Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

41-50 / 100

Teppo Moisio

Kuvaustehtävän tarkoitus on totuttaa kuvaamaan tuntemattomia ihmisiä ja astua rohkeasti oman mukavuuskynnyksen yli. Julkaisen kuvat sarjana, josta näkyy kehittyminen sarjan edetessä - niin visuaaliset helmet kuin tekniset huditkin. Osa kuvista on tämän seurauksena parempia kuin toiset. Jos takertuu viilaamaan yksityiskohtia, ei koskaan saa kokonaisuutta kasaan.


Tällä kertaa kymmenen kuvan sarjan teemana on Berliini. Kaikki kuvat on otettu reilun vuorokauden kuluessa Berliinin kaduilta.


Olen blogissani kehottanut suomalaisia rohkaistumaan mukaan projektiin ja kertonut enemmän taustalla olevista ajatuksista. Kuvapalvelu Flickrissa on puolestaan kansainvälinen ryhmä kuvaamassa samaa tehtävää eri puolilla maailmaa. Kuvaustehtävälle on perustettu oma kotisivukin, 100strangers. com.


Tämä kuvasarja on julkaistu aiemmin sekä blogissani että Flickrissä, josta kuvat löytyvät täysikokoisina. Aukeassa olen julkaissut aiemmin kuvasarjan osat 1-10 , 11-20 , 21-30 ja 31-40.

#41/100 Pram ja Pramina

Keskiarvo: 2.5
#42/100 Isam

Keskiarvo: 2.3
#43/100 Mark, Jenny, Leines ja Jorg

Keskiarvo: 2.7
#44/100 Nicholas ja Roberta

Keskiarvo: 2.9
#45/100 Anna ja Sara

Keskiarvo: 3.3
#46/100 Max

Keskiarvo: 3.1
#47/100 Alwin (ja Silvia)

Keskiarvo: 3.3
#48/100 Herbert ja Hella

Keskiarvo: 2.4
#49/100 Ploons

Keskiarvo: 3.1
#50/100 Silvia

Keskiarvo: 2.6

Annetut kommentit

Parasta Aukeassa. Kiitokset.
Tää tsemppaa eteenpäin ja vähintään antaa kahmalokaupalla motivaatiota lähtä kehittään itseään kuvien kautta. Mulle tällanen ei vaan sopis, mutta jos puolitiehen ees pääsisin, oisin voittaja. :) Minäki kiitän!
Hienoja kuvia, pidin edellisistä ja pidän näistäkin.
Sulla on hyvä idea kuvata ihan tavallisia ihmisiä:))
Ei voi kun hattua nostaa, loistava sarja vain paranee edetessään. Alwin (ja Silvia) yksittäisenä kuvana aivan tyrmäävän hyvä. Kiitos Teppo, näitä on aina todella kiva käydä kattomassa.
Toi tekee ihan hirveästi tunnelmaa, kun kuvailet noinkin tarkasti tapahtumia yms. Hienoa settiä jällen kerran.
Tämä on kyllä mahtavaa katseltavaa, kiitos.
Kiitos, kumarrus ja hatunnosto korkealle!! Erinomainen idea projektilla (huomasin vasta nyt, että se on nimenomaan sinun käynnistämäsi eikä jossain ulkomailla aloitettu), ja toteutus sen kun paranee sarjan edetessä. Pidin kyllä paljon useista kuvista edellisissäkin sarjoissa, mutta seuraavassa setissä onkin sitten odotettavissa todella omaperäisiä otoksia, ja niiden joukossa on pari kolme helmeä... toivottavasti joku sieltä pääsee aikanaan etusivun poiminnaksi, mikä minusta olisi hyvin paikallaan tämänkin sarjan osalta.

Eli tulinpa katsoneeksi niin blogiasi kuin tätä sarjaa flickrissä, mikä lienee tarkoituksesikin laittaessasi kuvat tänne noin pienikokoisina; tosin kommentteja en jaksa kirjoitella muualle. Isoina kuvat näyttävät paljon paremmilta, ja vaikka olenkin lintuharrastaja ja maisemien katselija/kuvailija, viihdyin em. sivuilla paljon pitempään kuin luontokuvasaiteilla: tämä projekti voittaa kiinnostavuudessa mennen tullen epälukuisan määrän esim. lintu oksalla -tyyppisiä ja maisema sieltä, maisema täältä -kuvia. Flickrin diaesitys kokonaisuudesta on monipuolisuudessaan vaikuttava, vaikkakin siinä tulee hyvin ilmi mainitsemasi "osa kuvista on tämän seurauksena parempia kuin toiset", mikä on tietysti luonnollistakin.

Ehdinkin jo pitemmän aikaa ihmetellä, onko projekti jäissä, kun ei tänne ilmaantunut jatko-osia, mutta eihän se näköjään siitä johtunut. Minusta sinun kannattaisikin julkaista niitä jatkossa kuukausittain, vaikka palaute täällä jäisikin suhteellisen vähiin. En nimittäin varmastikaan ole ainoa, joka ei olisi koskaan tiennyt näistä kuvista mitään, ellet olisi laittanut niitä tännekin... ja paljosta olisinkin siinä tapauksessa paitsi jäänyt.

Erinomaisina tässä setissä pidän nroita 46, 45, 47, 50 ja 49 tässä järjestyksessä. Kertomukset kuvaustilanteista ovat jälleen aivan mainioita ja antavat sarjalle paljon lisäarvoa. Olisin muuten ollut todella kiinnostunut näkemään, millaisin perustein Puusa olisi kuvat lytännyt vai olisiko hän sittenkin sarjan jatkuessa nähnyt niissä jo jotain hyvääkin... Kuten todettua, kyllähän yksityiskohdista voi löytää moniakin vikoja ja parantamisen varaa aina olisi muutenkin, mutta kyllä koko setti on mahtavan paljon perustylsien naamakuvien yläpuolella.

vau, sulla on tosi mahti-idea tässä!

Jään kaipaamaan muita kuin puolikuvia janttereista. Onko sulla mahkuja käyttää superlaajista ja sillä paukuttaa niin, että ihmiset näkyisivät kokonaan?

Näyttelytilaa vaan jostain vuokraamaan :)
Aah, mää olin kehottamassa, että ota vaan joku 28mm, 50mm ja 105m ja jätä kaikki muut linssit kotiin. :) Mulle jäi just nuo superlaajiskuvat etäisimmiks.
Kunnioitan tuollaista pitkäjänteisyyttä! Edelliset ovat näköjään kirjoittaneet omatkin innostuneet reaktioni aika tarkkaan. Jotain vielä: Minusta kuvallinen ilmaisusi on tiukimpana parhaimmillaan. Esim. nelikkokuva olisi vielä vaikuttavampi tiiviimpänä. Suurkiitos rohkaisusta ja erinomaisesta esimerkistäsi!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.86 (149 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty