
Kiitos. Kyllä se painovoima aina viimein vetää jalat ainakin maahan vaikka päässä ois mitä :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.04 (160 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty