Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Offarilla

Johannes Sipponen

Huhtikuussa Sveitsin Verbierissä kuvattuja ruutuja.

Kommentit tervetulleita. Erityisesti kiinnostaa, mitä lajiin perehtymättömät kuvista ajattelevat.

1

Keskiarvo: 3.2
2

Keskiarvo: 3
3

Keskiarvo: 3.1
4

Keskiarvo: 3.2
5

Keskiarvo: 2.8
6

Keskiarvo: 2.9
7

Keskiarvo: 3.3
8

Keskiarvo: 3.3
9

Keskiarvo: 3.4
10

Keskiarvo: 3.8

Annetut kommentit

En oo ikinä edes lasketellu, joten lienen riittävän maallikko. Hmm, olisin kaivannu semmosta laajakulmalla otettua *viuh, läheltä meni* -kuvaa, missä lumi roiskuis. Kun nyt kaikki kuvat oli turvallisesti telellä roiskittu. 7-kuva oli jotenkin vaikuttava, korkeudessaan. Miten nää ihmiset ees pääsee tonne huipulle!?
Kiva katella norjahulluna kirkkaita vuorikuvia. Pääosassa kuvissa sommittelut ja liikesuunnat kahallaan, mutta 4 ja 5 hivenen kömpelöitä. Eli kohde oikealla ja keskellä. Muuten mukavan näköstä kuvan kuljetusta. Kuvasommitteluun tässä hommassa auttaa videon kuvaaminen.
Joo keran oon kokeillu Lautaa mutta oli sen verran vikuri,että täytyy kyllä kunnioituksella
ihmetellä näitä nuoria jotka tuntuu menevän niillä ihan miten huvittaa.
1.kuvassa on hienosti toi korkeuden ja jyrkkyyden tuntu sekä näkyy,että on varmaan melkonen
ponnistus toi ylös pääseminen.
8.9.ja 10. kuvista tulee mielestäni esiin se palkka siitä ylös kiipeämisen vaivasta ja nämä
olivat myös mielestäni parhaita kuvia tässä sarjassa.
Wow mitä kuvia :). En ole koskaan edes seissyt minkään laisella laudalla, mutta todella mukiin meneviä otoksia. Parhaita sarjassa olivat 1, 3, 6, 7, 9 ja 10. Hyvää oli se että kuvat olivat joltain oikeelta vuoristolta eivätkä rukalta tai vuokatin rinteiltä, jotka ovat maisemaltaan tylsiä. Näissä onkin muutakin kuin vaan laudalla laskemistä :)
Viimeinen miellytti eniten. Sarjassa on myös pari kolme muuta kuvaa, joista saattaa saada enemmän kuin vain verkkokalvoille kuvan lumesta ja lautailijasta.
Ihan hyvä sarja, vaikka vähän alla mutisenkin. Tosi hauska nähdä laskukuvia täällä - skimbajätkiä kun itsekin olen. Sivukysymyksenä: mistäpäin Verbieriä kuvat ovat?

Ja kommentteihin: sommittelut toimii mun mielestä hyvin kaikissa kuvissa. 3.kuvassa laskija ehkä vähän hukkuu noiden kivien myötä ja isompana näyttänee paremmalta. 6. kuva on dokumentaarisesti hyvä. Samantapaisen, joskin vaikuttavamman 7. kuvan myötä se on kuitenkin tavallaan ylimääräinen. 8. ja 9. kuvan osalta sama homma. 9. kuvassa laskijalla on paljon parempi asento.

Teknisesti en oman osaamiseni pohjalta löydä näistä moitittavaa, joten kommenttini keskittyvät tuohon sarjan lievään toistoon. Itse olisin valinnut luultavasti vähemmän kuvia tähän näyttelyyn - suosikkini ovat tällä hetkellä 1, 4, 7 ja 9.
3, 7 ja 10 oli huiseja. Mutta määki jäin oottaan Markon tavoin jotain vähä läheisempää perspektiiviä. Ja noiden jätkien / tyttöjen kasvoja ei näkyny ollenkaan, joten ne jäi vähä mustanaamioiks. Ja mun mielestä mustanaamio on tylsä. :/

Oon aika lailla satavarma, että sulla tää tekniikka ja telekuvien sommittelutaito on hallussa, mutta niinku Robert Capa sano, ja niinku minä sitä aina toistelen, "If your pictures aren't good enough, you're not close enough". :)
Joo, lähempää vois saada mielenkiintoisia kuvia. Tuolla vuorilla liikkuessa ei aina vaan ole mahdollisuutta kuvata ihan läheltä, kun täytyy ottaa huomioon lumivyöryn mahdollisuus ja hakea turvallinen kuvauspaikka. Ehkä ens kuussa nähdään vähän lähempää kuvattuja kuvia, jos tulevalla Norjan reissulla säät osuu edes sinnepäin.

Heikille: Kuvat on oikeastaan kaikki MoFon bäkkärin alueelta. Muualla oli aika kehnosti hyvää lunta huhtikuun alussa. Ihan peruskurut oli kyllä laskettu sielläkin jo aika puhki, kun edellisestä lumisateesta oli jo aikaa, mutta pienellä vaivalla löyty kuitenkin ihan kivoja laskuja.

Markolle: Näiden paikkojen läheisyyteen pääsee hissillä ja loppumatka hoituu sitten kävelemällä ylös.
Hyviä kuvia.
Oon itse kuvannut lautailua videokameralla muutamia vuosia sitten joten vähän erilaista kuitenkin.
Mä pidin kuvien tunnelmasta..ihan alkaa tehdä mieli rinteeseen täältä hemmetin vesisateen keskeltä..
7 ja 9 oli mun suosikkejani. Muutkin oli kyllä ihan hyviä.
Mielenkiintosta puuhaa..ei taitais enää kunto kestää tuota hommaa noin korkealla:)
Pitää olla hissi että pääsee huipulle..sitä se vanhuus teettää:))
Pidin kuvasarjasta raikkaita, mukavia, iloisia kuvia.
Juu, lajia harrastamattoman on tietysti hankala muistaa näitä tosielämän realiteetteja, kuten lumivyöryvaaraa. :) Ihan hyvä, että muistutit. No mutta ainaki on haastetta.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.22 (208 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty