Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Hän sanoo yllättyen vakaasta äänestään

Veera Aitolehti

Olla pitkästä aikaa yksin.

Vasten ryppyistä ihmistä
Keskiarvo: 3.9
Silloin kun ei osannut vielä kaatua
Keskiarvo: 4.3
Hän soitti puhelinluettelot läpi jo viime vuonna
Keskiarvo: 4
Hän sanoo yllättyen vakaasta äänestään
Keskiarvo: 4.1

Annetut kommentit

Oli niin nihkeetä nilitystä sun kommenttis et oli pakko lukee nää läpi. Ei kyllä kaduta, ihan mielellään luki, osaat kirjoittaa. Paul on mielenkiintoinen hahmo. Toi eka tuntui irralliselta, runomaiselta, siitä sain vähiten irti, mut kuitenkin jollain oudolla tavalla se oli kaikista antoisin teksti.

Oon huono kommentoimaan mitään rakentavaa, mut se, että ylipäätänsä kommentoin on mun oma koodimerkki hyvälle tekstille. Proosaa ei tosiaan liikaa innosta aukeassa tai kuvaruudulla yleensä lukea, se ei vaan toimi, joten ehkä se sun kritiikkis oli täysin aiheellista.
Luin nämä kaikki, mutta siihen se aika hupenikin. Mielestäni nämä osoittavat kirjallista lahjakkuutta, mutta ehkä teksteissä olisi kuitenkin tiivistämisen varaa. Se jäi minulle epäselväksi, kuuluuko ensimmäinen lyhytnovelli kokonaisuuteen. Jotenkin mielsin sen keskushenkilön naiseksi, mutta saattoi olla väärä mielikuva. Harmi, etten ennätä siihen enää palata. Henkilöhahmo, jota toisissa teksteissä kuvataan, jäi myös hiukan etäiseksi, mutta se johtui varmaan kiireestä, jolla kävin nämä läpi. Hyvin ja sujuvasti kirjoitettuja nämä kaikki kuitenkin ovat. Sen ennätin panna merkille.
Pidin näistä kaikista, hyvin kirjoitettu on hyvin kirjoitettu, mutta kokoelmana minua häiritsi tässä pari juttua. "Vasten ryppyistä ihmistä" oli jotain ihan muuta kuin tarinat Paulista, tai minä en ainakaan näillä lukemisilla mitään erityistä yhteyttä löytynyt. Se että kokoelman toisessa teoksessa Paulin tarina kerrottiin kokonaisvaltaisesti, häiritsi hieman kahden viimeisen teoksen lukemista... Tavallaan tiesi liikaa. Toisaalta oli hyvä tietää jotain, sillä tavalla varsinkin viimeiseen oli helpompi päästä sisään ja siitä sai enemmän irti.

Eli haluaisin ehkä ensin kuulla vain osan Paulin tarinasta, pohjustusta yksityiskohtaisempaan kertomukseen (joita muuten voisi lukea vaikka enemmänkin) ja sitten vasta tuon "lopun". Minusta tuntuu että tässä sinulla on aineksia vielä paljon enempäänkin, nyt hyvät tekstit tuntuvat hieman hajanaiselta kokonaisuudelta.
En sitten tiedä, olenko yksin mielipiteineni (sittenhän kaikki on ok)?
Pistin kaikille vitoset. Harvinaisen hyvin kirjoitettuja olivat.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.06 (34 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty