Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Santorini 07

Jorma Rajala

Muutama kuva Santoriniltä touko-kesäkuun vaihteesta.

Terävät

Keskiarvo: 2.4
Punaiset

Keskiarvo: 2.4
Pelargonia

Keskiarvo: 2.6
Ikkuna

Keskiarvo: 3.1
Terassilla

Keskiarvo: 2.6
Patsastelua

Keskiarvo: 2.3
Lasku

Keskiarvo: 2.2
Moon

Keskiarvo: 2.7

Annetut kommentit

Valokuvauksen opetuksessa yritetään murtaa ihmisten halu olla kaikkien hyväksymä ja tehdä kuvaa, josta kenenkään ei tarvitse sanoa mitään, jotta kuvaajan ei tarvitsisi ajatella omaa osaamistaan missään kontekstissa.
Niinpä tällaiset sadoissa tuhansissa postikorteissa nähdyt peruskliseet hämmästyttävät minua yhä uudestaan kun maailmalla amatöörikuvaus hakee pintaa syvemmältä merkityksiä elämälle ja ilmiöille.
Suomessa on totuttu vaikenemaan sanoin ja ikävä kyllä myös kuvin.
Kuvin vaikeneminen tarkoittaa kaiken ajattelemista herättävän karsimista kuvista kunnes jäljellä on--images ei pictures.
Pahapa tätä Joren tekstiä on kommentoida. Pitäisikö sitä kommentoida... Hmm. En voi vastustaa kiusausta, vaikka tiedän etten ole mikään valokuvaaja. "Suutari pysyköön lestissään" voisi joku sanoa. Onnekseni teen tiedettä työkseni ja sitä ei niin paljoa "omaksi huviksi" harrasteta kuin valokuvausta. En siis ehkä osaa kuvitella Joren tunteita tällaista amatöörivalokuvausta kohtaan. Ihmettelen kuitenkin tuota kommenttiasi. Emmeköhän me kaikki tiedä, että Aukea sisältää lähinnä näitä postikorttikliseitä tai sitten huonommin teknisesti toteutettuja kuvia/sarjoja. Parhaimmillaan jotkin kuvat toteuttavat onnistuneesti uudestaan hieman muunneltuna jotain vanhaa teemaa tai klassikkoteosta.

Ehkäpä Jore ei puhukaan pelkästään tästä sarjasta. Otan siis Joren kommentin kohdistettuna koko Aukealle. Ei tarvitse paljoa katsella Aukean kuvia, että tajuaa mitä ihmiset tänne laittavat. Meille rakkaat ja parhaat kuvat ovat visusti suljettuna omiin albumeihimme. Laitamme tänne juuri tällaisia kuvia, joista kuvittelemme muidenkin pitävän - ei mitään henkilökohtaisia helmiä. Näin minä ainakin olen aina tehnyt. Itselleni rakkaat kuvat tuntuvat liian henkilökohtaisilta. Kamera on mukana tallentamassa lähinnä omaa ja läheisten elämää. Miksi sitten laitamme tänne kuvia? Ehkä luulemme muiden pitävän näistä kliseisitä kuvista ja haluamme tyydytystä jonka saamme heiden kehuessa kuviamme. En tiedä vaivaako Aukeassa tällainen "vaikeneminen" enemmän kuin muualla maailmassa. Pikaisella vertailulla en näe eroa muiden maiden pienempien valokuvaajayhteisöiden ja aukean välillä.

Toistanpa vielä itseäni huokaamalla, että onneksi en ole ammattimainen valokuvaaja.. :P Ja sitten jotain kommentia tälle sarjalle. Puutumista tapahtui kyllä minullakin selatessani näitä. Osin tekniikka tuntuu olevan hallussa, mutta asemointiin voisi kiinnittää hieman enempi huomiota. Ensimmäiset kolme hyökkäsivät juuri tällä Joren mainitsemalla kliseisyydellään. 'Ikkuna' on käytetty aihe, mutta tuohon olet kyllä töytänyt hyvän kohteen. 'Terassilla' on mukavasti erilaisia kerroksia, jotka erottavat kuvan massasta. 'Patsastelua' sisältää ihan mukavaa valonkäyttöä, mutta kohde ei minua oikein sytyttänyt. Kaksi viimeistä kuvaa taas ovat jotenkin, noh..
Mattamusta kortti missä lukee kultaisilla kirjaimilla savonlinna by nihgt. Kortti olisi, ja on hyvää huumoria.

Näyttelyn kuvat on todella myyviä postikortteja Santorinista. Jos niitä postikorteiksi haluaa luokitella. Monilla työ ja lomareissuilla olen hämmästellyt postikorttien suorastaan heikkoa laatua. Jorman kuvissa on jotain muutakin, olen käynyt täällä meininkiä.

Ikkuna on se kuva joka saa palaamaan vielä uudestaan tähän näyttelyyn. Annan pisteitäkin, jos saan jonkun linjan itselleni.

Näyttely... Yksittäinen kuva.. Vai näyttelyn yksittäinen kuva.

Jos sais vaihtoehdon antaa pisteet näyttelylle?


Epätasainen näyttelynä, enkä löytänyt yhteistä punaista lankaa. Olisin yhdistänyt vain kolme ensimmäistä kukkakuvaa (joille annoin kaikille 3p). Sitten olisin esittänyt yksittäisinä suosikkini Ikkuna (4p) ja Terassilla (5p). Kolme viimeistä kuvaa eivät minulle avautuneet, joten olisin karsinut ne kokonaan pois rumina. Ei tällaisia joka aurinkomatkaajan albumista löydy! Aukeassa vaan vaatimustaso on aivan jotain muuta kuin keskivertobudjettimatkaajien näkökulmaa...
Tarkoitus oli sanoa: "Ei tällaisia KUITENKAAN joka aurinkomatkaajan albumista löydy!"
Kiitos kommenteista, lisääkin saa tulla, mutta kuten tunnettua ei jokaista voi miellyttää ja jotkut tykkää äidistä ja jotkut tyttärestä(voi näitä kliseitä ;)).
Juu myönnän, että tuli tehtyä tämä näyttely vähän hutaisten, enkä keskittynyt jokaiseen kuvaan niinkuin olisi pitänyt, siis otanpa kommenteista oppia ja ens kerralla parempia kuvia tai sitten ei :O.
Erittäin miellyttävä näyttely kokonaisuudessaan.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.55 (209 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty