Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Monivärinen Riika

Tuukka Järventausta

Poistin Näyteikkuna-kuvan. Tulin siihen tulokseen, ettei se sovi näyttelyyn. eikä siitä nyt kukaan tykännytkään.

Riika I

Keskiarvo: 2.5
Kaksi kauppiasta

Keskiarvo: 3.3
Riika II

Keskiarvo: 3.3
Daugava-joen ylittävä Vansu-silta

Keskiarvo: 2.6
Riika III

Keskiarvo: 3
Vili

Keskiarvo: 3.4
Heijastumia ravintolan ikkunassa

Keskiarvo: 2.5

Annetut kommentit

Tässä on vähän sairastuttu sellaiseen luulotautiin, että mikä tahansa räpsäisy näyttää hyvältä mustavalkoisena. Toki värien riisuminen ja kuvan pelkistäminen usein toimiikin, mutta monesti se toimii vielä paremmin, jos kyseessä on aidosti kiinnostava valokuva! Jos foto näyttää ihan urpolta värillisenä (mikä voi päteä melkein kaikkiin näyttelyn kuvista, sekavia ja aika turhia), niin ei se tyylikäs ja graafinen grayscale ihan hirveen pitkälle pelasta.
Kaikki kuvattu mustavalko negalle.
Siitä vaan katukuvaajan uralle. Sarkaa kyllä riittää, mutta näin digiaikanakin kannattaisi yrittää omaksua kunnollinen filmin kehitys- ja vedostustekniikka. Kuvat jäävät kaukaiseksi ilman ihmisten läheisyyttä.
hyvää settii pidin todella.kuvaparit ei toimi nii hyvi ku muut.ilmeisesti skannerista johtuvaa väriä.4p yksittäisille.
Paha sanoa tästä näyttelystä semmosta yleisarvosanaa. Yksilönä toi Vili toimii mun mielestä tosi hyvin (olin näkevinäni siinä jonkun henkilön "haamun" verhojen takana) ja Kaksi kauppiasta olisi viimeistelyllä tosi kiva. Siinä ehkä näin jälkiviisaana olisin voinut ehdottaa kauppiaiden ohjaamista siten, että he kommukikoisivat ikään kuin peilin kautta kuvassa.
Jormalle, vedostaminen on upea harrastus, mutta valitettavasti hintava ja aikaa vievä. Filmien kiinnitys on jäänyt todella huonoksi, ja tuo pitäisi tehdä uudestaan. Kuvat ovat tarkoituksella skannattu värien kanssa, enkä niitä kaikista lähtenyt turhaa karsimaan. Ensimmäisessä tunnelma muuttuisi harmaasävyjen myötä todella paljon. Kuvaparit ovat todella kokeellisia, enkä niille kovin suurta suosiota odotakkaan. tuo Vansu-silta-kuva saattaa kyllä avautua jollekkin, joka kyseistä siltaa on kävellyt. Miten te tuota kauppias kuvaa viimeistelisitte? Oikean puolen miesten pois jättäminen vähentäisi tilanteentuntua, josta kuvassa pidän. Siellä ikkuna-alkovissahan Vili on.
Filmi lämmittää.
Näyttää ainakin jakavan mielipiteitä.
Jotenkin masentavan, kolkohkon kuvan antaa tämä sarja Riikasta mulle, mutta se ei ole kuvien vika vaan pikemminkin ansio. Keskimäärin oikein mukavia mv-kuvia.
mä oon masentava kuvaaja
Ehkä päällimmäisenä näissä on ulkopuolisen kuvaajan näkökulma. Vain kävelyä ja näpsimistä, ilman pyrkimistä lähempään kontaktiin varautuneen oloisen naisen kanssa. Vaikkei haluaisikan kommunikoida ihmisten kanssa voi heitä lähestyä vaikka pikkuyllättäen. Hymyily päälle helpottaa tilnnetta.
Nii'in. kyllähän tähän sarjaan muutama läheisempi ihmiskuva olisi mahtunut, itseasiassa sarja kaipaa niitä kipeäasti. Valitettavasti tämä ei ollut mikään kuvausreissu, aikaa ei ollut kauheasti pysähdellä. Se yhdessä kahden päivän aikataulun kanssa ei anna paljon mahdollisuuksia kuvasarjalle.

No mut onhan tässä paljon käsitteellistä sisältöä! yrittäkää kaivella!
Mie kuvasin tällasia parikymmentä vuotta sitten leningradissa ja Viipurissa. Sillon tämä oli muotia. tosin silloinkin ihmiset menivät pelkän perspektiivi- ja muotohahmoittelun ohi. Molempia tarvitaan tasapainottamaan toisiaan.
Riika on maailmalla tunnettu upeista jugend-taloistaan, niitä jäin kaipaamaan. Tämä oli mustavalkoinen kuvaus kaikinpuolin. ;) Mutta hyviä kuvia joukossa, kyllä näistä kaupungin tunnisti.
Tämä oli yksipuolinen kuvaus, se on totta. synkkä ja ankea.

poistin muuten tuon näyteikkuna-kuvan. aloin kyllästyä siihen.
filmi on paras ja vielä itse kehitettynä ,pesee digin 6-0
nojaa, filmissä on fiilistä ja negoissa vähän enemmän dynamiikkaa kuin digissä, mutta hyvin vähän järkisyitä filmille kuvaamiselle keksin. imo : )
Riika on monivärinen, kuten otsikoit. Ja kyllähän ne jutut täältä löytyy, kun vähän kaivelee. Purkukuntoisia asuttuja taloja loistohotellien vieressä (kuva 3, 5 ja 4). Stockmannin maksukykyiset turistit ja sen takapihan epämääräinen "market" (kuva 2). Luksusputiikit, jotka ovat liian kalliita tavalliselle suomalaiselle (kuva 7). Keskuspuistomaisema antaa aavistuksen siitä, miksi kaupunkia myös Baltian Pariisiksi kutsutaan (kuva 1).

Vili on vähän irallinen, mutta se on loistava! (olisi kannattanut julkaista omana työnään)
Jos tähän olisi saanut muutaman ihmiskuvan lisää, sopisi Vilikin paljon paremmin mukaan : )
Joistakin kommenteista paistaa läpi mielestäni vääränlainen ihanne, jonka mukaan kaupunkikuvauksen pitäisi aina ja kaikkialla asettua tietynlaiseen muottiin... Kun tätä sarjaa katselee sarjan omilla ehdoilla, paljastuu hyvää arkkitehtoonista ja tunneilmaisua! Mutta kuules, heppu: jos tällä linjalla jatkat, tekniikka kuntoon! Minusta ilmaisusi perustuu sellaiseen estetiikkaan, missä sävyt ja niiden keskinäinen elämä ovat A ja O, ja silloin siistimpi (esim. vähemmän rakeinen) yleisote toimisi paremmin. Tai sitten tyyliisi tietoisesti kuuluu tietynlainen rähjäisyys - onko näin? Siinä tapauksessa kannattaa tietysti jatkaa ja jalostaa samaa linjaa.
En sanoisi että tyliini kuuluu rähjäisyys, mutta jos tämä on sitä, niin kai sitten...

Tekniikka on näissä tasan vision mukainen, ja pidän sitä onnistuneena. Kaikki on kuvattu Tmax 400 prässättynä 1600. Itse en koe raetta häiritsevänä, pikemminkin intensiivisyyttä lisäävänä tekijänä.

Kiitos Ismo, erilaisesta lähestymistavastasi ja laajasta kommentoinnista!
Rähjäisyys oli huono sanavalinta. Rouheus? Karheus? Tosiaankin: säilytä tyylisi! Rakeisuus tuo toisaalta hyvää käsityöläismäistä luonnetta viileän teknisenä aikanamme.
Eiköhän tuo rakeisuus kuvista häviä, sitten kun on varaa digikameraan, joka kohisee vähemmän kun mustavalkofilmit ; )
Piti tulla katsomaan sunkin Riikan kuvat :) Hienoja kuvia ja tuolta siellä reilu viikko sitten näytti. Oli aika ankeaa, vettä tihuutti ja sumu häilyi kaupungin yllä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.99 (180 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty