Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Huhtikuun kuukausiteema kirjoitusharjoitus

Kirjallisuuden teema

Teema on tehty kirjoitusharjoituksen perusteella. Harjoituksessa tekijät kirjoittavat itselleen ohjeiden mukaan listan eri sanoista ja tekevät sanoistaan sen jälkeen tekstin. Kaikkien sanojen on oltava tekstissä jollakin tavalla mukana.

Sanalista koostuu elementeistä: väri, kaupunki, ammatti, laulun nimi, tv-ohjelman nimi, vaate, muusikon tai yhtyeen nimi, kuukausi, vesistön nimi.

Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

Oulussa tuulee aina
Keskiarvo: 4
Saimaa on maailman hitain joki
Keskiarvo: 3.7
Aura
Keskiarvo: 2.9
Kauppias Saarinen ei liity tähän
Keskiarvo: 3.3
Joskus oli elämää
Keskiarvo: 3.2
Värihinnoittelua
Keskiarvo: 3.6
Tanssitunneilla aivopestään ihmisiä
Keskiarvo: 4
Etsimässä
Keskiarvo: 3.1
SEPÄN KUOLEMA
Keskiarvo: 3.4
Lizard Play
Keskiarvo: 3

Annetut kommentit

Kertokaapa, osallistujat ja lukijat: millaista oli kirjoittaa tai lukea tätä kokoelmaa?
- MA
Kiitoksia tekijöille tästä teematekstistä, pahus kun en päässyt mukaan. Täytyy kuitenkin jossain vaiheessa tehdä itsekin tuo harjoitus.
Olihan se aika veemäistä lukea kun unohdin osallistua vaikka kirjoitin runon ihan tätä varten jo n. kuukausi sitten. Siinä oli mm. vaaleanruskea, Ulan Bator ja Eero Aven.
Julkaisen nyt kumminkin sen runon tässä niin ei harmita niin paljon ja tohdin sitten kehua muitan:

Vaaleanruskea aurinko nousee ja Ulan Bator herää ja eräs keinosiementäjä ryhtyy toimiin. Sillä aikaa Kosmoksen Kari on Folken matkassa alasti kuin Eero Aven. On mätäkuu. Kenkäveronniemen jätevedenpuhdistamo haisee.

väri - vaaleanruskea
kaupunki - Ulan Bator
ammatti - keinosiementäjä
laulun nimi - Kosmoksen Kari
tv-ohjelman nimi - Folken matkassa
vaate - alasti
muusikon tai yhtyeen nimi - Eero Aven
kuukausi - mätäkuu
vesistön nimi - Kenkäveronniemen jätevedenpuhdistamo
Hieno on tuo runo myös, 4p. siitä Antille.
Minä ihmettelinkin, että missäs Antin runo on kun tämä oli sen tyyppinen kuukausiteema, että olisin voinut lyödä pääni pantiksi Antin osallistumisesta... onneksi en lyönyt.
Joo oot kivempi pään kanssa kuin ilman :)
En ole paljokaan tänne Aukeaan kirjoitellut, mutta juuri ennen huhtikuuta sanutin lukemaan tästä teemasta. Harjoitukset ovat mielestäni aina kivoja tehdä ja niin päätin yrittää itsekin. Sanat valitsin sitä mukaan mitä ensin mieleen tuli ja sitten mietin, teenkö runon ja proosan ja päädyin proosaan. Kirjoitin ja annoin hautua seuraavaan päivään. Muutin sitten vähän ja se oli siinä. Täytyy tehdä joskus toist uudestaan, koska se tuntui hyödylliseltä.
Arja, ei kannata myöntää julkisesti teeman yhteenvedossa tehneensä vastoin teeman nimenomaisia ohjeita. Proosa/lyriikka-jakoa ei pitänyt miettiä ollenkaan kirjoitusvaiheessa. Vasta muokkausvaiheessa tehdään valinta. ;)

Mukavaa, että pidit harjoituksesta. Tällaiset harjoitukset ovat usein siitä mukavia, että niitä voi toistaa vaikka kuinka monta kertaa ja aina erilaisin tuloksin. Ja niistä voi tulla lisäideoitakin, joskus jopa hahmotelma pitkästäkin tekstistä.
- MA
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.51 (95 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty