Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Lomaräpsyt

Johanna Lievemaa

Räpsin näitä "loma-albumikuvia" Kiinan Anhuinissa, Keltaisella Vuorella syksyllä 2005, asuttuani Kiinassa ..tarpeeksi kauan ikävöidäkseni äitiä. Nimesin näyttelyn lomaräpsyiksi siitä huolimatta, että laitoin näihin enemmän ajatusta, kuin normi-turisti laittaisi kuviinsa, vaikka rakas kamerani (turistipokkari ilman säätömahdollisuuksia) onkin vanhaa mallia eikä kelpaisi enää edes tavalliselle räpsyttelijälle. Saako aukeaan laittaa sellaisella kameralla otettuja kuvia?


Näillä tiedostoilla oli kova kohtalo, kun kovalevyni hajosi reissun jälkeen, mutta nyt ne ovat taas ulottuvillani, kiitos ihmeiden ja ystävien.


Siellä, mistä aurinko nousee.

Keskiarvo: 2.2
Äiti, katso missä seison!

Keskiarvo: 2.1
Äiti, korkealla!

Keskiarvo: 1.8
Mikäseon

Keskiarvo: 1.9
Äiti, näetkö?

Keskiarvo: 1.7
Sinne se laskee (kotiin)

Keskiarvo: 3.1

Annetut kommentit

Tykkäsin eniten toisesta ja viimeisestä. Lapsen kenkäidea oli ensimmäisessä hyvä, muissa turhaa toistoa ja vähensi sitten ensimmäisenkin iloa. Lukot kiiltelivät mukavasti perinteisessä maisemakuvassa:)
Kiitos, harkitsin kyllä liian pitkän näyttelyn karsimista, mutten vielä osannut päättää kuinka.. Oon niin narsisti että haluan nähdä omat jalkani aukeassa! (taisi olla siis 22-vuotias lapsi)
Ehh.. Ainaki mun silmään osui ihan ekana tuo hirmuinen selittely. Se vähän häiritsee.

Kuvat olivat ainakin tosi oudosti valotettuja. Vähän kaikki palaa puhki, sävyt katoavat ja värit haalenevat. Ideana tykkäsin noista omista jaloista. Tekniikka vaan (anteeksi suora ilmaus) mättää liian pahasti. Kaikissa kameroissa pitäis olla valotuksen säätö.. :/
En oikein ehkä ymmärrä kaikkea tuosta, esim millainen tekniikka olisi parempi? Ihanko laitteisto vai erilainen kuvakulma? En kyllä väitä hienommalla kameralla saavani yhtään teknisesti parempia otoksia. Mut ite oon tällainen selittelijä. 8)

Sit yhden kinttukuvan poistin jo kun tuntui että tasapainottaa vähäsen. Sillä ei ollu minullekaan mitään erityistä annettavaa. Haluisin laittaa sellasia kuvia, mistä näkee minkämuotoisia nuo kalliot ovat, mutta saahan niistä tarpeeksi kiinalaisista maisemamaalauksista.
Sori, jos kirjotin vähä epäselvästi. Oon töissä, eikä täällä hirveen hyvällä katota netin selailua saati jorinointia :)

Musta tuo idea omien jalkojen kuvaamisesta on tosi kiva, siinä ei mitään kritisoitavaa. Mutta melkeen kaikki noista on raakasti ylivalotettuja kuvia, jolloin ne näyttää silmään hankalalta. Värit haalistuu nopeesti. Tulee sellanen kännykkäkamerafiilis, vaikkei kiinnittäis mitään huomiota asiaan. Kuvakulmasta en voi sanoo mitään, onko hyvä vai huono :) Osaan vaan sanoo, millon joku toimii mun silmissä ja millon ei.

Selittelyllä meinasin lähinnä näitä kommentteja kamerasta. Aina ku sen kameran ees mainitsee, ja jos vähänkään vähättelevään sävyyn, tulee fiilis selittelystä :) Vaikka sitä yrittäis välttää. Kyllä paremmissa kameroissa pitäis olla paremmat automaattivalotukset, sitäpaitsi ;)
Itse pidin noista jaloista jotka seikkailevat noissa kuvissa. =)
"Räpsin näitä "loma-albumikuvia"", ja eipä siinä muuta.
Jalat mukavasti antoivat kuviin juuri sitä syvyyttä,että tiesi miten tosi korkealla ollaan.Minä pidän kuvista aina lähinnä tunnepohjalta enkä niinkään kiinnitä teknisiin seikkoihin huomiotani ja minun suosikkejani eniten näistä olivat tuo jännä otusmainen puukuva ja sitten tuo viimeinen kuva.
<3 Kiitos vinkeistä ja ajatuksista!
Hyviä idiksiä ja rajauksia kautta linjan, turhaan keikarimestarit täällä höpöttävät: jos mainitset, että pokkarilla räpsit, pitäisi sen riittää! Kunhan ideaa on, kuten sulla. Ei kaikkea tarvitsekaan osata, fiilinki puhukoon puolestaan. Pahasti aliarvostettu/-arvotettu näyttely!
Kiitos Mikko, silmät auki kulkeva Aukealainen. (,:
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.19 (132 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty