Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Bobby Analog XI - Arktikum

Jussi Leinonen

Arktikumin parkkialue rakennettiin alunperin museovieraiden nelipyöräisiä varten, mutta skeittarit ovat vallanneet tämän betonisen spotin. Arktikum ei ole enää takavuosien loistokunnossa, härvelit ovat rapistuneet tai rikottu, mutta paikka tuntuu silti kodilta monille skeittareille Rovaniemellä. Monille ajatus siitä miltä Arktikumin flätti renkaiden alla kuulostaa auttaa tuomaan lämpöä kylmään talveen.
Parkkitalo on tällä hetkellä epävarmalla pohjalla, sillä sitä on ehdotettu purettavaksi turhana. Nämä kuvat ikuistivat Arktikumin kesän 2007 kisakunnossa. Alusta loppuun.

Lisää kuvia osoitteessa strap-photos.com ja strap-photos.com/jussi

1

Keskiarvo: 2.4
2

Keskiarvo: 3.2
3

Keskiarvo: 3.3
4

Keskiarvo: 3
5

Keskiarvo: 2.7
6

Keskiarvo: 3.5
7

Keskiarvo: 3.4
8

Keskiarvo: 3.8
9

Keskiarvo: 3.5
10

Keskiarvo: 3
11

Keskiarvo: 2.7
12

Keskiarvo: 3.6
13

Keskiarvo: 2.6

Annetut kommentit

Pirun hyvä sarja taas, mutta itse olisin jättänyt ekan ja vikan pois. Nro 8 aivan tolkuttoman hieno kuva.
fanitan sua kyllä ihan kybällä rok
Tää oli tosi kiva sarja, näin nyk. rovaniemeläisenä varsinkin. :) Eniten tykkäsin kolmosesta, se oli aika übercool sommittelultaan, sävyiltään ja idealtaan.
Joo, oot sää vähän peto kuvaajaks. :) Kakkonen, vitonen ja kasi oli mun lempparit.
Huh, taidanpa sanoa, jotta paras Bobby tähän mennessä. Ja samalla tämä on helposti paras kokonaisuus, mitä aukeassa on ikinä nähty. Se ei ehkä sanottuna ole suuri kohteliaisuus, mutta tykkäsin näyttelystä todella paljon. Hieno kunnianosoitus tälle harrastukselle, jota ite en osaa. Hyvin sää vedät!
Osa kuvista loistavia oivalluksia mutta mutta kaikki eivät. Tunnelma on kuvissasi vahva ja sommitelmat erilaisia kuin yleensä. Kaikissa kuvissa se ei kuitenkaan kanna riittävän pitkälle koska tekninen toteutus tai kuvan sisältö on niin köyhä. Saat paljon fanipisteitä joka on tietysti luonnollista yhteisössä jossa olet kerännyt nimeä. Hienoimmat kuvat 6,7 ja 12.
*** Vaihdos sivuraiteelle ***

Pyydän anteeks heti Jussilta, ku vien hieman sivuraiteille keskustelua, mutta ku en malta pitää suutani kiinnikään. Sami-Pekka sanoi jännästi, että "saat paljon fanipisteitä, joka on tietysti luonnollista yhteisössä, jossa olet kerännyt nimeä"...

Ainakin mulle on tärkeetä saaha jonkunlainen kontakti taiteen tekijään esillä olevien kuvien kautta. Kuvan kattelussa pitää olla aina kaks ihmistä, katsoja ja kuvaaja, mun mielestä (tosin ajatuksen kauneuden sain päähäni eräästä Ansel Adamsin lausahduksesta). Mun pitää tietää tällasessa sarjassa, minkälaisen tyypin silmistä nää on otteita. Jos nimi ois outo, se tutustuminen pitäis tehdä puhtaasti sen yhen näyttelyn perusteella, ja sillon se voi jäädä puolitutuks. Kaikki sama muuten pätee musiikissakin ja vieläpä vahvemmin.

Mää ainaki fanitan Jussia. En nää siinä asiassa mitään negatiivista.. Aika moni muukin fanittaa, näemmä. Uskon (ja ainaki hartaasti toivon), että Jussin kuvia uskaltaa porukka lytätä, jos syytä nähdään. Jos me koko ajan kehuttais näitä, me muututtais ihan maidoiksi ja homma alkais haista vanhalle piimälle. Sitten ei taatusti ois Jussillakaan hauskaa.

*** Vaihdos takaisin oikeille raiteille ***
Mistähän se fanitus yleensä johtuu? :-)
Mulla on aina hauskaa! Aukea on kyllä ollut yllättävän suotuisa viime aikoina, vanhassa tuli yleensä aika paljon kommentteja että kuvat menee ohi ja ovat huonoja. Nykyään kaikki kirjottelee jopa omilla nimillään asiallisesti! Kyllä aina saa sanoa kuvista mitä mieleen tulee, mukava aina lukea miten ihmiset katsoo niitä ja mikä niitä alkaa niissä vaikka ärsyttämään.
Kyllähän Sami-Pekalla on varmaan vähän totuuttakin tuossa, herrajestas oonhan mä tänne postitellut tätä kakkaa jo kohta 20 näyttelyä niin alkaa vakiotyypeillä jo olla tuttu tekijä ja kai sitä "tutulle" tulee helpommin kommentoitua. Voi kirjoitella aiemman kokemuksen perusteella kun on nähnyt aiempia töitä ja ehkä jopa pitänytkin niistä. Ja silloin voi myös kirjoittaa siltä pohjalta että vertaa mikä näyttelyistä on ollut paras, tai erilainen, tms.
Hieno juttu että ihmiset näihin jaksaa kommentoida näinkin paljon. Saa kirjotella ihan vaan kaikkea mitä mieleen tulee, koska ne on ehkä valokuvissa ne mielenkiintosimmat jutut. Itse tulee tämmösiin pitempiin ja isompiin projekteihin vähän sokeeksi kun niitä plaraa kuukausitolkulla. Ei enää näe niistä kaikkia mahdollisia juttuja.
Mää en fanita Jussia, mutta voin kyllä sanoa, että eivät nuo pisteet ja Aukean arvostus nyt ihan tyhjästä ole tulleet. Edellisestä sarjasta tykkäsin ehkä enemmän, mutta tässäkin oli muutama sellainen otos, josta osasin nauttia ja kokea "ahaa"-elämyksiä, vaikka luontokuvaus onkin lähempänä omia intressejä. Persoonallisia, parhaimmillaan ajatuksia synnyttäviä ja "mieltä avartavia" kuvia. Näyttää siltä, että Jussi on löytänyt (tai ainakin löytämässä) sen "oman juttunsa" ja se pilkahtelee myös kuvista.
Siisti setti! Joukossa varsinaisia helmiä, mutta kokonaisuus kiinnostava myös!
No sen verran pitää vielä sanoa et toi oli jollain tapaa heitto tuo "saat fanipisteitä" vaikka jollain tapaa totta onkin. Mä sanoisin et Jussin paras puoli kuvauksessa on se että sommittelet rohkeasti ja eri tavalla kuin yleensä.Siinä minäkin olen valovuoden jäljessä. Mutta väitän silti että tämänkin näyttelyn kuten muidenkin Bobby analogien osa kuvista on sellaisia että jos ensimmäistä näyttelyään aukeaan tuova laittaisi sellaisia esille niin niitä katsottaisiin aika karsaasti.Siis yhtään vähättelemättä kuviasi. Jotkut vaan on minulle liian arkirealismia esim tästä näyttelystä kuvat 1,4,11 ja 13.
Siinä mielessä olen Sami-Pekan kanssa samaa mieltä, että ihmisen alitajunta toimii varmaan sillä tavalla, että "hyvätkin" kuvat "huonon" (lue: tuntemattoman) kuvaajan galleriassa saavat helposti suhteessa tylymmän vastaanoton kuin "huonotkin" kuvat "hyvän" kuvaajan galleriassa. Eli "hyvälle" kuvaajalle annetaan helpommin anteeksi pienet puutteet. Mutta kuten huomaat, nuo mainitsemasi - ehkä tosiaan ei-niin-onnistuneet - kuvat ovat lähes järkiään tässäkin näyttelyssä saaneet vähemmän pisteitä kuin muut sarjan kuvat.
Pirun kova setti. Liian vaikee numeroida.
Taattua kamaa, mieletöntä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.17 (383 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty